lördag 15 november 2014

Katter till salu

Sandra brinner för hemlösa katter o hjälper djurskyddet med att försöka slussa ut dem till nya hem.
Dessa underbara pissar ska nu placeras ut till något gott o varaktigt  hem. Helst båda till samma ställe.
Så här skriver Sandra:

Jag är ideellt jourhem för Djurskyddet Bohuslän som omplacerar omhändertagna katter. Det innebär att jag har katter boende hemma hos mig tills de hittar nya, kärleksfulla och permanenta hem. En katt kostar 950 kr och är då avmaskad, grundvaccinerad, kastrerad och ID-märkt. Pengarna går oavkortat tillbaka till föreningens katter. Just nu har jag dessa katter för omplacering:

Fia: hona, sköldpaddstabby, född 2012. Mycket vänligt sinnad katt av den försiktigare typen. Hon är mycket mild i temperamentet och efter en tid, när hon fått förtroende, älskar hon att bli ompysslad. Hon vill alltid vara med där jourmatte är och sover alltid i sängen, dock tycker inte Fia om att bli buren eller tvingad till något. Hon vill komma till ett lugnt hem där någon kan uppskatta hennes fina lugna temperament.

Zingo: hona, sköldpaddstabby, född 2013. Den här vackra honkatten är alls bästa vän. Hon älskar gos och kel och jamar uppfodrande om hon inte bli klappad. Mycket tillgiven katt som aldrig bits eller rivs. Hon älskar att vara ute på balkongen och titta på omgivningen, hon skulle gärna vilja få möjlighet att gå ut i sitt nya hem. Zingo är mycket nyfiken till sin natur och en expert på att öppna luckor och skåp. En vän för livet som kryper upp i knät när tillfälle ges. Med sina stora, markerad gröna ögon och fluffiga päls är hon väldigt vacker i jourmattes ögon.

Zingo och Fia kommer från samma tidigare hem och trivs mycket bra ihop, de vill därför gärna flytta till ett gemensamt hem. Deras olika temperament kompletterar varandra väl, men gemensamt är deras vänlighet och önskan att komma till ett lugnt och kärleksfullt hem.

Vid intresse kontakta mig på sanka822@gmail.com eller kika in på hemsidan för mer information: www.djurskyddet.se/bohuslan


  

onsdag 12 november 2014

Fina Cobbebilder

Amanda Pousar tog fina bilder på tävlingen!
måndag 10 november 2014

Återbesök. Ytterligare ett problem

Idag har vi varit på återbesök på kliniken.
Måste berömma Disco igen för sitt fina uppträdande. Han är helt makalös. Står som en staty när de sticker i lederna o även under Shockvågsbehandlingen.

Tyvärr var det det lite blandat resultat på förra behandlingen. Han haltade faktiskt mer än förra gången efter böjprov på vb och vf kota. Suck. Däremot var bakknät bättre. Hon tyckte även att gaffelbanden kändes bättre.
Muggprovet visade inget anmärkningsvärt och den är nu på god väg att läka.
Han skulle också skos denna gången. Ringsko fram o långa skor bak för att understödja o ändra tyngdpunkten. 
Hovslagaren petade i sprickan mitt fram på hoven. Han tyckte inte att den såg bra ut..... Nu får det väl för tusan vara nog med problem!
Hovarna blev iaf väldigt fina efter att han skott.

Behandling: ledinjektioner igen med cortison o tuppkam i kotorna, (dock ej i knäleden). Shockvågsbehandling i gaffelbandsgrenar vb.


Skall fortsätta att skrittas för hand 15-20 min/dag.

Återbesök om ca 6v