lördag 24 september 2011

Rådjur i publiken
Red idag på banan. Han har nu gått 2v o inte gjort så mycket mer än att jag ridit ut + tömkört. Det har ju blåst hela veckan o Disco har varit helvild.... Så jag tänkte idag att han skulle få jobba lite mer "på riktigt" på banan.
Han kändes väldigt fin då jag red fram, men sedan var det sirap. Han var helt mjuk o fin i sidorna, men hästkraken gick inte FRAM. Så tröttsamt. Här har jag hängt som en trasa efter honom hela veckan då jag haft honom i lina. Fick aldrig igång maskineriet där bak o jag såg i skuggan att han var ganska lätt o fin i framdelen, men knep lite med svansen. Då brukar han inte va helt loss i ryggen. I morgon ska jag träna för Janne, så då får han hjälpa mig att få igång honom.

Disco var lite konfunderad för det gick ett rådjur i min trädgård mens jag red. Efter en stund lade det sig ner o följde noga min ritt. Det var nog ett dressyrrådjur. De har sett dressyr här i många år, så de vet hur det ska se ut. När Janne red Cobben i våras lade sig ett alldeles intill ridbanan....
Jag gick in o fick tag i kameran o fotade det.

Nu är jag så arg på Telia så jag får huvudvärk. Har inte bredband ännu. De har kopplat fel ett antal gånger o jag har fått 3 sms att det är lagat, men icke. Har suttit timvis i kö till supporten. Nu har jag iaf fått ett mobilt bredband som varar några dagar. Suck.

Överst är foton på dressyrrådjuret o under dem är Roger Lindbergs foton på mig o Disco.

onsdag 21 september 2011

Tömkörning, Biolight o hovslagare


Underbart, nu är Disco helt ok efter det att det spruckit upp i kronranden. Han har fått ta det lugnt en vecka, så idag var första gången efter hältan som han fick jobba lite. Åkte till Lysekil för att Mia skulle tömköra honom.
Han var lite slapp till att börja med, men blev bättre o bättre. I h varv lade han huvudet på sned med nosen till v som han brukar. Mia hade bot på det. En liten extra rem från en av ringarna på tömkörningsgjorden. Blev genast mycket bättre. Han kom i gång fint o fick härlig schwung i traven. Vi höll bara på 30 min o då fick han skritta ganska mycket. Efter passet fick han lite Biolight på v bakkota-hov. Det hade han inget emot.

Sedan bar det av hem. Hovslagaren kom. Hittade dock inget i hoven bak, trodde kanske han trampat på något eller en stengalla. Tur att det gick ut i kronranden i stället för in i hoven!.

Får fortsätta med Sandras Cobbebilder så länge Telia inte kan fixa mitt bredband. Börjar tröttna nu- Tur jag kan låna en dator....

Anonyma citat: Också ett lång liv är för kort för att man ska ägna tid åt det som varit.

söndag 18 september 2011

Hovböld?


Hmmmm. Ikväll fick jag se att det spruckit upp lite i kronranden långt bak på vb. Intressant. Kanske Discos sträckning inte alls är en sträckning utan en "tyst" hovböld?? Skulle kunna stämma. Diffus hälta. Lite svullnad. Är det en hovböld är det ju egentligen bättre, då kan man sätta igång så fort allt är bra.
Hovis kommer på ons, det blir bra, då får han skära lite.

Idag gick han lite i skritt o trav på ridbanan + skritt över bommar. Han var ok, såg ingen hälta.

Nytaget foto från Sandra på Cobben.

Anonyma citat:
Man kan inte bestämma hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.