fredag 13 augusti 2010

GRATTIS JANNE 50!





Vår favorittränare fyller 50!

GRATTIS!!!!!!!!

torsdag 12 augusti 2010

Neeej!!!! Disco halt!


Red på åkern men märkte inget där. När jag gick in på ridbanan o började trava kände jag att något inte stämde. Hoppade av o visiterade vf. Kunde inget känna, inget i hoven heller. Släppte ut honom i hagen. Ej halt som gick att se.
I går morse sprang jag med honom o då var han halt på riktigt i trav, men ej i skritt. Märkte dock att han inte ville vända till v. Lite värme o puls i hoven! Ringde hovis o bönade o bad att han skulle komma så fort som möjligt o ta av skon o kolla efter ev hovböld. + titta på Cobbens vf hov. Den underbara hovslagaren kom o tog av D skon. Skar lite o vips rann det ut var!!! Underbart! Fint att få ut det innan det blir allt för plågsamt för den stackars hästen.
Han gjorde rent o spolade, skar upp o lade bandage. Disco får stå inne, bara gå ut o gå på torrt korta stunder. Han kommer tillbaka på fre o slår på skon igen om allt är bra.

Hovis kollade Cobben också. Han trodde att det hela kunde bero på Cobbens djupa fåror i strålen. Han är ju öm i dem o Sandra pratade med vet om det, men hon trodde inte det kunde vara det som spökade. MEN, hovis tror absolut att det kan vara det som är boven i dramat. Så nu ska Sandra rengöra med jodsprit på gasbinda varje dag. Han tycker att det bör bli bättre redan inom 1v. Om det är så blir vi överlyckliga! Bara att hoppas!


tisdag 10 augusti 2010

Det var inte Borrelia


Cobben är trots Fenylbutazon o vila 1v inte bättre. Man ser fortfarande inget när inte Sandra sitter på, så vi haltkollar när hon sitter upp o rider. Man ser ojämnheten som tidigare i v varv. Tycker han tar kortare steg med v fram.
Sandra ringde vet om provsvaren. Det var INTE Borrelia. Ehrlichia hade de inte beställt! Suck. Sandra bad ju speciellt om det... De andra proverna (muskelenzymer) var också bra. Veterinären tycker vi ska åka till klinik. Det låter ju enkelt. Med en häst som inte hoppar över bommen i transporten... Jag blir kallsvettig bara jag tänker på att köra drygt 10 mil till närmsta klinik...
Men vi har en sak kvar att testa. Hoven. Skulle kunna vara något i hoven. Vi ska be hovis komma ut o ta av skon o kolla noga så att det inte är där det spökar. Detta är bara SÅ tråkigt. Verkar vara Sandras lott att hästarna blir sjuka.


Jobbade Disco i tömmar en dag. Han jobbade på fint. Märktes tydligt att han vill skjuta ut bogen i v varv, så jag fick ha honom nästan rak. Gick ganska bra att samla honom i galoppen i båda varven. Tömkörning är underskattat!

Igår åkte jag ut o red i stora ridhuset. Så skönt att åka till Lysekil för det är inte så långt så det blir aldrig bråk i transporten. Jag fick hela ridhuset för mig själv. Han ville INTE länga. Fick jobba ett tag innan han kom igång i både trav o galopp. Sidvärts gick ganska hyfsat. Testade att rida LA:3. Ganska trevligt program. Tänk att ha ett ridhus att rida i, vilken dröm!