lördag 3 januari 2015

December med statistik


Med risk för att vara tjatig känner jag att december bara seglat bort utan något speciellt minne.
Känns som om jag bara går o väntar på att Disco ska bli bra.
Förstås var det kul att Sofie o Nicke kom tillbaka till oss!
Förstås också kul att jag snart ska få börja skritta Disco, även om jag känner mig skeptisk eftersom han hela tiden står o vilar på vb. Inte undra på att han får ont i övriga ben. Får se vad Biolighten kan göra på sikt. Inte speciellt ergonomiskt för mig dock att ligga o krypa på stallgången i upp mot en timme varje dag... Slutar väl med att vet. får behandla mina knän också....

Får roa mig med att titta på tävlingsstatistiken från BLUP för Disco här. Antal placeringar är från regionaltävlingar, även om jag inte riktigt fattar hur de räknar, då Disco har 2 placeringar i Msv. Om man tittar längre ner på sidan ser man hans sista tävlingar. Min duktiga pålle har placeringar i nästan varje start. Av 26 starter är det bara 5 då han inte placerat sig:)

På statistiken ser man mest tillbakablickar ett antal år bakåt i tiden.

Mest visade sidor:
1 .
Sandra provar en Childericsadel  

2. Docka vinner. Hällerna Munkedal -81
3.
Klinikbesök med positiva nyheter! 
4. Urklipp med Savona på Ekebacken. Ba
5.
Docka vinner på Ponnyklubben i Lyseki
 


De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. Tyskland
3. USA

 




 

onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År!


Gott Nytt År till er alla!


Hoppas era djur slipper att vara rädda för smällare. 
Vi har haft problem vissa år o förra året small det väldigt mycket.
Jag tycker att smällare o raketer skulle förbjudas, med tanke på alla djur som är vettskrämda.

Nu har vi denna veckan börjat med konvalescentprogrammet.
Hittills har vi skrittat för hand 15 min/dag + hage.
 
Vecka 1: Gå i hage som vanligt och skritta för hand 30-40 min.

Han är glad o villig, pigg att leda. Kruxet är att det är hårt o gropigt. Halkar när vi går på åkrarna.
Kör Biolighten på honom först så att han ska vara lite uppmjukad.
Nästa vecka ingår tömkörning varannan dag o han ska börja tränas i sidvärts på töm. Inte säkert att detta funkar om det är fruset. Dessutom är han fortfarande rejält halt på vb efter att han legat ner. Så det känns som om hans program nog kommer att ta mycket längre tid än förväntat. Jag förstår syftet, senan ska läka under viss påfrestning, så att den stärks långsamt.
Vi får se hur det går. Kanske är det bra om jag kör Bio på båda bakknäna, han hakar mycket nu när han tappat alla sina muskler.

Gott slut!  



måndag 29 december 2014

Införskaffat en Biolight


 
bilderna är från Biolights hemsida

Vad gör man inte för att ens häst ska bli bra?
Har köpt en begagnad Biolight. Vet. tyckte jag skulle använda den 3ggr/vecka på Discos gaffelband o då kände jag att det blir svårt (dyrt) att få tag i o hyra någon så ofta. Men det var inget lätt beslut. Den är inte direkt gratis.... Många finansierar sitt inköp med att hyra ut den, men det tänker jag inte göra. Jag är jätterädd om den o tänker inte  hyra-låna ut den till någon utanför familjen. Förhoppningsvis kan man sälja den om man inte längre behöver den.
Disco har fått Biolight varje dag nu. Han står snällt medan jag kör diverse program på kotor, bakknä o gaffelband. 
Finns också energyprogram man kan köra då och då samt akupunkturprogram. Även program att köra på musklerna innan träning o efter träning.
Om detta ljus med våglängder på 637nm (rött ljus) samt 950nm (IR-ljus) funkar har jag ingen aning om! 
Rött ljus sägs dämpa inflammationer, stimulerar kollagenbildning o vävnadsregenerering samt öka blodcirkulationen. IR-ljus sägs minska inflammationer, läka sår, dämpa smärta, öka blodcirkulationen o öka aktiviteten i lymfsystemet. 
Det man kunnat fastslå med kliniska studier är att det påskyndar sårläkning bra, både på människa o häst.
Grundprincipen är att det pulserande ljuset tillför cellerna energi o ökar blodcirkulationen.

Det som är bra är att man kan i alla fall inte skada!

Så här skriver de själva om sin produkt:
Biolight har en rad användningsområden:
1) Innan träning :
Biolight tillför musklerna energi och syre, ökar blodgenomströmningen och bidrar till ökad kraft och bättre uthållighet. Behandlingstid 10-20 minuter.
2) Inflammation i knäleder:
Detta är en mycket vanlig åkomma, såväl bland hopphästar som bland trav- och galopphästar. Och det kan vanligtvis vara mycket svårt att läka. Biolight hämmar inflammationen mycket effektivt, lindrar smärtan radikalt, och dränerar bort slaggprodukter som samlas i och runt den inflammerade leden och bildar ödem.
3) Tendinit – inflammation i ytliga eller djupa böjsenan:
Mycket vanligt bland de flesta aktiva hästar. Kan vara mycket svårläkt. Men Biolight hämmar effektivt inflammationen även här, dränerar och stillar smârta, så att hästen upp till dubbelt så snabbt kan vara tillbaka till sin fulla potential.
4) Gaffelbandsskador:
även detta ett vanligt och svårläkt problem. Biolight verkar inflammationsdämpande, smärtstillande och dränerar bort slaggprodukter. Hästen får snabbare tillbaka sin fulla rörlighet än med traditionella behandlingsmetoder.
5) Muskelsmärta och stelhet:
Med Biolights speciellt anpassade program, hämmas inflammationen i muskeln, smärtan stillas, muskeln mjukas upp och hästen återfinner snabbt sin vanliga form och sitt välbefinnande.
6) Sår:
Med sitt endast 4,5 minuter långa sårprogram ger Biolight fantastiska effekter på sår. I kliniska studier har dessutom Biolight bevisat att metoden kan korta ner läktiden till mindre än hälften.
7) Ödem och svullnader:
Biolights Drainage 1-program för effektivt bort slaggprodukter från svullnader och ödem.
8) Hudinfektioner:
Rengskålla? Ringorm? Follikulit? Mugg? Biolight biter på de flesta hudinfektioner av bakteriell art. Produkten stimulerar immunförsvaret, hämmar infektionen och läker såren mycket effektivt.