lördag 13 juli 2013

Cobben hade läst sin läxa

Ombytta roller när vi tömkörde sist. Cobben hade verkligen snappat upp saker o ting från förra gången o var superduktig. Dock hade han lite åsikter om hur mycket han skulle ta i, så Mia såg bakhovar i trädtopparna en gång... Kul iaf att han gått framåt!

Disco däremot, som varit så jättefin de sista gångerna, var lite matt. Han kom upp fint i fronten, men så fort Mia ändrade tempo "ramlade han ner" igen o blev markbunden. Hoppas det berodde på att han gått ganska mkt dagarna innan + att det var varmt.

tisdag 9 juli 2013

Dessa hemska kläggar:(

En elaking i stallfönstret

De dagar då det är varmt o härligt, då är det hopplöst i hagen. Kläggar o bromsar kommer från alla håll o kanter för att ge sig på hästarna. Disco HATAR verkligen allt från flugor till getingar. 
I hagen blir han orolig o han har fått massor av stora kulor från diverse bett där inte flugtäcket når. Måste nämligen ha flugtäcke för att det ska gå att ha honom på gräset. Hade lite Swith kvar o det är ju super mot fästingar. Har tyvärr inget bra medel mot flygfän, använder Renons när jag rider, men det gör inte så mycket nytta. Någon som vet något bra att ta på???

Cobben o Nicke är oftast inte riktigt lika påverkade. Idag var dock alla hästarna oroliga, så Sandra tog in dem i stallet där de stod hela dagen. Att man inte kan få glädjas åt varmt väder...

Bilderna på hästarna är tagna innan midsommar, då hade inte elakingarna kommit än.

söndag 7 juli 2013

Kattsand i lådan?


Katten fick ett sår under hakan som han inte kunde låta bli att riva på. Tror det var ett fästingbett från början. Tyvärr svullnade det upp o blev infekterat. Bara över en natt var det jättesvullet. Stackarn, han hade jätteont. Vi fick en tid hos vet. men under natten hade han rivit hål på svullnaden så det rann ut blod o var i hela pälsen. Vet. tvättade o gav penicillin + smärtstillande. Så nu är det att gå med en krage. Inte alls populärt. 
Såret läker, men det går sakta. Han har lyckats att få av kragen några ggr o då är han direkt där o river på såret...

Eftersom vi inte kan ha honom ute så mkt så får det bli att ha kattlåda inomhus. Mannen skulle byta sand en dag. Fyllde på med vad han trodde var kattsand. Det var det INTE. Det var Simons "kraftfoder", nåt proteinpulver som han blandar med vatten o dricker efter att han tränat. Svindyrt. Det luktade choklad i kattlådan o Simon var vansinnig... Så se upp med vad ni häller i kattlådan:)