torsdag 22 november 2012

Vändningar


Hade ingen lust att rida i regnet så jag drog till Lysekil. 
Jag koncentrerade mig på att få Disco loss o fin i sidorna bla med hjälp av vändningar. Men började på volten med lite halter o övergångar, sedan bakdelen utanför voltspåret på öppna delen. Övergick till öppna på volten i alla gångarter. Han följde med fint in. 
Svårast är framdelsvändningar, men det gick hyfsat. Bakdelsvändningarna går att få lite mer centrerade nu. Måste säga att jag fick en väldigt fin ridkänsla efter detta.
Avslutade med några galopplängningar där han gör så gott han kan, men vi måste kunna komma tillbaka bättre.
Travade ner honom "med kontroll", tycker det såg helt ok ut i spegeln i alla fall...

tisdag 20 november 2012

Galoppen i Msv C:1


Ha, ha, rida msv gör man inte så där utan vidare... Det fick jag erfara. Vi testade galoppen i Msv C:1. Det händer något hela tiden o både jag o Disco såg nog helt konfunderade ut... Samlad galopp? Inte alls, hade fullt sjå att över huvud taget galoppera.
Janne tyckte dock att ökningarna var ganska bra, däremot inte upptagen. Förvända var väldigt stapplig o enkla bytena sega. Kan säga att det nog inte blivit speciellt många procent om det varit tävling....
Men det var väldigt bra att testa på den galoppvägen, den behöver man träna på många gånger innan det är dags för start. Bra att börja redan nu.

Men till det positiva. Disco var MYCKET bättre i sin h-sida. Hade en riktigt bra ridkänsla under hela ridpasset o det var skönt. Tydligen fick vi loss honom bra sist trots allt.   

söndag 18 november 2012

Ingen bra ridkänsla

Bosse, vad jag saknar honom. Med sammetsmule och aldrig sinande energi.

Tyvärr fick jag inte riktigt till det på träningen igår. Disco hade vilat från dressyr hela veckan o han tyckte nog han kunde vila lite till. Det var mycket krångel med h-ställningen o han ville inte alls ge med sig. Helst ville han lägga sig i mina händer i stället för att samla sig.
Vi fick backa bandet lite o vi tränade på halter. Mycket bra övning, dessa glömmer man ofta att träna på.  Disco får inte riktigt med sig baken under sig o då blir uppställningen ojämn. Dessutom vill han gärna ramla fram i mina händer då vi stannat. Det blev faktiskt bättre efter ett tag.
En annan bra övning var att fatta galopp med krav att han inte får ta ett travsteg först, han ska svara på galopphjälpen. Svårt när jag låtit honom göra så.
Vi tränade också på uppridningar i galopp, de funkade faktiskt ganska bra.

Positivt var att Janne tyckte att han var fin i formen nästan hela tiden. Skall tilläggas att vi inte red i någon direkt samling. Det var bättre att låta honom jobba på framåt i balans.