lördag 27 juni 2015

onsdag 24 juni 2015

Mera sjukdomar


Slowfeeding???

Disco fick medel mot fästing/knott på sön kväll för det var gräsligt mkt knott i hagen. Detta medel har han fått många ggr förr. Aldrig reagerat. Mån morgon hade det svullnat upp stora valkar där jag lagt på medlet. Varmt o svullet. Ömt var det också. Suck, suck. Naturligtvis måste allt krångla. Jag gjorde inget med honom, utan släppte honom i hagen som vanligt o hoppades att han skulle vara vid liv när jag kom från jobbet.... Det var han. Svullnaden hade gått ner ganska mycket, tack o lov.

Veterinären var här o kollade Nicke. Nu går han mycket bättre igen. Han är superpigg o fick lugnande för att de skulle kunna undersöka... Stackarn, boxvila är inte kul. 
Vet. trodde ändå att det satt i samma bakben som krånglat förut. Hon rådde Sofie att boka tid på klinik. Tusenlapparna rinner iväg för stackars Sofie....  Hon har inte fått ut något på försäkringen.
Nicke får iaf stå i utebox på ridbanan o det går bra. Han får lite lugnande när hon släpper ut honom o de andra hästarna går på gräset. 
Alla hästarna står inne på natten ännu pga att Disco o Nicke ska vila sina ben. Jag leder D varje dag o han är väldigt pigg. Höll på att tappa honom igår:)

 

söndag 21 juni 2015

Nicke dålig igen


foto: Sofie Berglund

Varför sa jag att Nicke var mycket bättre??
Nu är han sjuk igen. Det är verkligen mysko. Svårt att gå, ser ut som om det är alla ben...Fång? Lite lätt feber igen. Borrelia? Anaplasmos? Han har lite puls i framkotorna. Reagerar inte nämnvärt på visitertång, ingen direkt värme på hovar eller ben. Ej öm. Lite svullen i alla benen. Står mycket bättre där det är mjukt. Belastar alla benen men svårt att gå. Tar korta steg bak. Korsförlamning?
Kom en veterinär hit på midsommardagen. Hennes första jour, så det var inte så lätt för henne. Hon gav honom smärtstillande och ordinerade boxvila. Tyckte Sofie skulle ta ut (på mån) den vet. som behandlade första gången, så vi får se vad hon säger om hon kommer hit i morgon.

Stackars Sofie o Nicke. Det är så himla tråkigt när de är sjuka. Nicke börjar ju bli gammal. Det går dessutom på flera tusen kronor / besök, men vad gör man inte för sin bästa vän.