lördag 10 april 2010

Pernillaträning med filmsnutt







Red för Pernilla idag i Lysekil. Underbart väder! Pernilla tyckte att Disco var jättefin i v varv men vi fick jobba mkt med h-sidan. Som ni kan se på fotot så lägger han huvudet lite på sned i h varv. Jag fick träna på övergångar o att han skulle ta mina halvhalter.


Jag måste rida mer in i halvhalterna så att han kröker bakbenen. Han får heller inte bli så låg o fälla in huvudet i h varv, utan näsan fram med aktiva bakben.Galoppfattningarna tyckte hon blivit bättre o det känner jag med. Jag måste vara noga i övergångarna från galopp så att han inte hänger sig framåt.Pernilla tyckte jag skulle prova kandaret. Hon var också positiv till att börja med bytena fram i sommmar.

Angående buset på framridningen tyckte hon jag skall ut o tävla så han får rutin. Tyvärr svårt när det är så få tävlingar om man inte vill åka jättelångt. Detta var ett jättebra pass för ffa mig, som måste lära mig att RIDA in i halvhalterna!!


onsdag 7 april 2010

Janneträning med filmsnuttar.



Tränat på Hoga. Blev ett jättebra pass. Vi fick jobba!!!
Disco kändes fin från början och h sida var helt ok, nästan bättre än tidigare.

Janne tycker att vi ska börja med lite aktivering i skritt "småtramp" för att Disco ska jobba bakifrån o komma under sig. Han ska få lite större krav på sig nu efter igångsättningen.
Janne gick snett bakom o hade spöt i handen när jag aktiverade skritten. Disco var på tårna o sneglade bakåt samtidigt som han trampade till o blev aktivare, så han tog det på helt rätt sätt. Han fick massa beröm + socker av Janne!

Traven var fin men jag måste RIDA o aktivera. I v varv måste jag hela tiden tänka bogen in.
I galoppen fick jag ta tillbaka, rida fram osv. Kändes jättefin i h varv, måste hela tiden tänka bogen in i v varv. Fick galoppera längs 4-kanten o ta in bogen på långsidorna. Då måste jag tänka på att inte bli för långsam.
Känns kul att vara igång!

Detta skall jag träna på till nästa gång:
  • Skritt: aktivt tramp innan igångsättning. Ibland länga ut i ökad skritt.
  • Trav: aktivera, släpp ner nacken
  • Galopp: ta in framdelen, lyssna på takten,akta så att han inte blir hög o kort i nacken.
Sandra var med så hon filmade lite snuttar. Den fantastiska tränaren har en del mindre roliga kommentarer, hmmm....


tisdag 6 april 2010

Vår!




Det är så underbart att mars är slut o att det nu är april. Tror aldrig jag har längtat så efter våren som efter denna vintern. Kanske man aldrig mer får uppleva en liknande lång kall snöig vinter. Det dröjde ända till 24 mars innan jag kunde åka på årets första träning. Det blev en mkt lång vintervila i år. Men kanske har den gjort gott. Disco är pigg, glad o träningsvillig, jag är supermotiverad o Janne har fått vintervila han med...

Har funderingar på att plocka fram kandaret o börja introducera det för Disco. Ta det lugnt o ge honom lite sockerbitar med nya betten några ggr. Sedan rida ut o bara hålla i bridongtygeln. Skall diskutera saken med Janne.

Jobbet med att stärka Disco fortsätter. Han måste bli starkare i galopp - skritt övergångar och i ökningar. Kunna lägga lite mer vikt på baken i korta stunder.

Nu när det är sommartid är det ju ljust på kvällarna o man ser var man rider...

Möjligen kan vi börja träna lite på LA:3 programmet längre fram, iaf delar ur det.

Bilder: Ni minns väl snön?

söndag 4 april 2010

Ny Paul Potts?

Ny svensk sångstjärna?

Talang 2010, Freddy Amigo.