lördag 15 juni 2013

Träning på Hoga

Fina, fina Bosse, vad jag saknar honom.

Träning på Hoga innan jobbet. Janne satt upp o kände lite på Disco. Han tyckte det var helt ok, speciellt galoppen o det såg jättebra ut.

Min tur. Började i skritt för att få fatt i bakbenen o där får jag vara noga att kräva det ganska snabbt. Tränade lite övergångar, halter o tempoväxlingar i alla gångarter. Det var ok men han ville lägga av att jobba om jag inte var på honom. Lite skänkelvikning gick bra o en travökning gick också bra, han tryckte inte bort mig o höll takten ända fram. Lättare för mig, då slipper jag studsa så....
Som vanligt måste jag tänka på att ha händerna väl framme i galoppen så att jag inte låser honom o se till att han kommer till arbete (eftergiven) i den samlade galoppen.


Har ni sett Clinicen med Patrik Kittel? Absolut värt att titta på, många bra tips. Om ni vill kan ni spola fram ca 6 min för att hoppa över intervjun. Pratar engelska. Se HÄR

Detta är Karimbas mamma Karima (Cavalotti-Kampfgeist) när hon fick ELIT.

torsdag 13 juni 2013

Snabba reaktioner på tömmen + Bo Jenå


Gick super på tömkörningen idag! Alltså, ytterligare ett pass i positiv anda! Det funkar både i ridningen o på tömmen, vilken lycka:)
Disco var väldigt alert o kvick idag, tom så att Mia fick lugna honom... Hon tyckte också att han kändes fin o lätt i handen. Tror att han tycker det är kul att gå i töm.

Cobben hade läst läxan ordentligt sen förra gången. Mycket bättre idag. Mia fokuserade på att han ska reagera snabbare o gjorde en del övergångar skritt-galopp. Han tog i mer o vinklade bättre bak, såg ut som om "poletten trillat ner" vad gäller arbete längs långsidan. Vändningarna som stor bakdelsvändning kämpade han med ett tag innan han beslutade sig för att sätta yttre frambenet framför det andra, han såg stolt ut när han lyckades få ordning på alla kroppsdelar. Traven sedan var jättefin! 
Han fick jobba i korta sekvenser med mycket beröm o man såg att han vaknade till o hade fokus på Mia. Nu klarar han att korta sig utan att häva sig iväg i lång svävande trav som han helst vill... Har blivit ett embryo till samling, där han håller på o funderar ut hur han ska balansera sig:)

Bo Jenå kommer i slutet av juli till Sotenäs, YES!!! Ska bli så himla kul att få träna igen för honom (om det nu blir så)

Några filmsnuttar med Disco:
En film finns här
Fler nedan: 
 Ett par snuttar med Cobben:
Den första kommer här:
Den andra nedan: Allt kvitter som hörs är från ett talgoxbo i ett rör under stallet. Vilket sjå att mata de ständigt hungriga ungarna!

tisdag 11 juni 2013

Mjuk i högersidan


Gårdagens jobb med högerställning fram o tillbaka utan att bita tag gjorde nog susen. Idag gick det mycket lättare i traven o Disco hade en fin rundning i nacken. Jag kunde tom göra lite slutor ett par steg utan att han tappade formen. Hade en bra ridkänsla i traven nästan hela passet. 
Galoppen var inte lika fantastisk idag som den var igår, men troligtvis hade lille pojken träningsvärk. Där måste jag vrida om handen till höger så att han ställer igenom ordentligt. Även när jag länger måste jag tänka på att han är igenom på h-tygeln o förstås också i avbrottet. Ska ta in bogen lite i galoppen på långsidorna.

Ska jag rida msv måste jag träna övergångar galopp-skritt utan mellanliggande travsteg. Det funkar på en liten volt, men inte annars....
Jättenöjd med dagens pass, skönt att det lossnat lite:)

Sandra var ganska nöjd med Cobben idag också. Han var lite piggare o hon fick en bra ridkänsla i traven. Tränade lite skänkelvikning med övergång till halt. I galoppen var det slitigt igen, men han måste hålla sig i ramen även i längningar. Både häst o ryttare trötta, men slitet ger resultat!


söndag 9 juni 2013

Kvick ställning till högerJanne hjälpte mig lite idag. Framridningen fixar jag bra, likaså den delen som är efter framridningen, dvs massor av övergångar för att successivt komma till jobb. Sen funkar det inte lika bra längre när jag kommer till den delen av passet då jag ska kräva lite mer samling o pressa gränserna. Där dribblar han bort mig!
Nu fick jag bra hjälp av Janne. Jag ska vara ytterst noggrann med ställningen till h. Han ska svara direkt då jag vrider om handen. Ibland ett par steg i sluta, o räta ut. Fick i trav ställa rakt, inåt, utåt ända tills han villigt ställde om. Jag måste vara kvick o han ska svara. Han började kännas väldigt fin i båda varv i traven o det gick fint att samla-rida fram-samla. DIT måste jag kunna komma själv när jag rider!

Vi fortsatte med galoppen på liknande vis med samling-rida fram-samla. Jag satt o njöt!! Vilken fin känsla från början! Han har nog aldrig känts så fin i galoppen från början.  
Ett ridpass att minnas:)

Cobben o Sandra fick slita. Cobben var lite trött o det tog en stund innan han kom igång. Han ville gärna göra sig lång. Tillslut fick Sandra tag på honom o han höll sig fint i ramen i galopp på volten. Det blev helkroppsavtvättning för Cobben efteråt, vilket han njöt av. Disco svettas inte alls lika mycket.

Jag har saltat runt spåret med 4 säckar salt o det har gjort susen, det dammar inte alls där saltet är. Hoppas det håller sig ett tag.