onsdag 19 maj 2010

Gubbar i hagen + träning på Hoga



Tittade ut genom fönstret o fick se 2 gubbar med gula reflexvästar (i värmen) som var nere i hästhagen!!! Trodde jag såg i syne. Men de var nere o fyllde i en hällristning som finns på en berghäll i hagen. Tur att hästarna gick i en annan hage annars hade de nog fått hjälp av Disco ...

Åkte till Hoga o tränade idag. Disco stod som vanligt snällt på vägen DIT.
Tyvärr hakade han väldigt i bakknäna idag i stallet. Konstigt, brukar vara bättre när det är varmt.
Janne tittade när jag red fram o Disco var rund o fin från början. Fin ridkänsla.
Sedan hoppade Janne upp en stund o jobbade med galoppen. Den såg väldigt bra ut, både längningar o lite upptag. Lös o fin i hela kroppen. Både Disco o Janne var genomsvetta...

För att testa tänkte jag nu skritta av ORDENTLIGT. Gick ut på promenad i 40 min innan jag lastade på. Kortade in bakbommen lite. Körde med spänd förväntan o hjärtat i halsgropen. Måste säga att det var bättre!!! Han stod inte still men han sparkade inte som han gjorde förra gången, så jag är jättenöjd!

En sak som jag lade märke till var på hemvägen när det kom en MC som "brummade" o en stor lastbil som väsnades. Då blev han väldigt upprörd o rädd. Kanske proppar i öronen vore bra ändå?
Ja, ja, det känns i alla fall som om det var ett steg i rätt riktning. Får väl vandra med honom i fortsättningen också!

tisdag 18 maj 2010

Transportproblemen + ridfilm på Cobben


Har funderat lite på alla tips o råd angående transporterandet av Disco. Vissa saker ska jag testa snarast, vissa ska jag fundera lite mer på.

  • Binda upp honom från båda sidor lite kortare
  • Fetvadd i öronen + huva
  • Skritta av honom längre efter passet
  • Någon som står inne i transporten under färd för att se hur han beter sig.
  • Åka iväg till Hoga o bara ta ut o beta honom, sen åka hem igen, bara för att se om det är pga ansträngningen han är orolig.
  • Funderar på att fixa en lång bom bak o helt ta ut mellanväggen.
Hör gärna av er om ni kommer på något annat jag kan testa!

Här kommer lite ridfilm på Sandra o Cobben från i söndags.


söndag 16 maj 2010

Träning o aha-upplevelse! (film)




Tack för alla tips o råd angående Discos transporterande! Skall sammanställa o börja testa! Återkommer.

Vi hoppade hästarna igår så de fick lite annat att tänka på. Cobben har nu fattat cavaletti o gjorde fina lyft över!! Han fick sedan hoppa ett krysshinder några ggr med varierat resultat... Ibland åker bommar åt alla håll, vilket inte bekymrar Cobben det minsta. Vi försöker få honom lite "ärtig" mot hindret, men han nöjer sig med att hoppa snällt pga att det är något som finns i vägen för honom... Tror ändå att han så småningom fattar poängen.
Disco fick hoppa några små hinder som en liten bana. Han blev lite lång o tappade spänsten några ggr. Då landar han gärna i fel galopp. När Sandra fick igång honom bättre gjorde han en runda med fina språng. Båda hästarna blev väldigt lösgjorda o fina efteråt.

Idag kom Janne till oss så varken jag eller Sandra behövde bekymra oss för transporterande.
Sandra fick börja med Cobben. Han har stärkt sig lite o jobbar mer över ryggen så Sandra klagade över att han är svårare att sitta på. (välkommen i klubben). Galoppen såg fin ut, till v tycker han det är jobbigare men han fick till några väldigt fina språng där. H-galoppen är rundare o Cobben matar på bättre fram av sig själv.
Sandra var väldigt nöjd, även om Cobben var lite matt idag.

Janne ville se när jag red fram idag. I onsdags tyckte han att jag lät Disco bara bli lång o låg utan engagemang vid framridningen. Det var väldigt bra för jag fick en aha-upplevelse när Janne förklarade hur han ville jag skulle rida. Jag skulle gå fram med händerna, lite särade, o leda lite inåt så jag fick en fin rundning av halsen samtidigt som jag drev på fram. Detta funkade direkt o Disco kändes jättefin. Fortfarande var han djupare i formen, men nu rund över ryggen. Fick sitta i galoppen o jobba på samma sätt där. Både jag o Disco blev tröttare än vanligt, men han kändes jättefin!
Janne hoppade upp en stund o jobbade lite med ffa galoppen UTAN att försöka byta. Nu har äntligen Disco slutat att bocka o vi ville se om det höll i sig även för Janne, vilket det gjorde. Janne red lite förvänd utan problem, så allt var frid o fröjd. Så kanske blir det
att ställa till det igen för honom nästa gång Janne rider, för nu tror jag han är redo för att testa byte igen..

Hade lite filmer men tyvärr gick det ej att lägga upp dem. Ingen webb-läsare funkar. Brukar använda Firefox, men när jag lägger upp videos använder jag explorer. Nu går varken vanliga Firefox eller explorer att öppna internet med, så jag får starta Firefox i felsäkert läge. Kanske måste jag installera hela Windows igen? Suck, får vänta tills Simon kommer hem. (Efter lite försök fick jag lagt ut film!)