lördag 14 december 2013

Träning i regnet

Jaja det är i alla fall inte hårt på ridbanan... Men blött...
Stackars Janne kämpade med oss idag på min bana i regnet. Dagen till ära hade jag tagit på Disco hans nya röda Eskadronlindor, vilket var totalt idiotiskt. De blev snart oigenkännliga... Det skvätte sand på både ryttare o hästar. Man får se det som miljöträning:)
Cobben hade begåvats med "renhorn", stackarn, han såg inte klok ut!
 
Janne satt upp på Disco. Glädjande nog såg det riktigt bra ut. D tog i jättefint när han samlade galoppen o bakenbenen var superfina i h-galoppen. Även i traven kom han några steg i jättefin samling. Janne hade en bra känsla, skönt att höra att det inte blivit sämre som jag befarade.

Cobben kändes först lite stel när J red, men han kom sig jättefint. Sandra red efter J o fick C mjuk o fin i överlinjen samtidigt som galoppen var energisk. Fint att se! C har varit lite stel nu när de går mindre på bana, men nu blev det jättebra!
onsdag 11 december 2013

Isfritt vattenHar investerat i en balja med värmeslingor som gör att vattnet inte fryser i hagen. Kostade ganska mycket, men det fungerar väldigt bra o hästarna riskerar inte att bli utan vatten. (kolikrisk) Händiga mannen gjorde ett bra lock till den som vi lägger på över natten.
Hoppas bara att ingen häst får för sig att tvätta fötterna o förstöra den...

Disco har varit superpigg o sprallig i snön, han tycker nog att det varit skönt att slippa dressyrjobb. I stället har det blivit uteritter med en del klättring. Han har trampat sig ordentligt på vb, säkert med en brodd, men det är bättre nu som tur är.

Idag var det plusgrader o ok på vägen så att jag körde till ridhuset. Kändes att det var ett tag sedan. Koncentrerade mig på att D skulle vara kvick på mina hjälper. Nöjd med traven o skänkelvikningarna, men lite slapp i galoppen. Skönt iaf att få rida i ridhuset:)

Vi har fått lite problem. Nicke i vårt stall skall flytta, så nu blir vi bara två att sköta alla fodringar, vilket kommer att bli väldigt knivigt att få ihop. Har ingen lösning ännu, får se hur det blir. Antingen flyttar vi dem eller så får vi ordna någon som hjälper oss att ge dem lunch.