onsdag 18 mars 2015

Plus och minus på klinikbesökVi har varit på Kliniken igen med Disco. 
Han stod fint i transporten båda vägar, skönt.
Började som vanligt med att gå/springa på rakt spår. Sedan i lina i skritt o trav på volten på mjukt/hårt underlag. Vet tyckte att det såg ganska ok ut. När jag sade att det känns som om han inte riktigt vill vila på vb när han sätter ner det i marken kunde hon hålla med mig. Så min känsla har inte varit fel.
Böjprov alla 4 ben + även högt på bak. Kan säga att det är ett herrans springande... Han visar aningen lite på båda fram, men det är inget hon bryr sig om. Hör o häpna, han var helt ren bak! Ingen hälta alls! Jättekul. I mitt stilla sinne undrade jag varför han hela tiden vill stå o vila på vb. Underligt.

Ultraljud. Inte lika positivt. Ingen förändring sedan sist. Inte så bra. TROTS all denna Biolight.... Senan verkar inte alls vilja läka.
Shockwave även denna gång. Underbara Disco står helt stilla o slipper sedering.
Skoning. Fortsatt ringsko fram. Fortsatt bred sko bak o fyllning med silikon.
Efter skoningen fick jag springa med honom igen. Nu var det helt ok på rakt spår. Alltid något.

Eftersom senan inte var ok får jag inte utöka ridningen, utan ska fortsätta som tidigare med skritt för hand, tömkörning skritt med lite trav på rakt spår, samt även ridning i skritt med lite trav på rakt spår. Jag hade verkligen hoppats att kunna få rida lite mer, så jag är nog lite besviken:(
Får se vad hon skriver när jag får hem alla papper.

 
 
  

tisdag 17 mars 2015

Levadavandrigar
Här kommer lite bilder från våra levadavandringar på Madeira. Det var så mycket vackert att titta på och härliga dofter från bla eucalyptusträd och kryddväxter.

söndag 15 mars 2015

Disco känns ganska okJag rider ca varannan dag och leder eller tömkör de andra dagarna. Han har ingen vilodag ännu. När han blir lite mer igång o jobbas mer får han ha en vilodag / vecka igen. Självklart är det veterinären som bestämmer hur jag ska rida.
Tycker det känns ganska bra när jag travar (rakt spår). Känner inget alls i höger varv, men aningens lite i v varv. När jag ser honom trava på töm tycker jag det ser ut som om vb lyfts upp lite snabbare än hb. Antagligen för att han inte vill ta tyngden på det.
Han står fortfarande och vilar på vb, även om han nu då och då även vilar på hb.
Sidvärts och ryggningar, bak och framdelsvändningar går bra. Det som är svårt med honom är att han är så gudasnäll o protesterar aldrig. Kanske han gör saker som gör ont bara för att han vill vara till lags. Han protesterade inte ens den dagen vi märkte att han inte gick rent....
Nu ska vi snart på återbesök till kliniken. Spännande o lika ångestladdat varje gång....