torsdag 26 juli 2012

Underbart att träna igen!


Tänk att man kan vara så glad att rida på en dammig ridbana i stekande värme med massor av kläggar o bromsar!
Janne kom för att titta lite på Disco. Ville att han skulle se så det inte fanns någon orenhet i rörelserna som jag inte känt.
Men, Disco kändes superfin o Janne såg absolut inget!! Jippie!
Så jag red gäääärna i dammet o blev dysvett, bara roligt!!!

Janne tyckte inte Disco tappat så mkt, han är mjuk o fin. Förstås måste man ta det försiktigt fortfarande, men vi jobbade lite iaf.
Gjorde lite övergångar skritt-trav. Några öppnor i trav. Bakdelsvändningar. Några fattningar på rakt spår. Vi var på 4-kanten hela tiden o lade in många pauser. Pressade honom inte.
Han var väldigt duktig o jag tror han tyckte det var roligt att vara igång igen! Snällt av Janne att vilja stå i dammet, värmen o alla flygfän o titta på oss:)

Jag är så glad att vara igång igen. Man ska aldrig klaga så länge man har en frisk häst! Nu ska jag rida ut några dagar, sedan ska jag köra till ridhuset o träna.

Nu har Sandra en välförtjänt minisemester o jag har hand om Cobben. Hon har fått fast jobb! Så bra!! Man behöver ett bra jobb för att finansiera alla vet.räkningar... Nu får hästarna Biolight en period, sedan ska Sandra disk. med vet. vad vi ska göra här näst. Hältan är lika dan som tidigare.
Underbara rosor från goa kompisar på grillfesten i lördags.


onsdag 25 juli 2012

Ridning med avbrott


Tänkte rida tidigt idag för värmens skull. Blinningar är INTE snälla när det är varmt. Det har också kommit några Styngflugor som lagt ägg på hästarnas ben. Vi är noga med att pilla bort äggen så fort som möjligt. Vill inte att hästarna ska få i sig dem. Hörde förresten att Styngflugan nästan är utrotad, hmm, här finns den iaf...

Tog ut Disco för en ridtur. Hade sprayat honom med flugspray (som ändå inte hjälper...). Skrittade ut på åkrn en stund, trots att det var ganska tidigt var flygfäna på hugget. Red ner på banan för att jobba lite. Där stod pålar på spåret o bommar låg i vägen. Jaha, bara att hoppa av o bära bort allt. Upp igen. Travade fram Disco o tog även lite galoppjobb. Då kom en gubbe från Telia, som skulle fixa vår trasiga ledning. Han ville att jag skulle gå in o ringa för att se om det funkade. Disco var andfådd, var skulle jag göra av honom? Frågade Teliagubben om han ville hålla honom, men det vågade han inte... Bara att ställa in Disco i boxen mens jag gick in. När jag äntligen var klar o gick till Disco hade han ingen lust att gå ut igen, så det var bara att ta av alla grejor, lägga på flugtäcke o leda ut honom i hagen. Kändes INTE bra att han inte fick skritta av, men vad gör man?

Nicke stackarn, har fått två fula flugsår i ansiktet. De vill inte läka. Sitter så dumt att flughuvorna inte täcker. Han har fått kompresser, plåster mm, men han bara kliar av det. Suck.

Nu har de fått Biolight ett par dagar. Lustigt att se, Disco visar ingen reaktion över huvud taget, Cobben står lugn med sänkt huvud, Nicke står med spetsade öron o njuter. Han kan annars vara lite stressad över saker o ting, men detta gillar han skarpt, det märks på honom. Undrar vad han känner? 

tisdag 24 juli 2012

Biolight på hela gänget


Nu har vi (Mia) börjat behandla hästarna med Biolight. Alla hästarna har fått individuella program. Nu i början blir det varje dag, för att glesas ut undan för undan. Hästarna var avslappnade o gäspade. 
Så här skriver tillverkaren lite kort:

Biolight - Ljuset som påskyndar läkning

Biolight® är en modern medicinteknisk behandlingsmetod som med hjälp av monokromatiskt ljus påskyndar kroppens egna läkningsprocesser, både hos människor och djur.

För behandlingen används en smidig och enkel handenhet. Ljuset ökar blodgenomströmningen, syreupptagningen i det skadade området ökar i aktivitet och läkningen går snabbare.
Metoden är kliniskt dokumenterad.

http://www.biolight.se/

söndag 22 juli 2012

Boktips


Veronika Ehrengren: Bland grodprinsar och prinsgrodor.
Roman. Handlar om en ung kvinna som hela tiden har otur att träffa "fel" man. Hon får flera missfall o råkar illa ut.
Till slut får hon ett eget liv som ingen bestämmer över.
Lite slätstruken bok, men ändå ganska bra bitvis.

Elisabet Peterzen: Mamsell Caroline
Roman. Bygger på en sann historia om en ung kvinna i början på 1800-talet.
Hon är en mkt stark kvinna, både fysiskt o psykiskt. Vill gärna ha man o familj, men blir ratad av sitt livs kärlek. Hon hjälper sin syster med hennes barn o råkar träffa en gift läkare som jobbar på ett dårhus i närheten. De fattar tycke för varann, trots att det är förbjudna känslor. Tillslut tar Caroline saken i egna händer.
Bra bok som jag sträckläste. Man hamnar i en annan värld, kryddad av att historien är sann.

Stieg Trenter: Farlig fåfänga
Deckare. Ganska gammal bok som handlar om en journalist/fotograf som råkar hamna i en mordhistoria. Utspelar sig i Stockholm.
Tyckte den var lite långtråkig bitvis.

Leif GW Persson: Den som dödar draken
Deckare med kriminalkommissarie Bäckström. En alkis blir dödad med ett grytlock. Är inte det mordet som alla tror. Det ligger mer bakom, bla pengatvätt.
Ganska bra bok.

Aino Trosell: Hjärtblad
Roman. Handlar om Hulda, en ung flicka från 1800-talet i Dalarna. Det är svält o alla har det väldigt svårt.
Ett gripande kvinnoöde, som att bli förflyttad till en annan tid. Mycket bra!!! Gillar Aino Trosells böcker!

Karin Wahlberg: Matthandlare Olssons död
Deckare med kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg, överläkare på Oskarshamns lasarett. En svensk man blir dödad på en passagerarbåt i Istanbul. Ingen märker när det sker. Några personer handlar med äkta dyrbara mattor.
Ganska bra.

Kjell Johansson: Rummet under golvet
Roman. Den tredje och avslutande delen i en trilogi med namnet De utsatta. Utspelas i Huddinge på 1800-talet. Två barn gömmer sig i en fattigstuga. De blir illa behandlade. Pappan har givit sig av o mamman är psykiskt svag.
Ganska jobbigt att läsa om detta armod, även om boken var bra.

Kristina Ohlsson: Tusenskönor
Deckare. Fredrika Bergman i utredningsgruppen har ett dubbelmord på ett prästpar att utreda. En ung svensk kvinna får sin identitet kapad i Bankok o hon blir nästan dödad.
Allt är ganska rörigt, men boken är ok.

Camilla Läckberg: Änglamakerskan
Deckare. Utspelas i Fjällbacka. Om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck. En familj försvinner spårlöst från ön Valö. Endast en ettårig flicka, Ebba, finns kvar. När hon blir vuxen söker hon sina rötter o vill veta vad som hände. Hon o hennes sambo öppnar ett bed and breakfast som utsätts för mordbrand.
Ganska bra, men inte den bästa av hennes böcker. Bitvis lite långtråkig.

Maria Ernestam: Kleopatras kam
Roman. Tre vänner beslutade sig för att bilda ett företag, kallat Kleopatras kam. Ett företag som löser människors problem. De får massvis olika jobb. En dag vill en dam att de ska mörda hennes man mot en stor summa pengar. Ingen vill det, men mannen dör o de får sina pengar. Det dyker upp liknande uppdrag. Kan de fortsätta? Allt ställs på sin spets.
Ovanlig, inte så dum, värd att läsa.