lördag 19 december 2009

Decembermorgon i hästhagen





Ibland får man belöning för allt slit med hästarna. En vacker morgon (-12) o solen börjar klättra upp. Hästarna just utsläppta. Härligt.

fredag 18 december 2009

Pernillaträning



Snön yrde hela dagen igår, så jag trodde inte jag skulle kunna åka o träna idag. Som tur var åkte Tommy med mig. Inte kul att köra ensam om man inte kommer upp för backen o får lasta ur... Men det gick bra. Vi slirade oss upp för vår långa sega backe, sen var det bättre när vi kom ut på den större vägen. Men kul var det inte.

Disco kändes mjuk o lagom pigg på värmningen. Känslan höll i sig. Han var kanonfin idag, lydig o svarade fint. Pernilla hade aldrig sett honom så alert så hon var också väldigt nöjd. Fick börja med övergångar skritt-trav på volten. Han hade väldigt fina bakben i igångsättningen, men måste bli aktivare när jag bryter av. Han får heller inte dyka ner med huvudet.
I v varv måste jag tänka att flytta bogen inåt med hjälp av skänkeln, INTE tygeln. I h varv måste han vara rund, omväxlande sluta o öppna, putta ut honom för inner skänkeln, jag ska sitta åt höger. Han får inte dyka ner, utan ska upp i "mellandelen".
Han gjorde fina fattningar i galoppen. Fick "galoppera in" honom innan jag saktade av till trav. Upp med manken i avbrotten. Bogen in längs långsidorna med tempoväxlingar. Gick fint!

Jättenöjd att jag hade så bra ridkänsla under hala passet.

söndag 13 december 2009

Lucia







Lucia, oj vad det går fort! Sandra o Sofie har pyntat o gjort väldigt fint i stallet. Idag firar vi dessutom 20-årig bröllopsdag. Vi har varit på Ikea(!) Inte direkt romantiskt, men vi behövde lite grejer innan jul. Däremot ska vi åka på en 3-dagars resa till Stockholm o se på musicalen Hairspray i februari. DET ska bli kul. Annars så är resan med Cobben höjdpunkten, att han stod still, underbart. Igår var jag i Lane o hälsade på Karimba, Savannah o Donnah. Fina o välmående allihop. Janne tränade Chic o Rubin, de hade verkligen gått framåt!

Mån: Skritt på åkern
Tis: Vila
Ons: Janneträning
Tors: Vila
Fre:
Skogstur med klättring
Lör:
Red på ridbanan. Övergångar. Några riktigt fina galopp-skritt. Slutor. 8-volter. Han kändes väldigt mjuk o fin. Försökte tänka på att ge efter så fort jag gjort en förhållning i galoppen.
Sön: Cavaletti i lina.