lördag 18 februari 2012

Pernillaträning trots allt...
Trodde aldrig jag skulle kunna åka o träna i morse. De hade lovat snöstorm, ev snöblandat regn. Vår stallplan är som en fin skridskobana, så snö på det hade inte blivit bra. Var helt inställd på att få stanna hemma, MEN hade sån himla tur att det regnade i stället för att snöa. Visserligen en del is att forcera o får köra en annan väg pga halka, men vad gör man inte för en tränings skull(!)

Framridningen gick som på räls, så underbart mjuk o böjlig i hela kroppen. Hur han nu kunde va det efter att bara vara riden på åkern o i skogen...
Började på volten i trav med halvhalter o övergångar. Viktigt att han tog halvhalterna genom att sänka baken. Han fick absolut inte lägga sig på framåt. Gick faktiskt riktigt bra o Pernilla var väldigt nöjd med honom. Han försöker så gott han kan.
Galopparbetet var mest styrketräning varvat med skritt på lång tygel. Jag skulle fatta galopp "på bakbenen" o galoppera väldigt samlat några språng innan jag gick ner i skritt. Därefter samla i skritten o ny fattning. Han var ganska seg i denna övningen, men han gjorde den ok. Hade varit lättare om han bjudit lite mer som han gjorde förra gången.
Avslutade med lite trav. Fick samla o sen rida fram ur det med manken upp o med baken med. Ibland blev det galoppsprång i stället, men när han tog i blev det bra.

Det var inte lika bra som förra träningen (som var fantastisk) men glädjande var att han var bättre i traven.

Sandra har ridit programridning för dressyrdomare på Vretaskolan idag. Hon valde LB:3. Poängen blev ca 67%, men det roligaste var att domaren lovordade Cobben. Hon tyckte han hade 3 mycket bra gångarter o då speciellt galoppen. Kul! MEN. Sandra skulle rida honom rundare i nacken o mer inramad med manken upp. Han behöver jobba mer med ryggen. Sandra fick många bra tips!

Översta bilden har jag snott av Sofie:) Underbar. Disco gosar med henne. mmmmm
Under är Cobben med sitt Back on track täcke

onsdag 15 februari 2012

Mitt hästliv 21. Tabelle föds, Ingresse åker till NapoleonDen 11 juni -91 tittade lilla Tabelle (e.Tamburin) ut. Fölningen gick fint som vanligt. Med ut kom ett sk fölbröd, en brun klump, händer ganska sällan. Tabelle var pigg o ivrig o KOLSVART. Bara lite vitt på ett bakben. Slut på fuxdominansen. Hon var makalöst söt o en väldigt snygg fölunge från början. Sammetslen päls. Syrran förälskade sig på stört o satt med henne i knät o klappade. Tabelle visade sig vara en väldigt självständig fölis o visade oss var skåpet skulle stå. Tog långa turer från mamma. Kicki köpte henne, men hon fick stå kvar hos oss tills vidare.

Nu var det dags att åka till hingsten igen med Ingresse o denna gången föll valet på Napoleon (Iran - Juan). Ingresse blev snabbt dräktig o som vanligt inga problem.

Hösten gick o vi var mycket ute o tömkörde Jill (2år) o Stafette (1 år) fick gå med. Jag promenadred Ingresse o hon gillade verkligen att få komma ut. När våren kom var det dags för Tabelle att få visa upp sig på utställning. Hon visade sig fint, Kicki hade förstås tränat med henne. Det blev fina ord o 37p o en 6e placering.

Nu var det dags att börja sitta lite på Jill. Vi lyfte upp Sandra några ggr så hon fick hänga på Jill, inga problem. Hon var så van att vi grejade med henne o vi hade longerat med sadel o hängande stigbyglar utan reaktion. Så nu kunde Sandra sitta på sin häst o vi ledde henne i skritt. Jill var nöjd o glad. Genom tömkörningen hade jag lärt henne start, stopp o att svänga, så allt funkade. Så småningom kunde Sandra rida med själv när jag red ut med Ingresse, men jag hade Jill i longerlina för säkerhets skull o vi höll oss till skritt för nu började Ingresse bli tjock igen!

Foton: överst: Nyfödd Tabelle
under 1 dag
Sandra + Tabelle 1vecka
Tabelle 3 mån
Tabelle 6 mån
Stafette 1½ år
Kicki o Tabelle på utställning 1 år
Napoleon


måndag 13 februari 2012

BoktipsHar läst några böcker. Några bottennapp, men också ett par av toppklass!!

Åke Edwardson: Himlen är en plats på jorden
Deckare med kommissarie Winter. En galen man kontaktar barn på en lekplats o lockar dem med sig. En 4-årig pojke försvinner.
Vet inte men det blir segt trots en bra story, tyvärr.

Åke Edwardson: Rum nr 10
Deckare med kommissarie Winter. En kvinna hittas död på ett hotellrum. Winter kopplar samman det med ett liknande mord för många år sedan.
Seg, läs den inte...

Cathryn Stockett: Niceville
En roman som utspelas på 60-talet i Södern. Handlar om svarta kvinnor som jobbar hos vita rika familjer. En ung vit tjej vill förändra synsättet på dessa hembiträden o skriver en bok med sanna berättelser ur deras liv. Hon blir motarbetad från alla håll men fortsätter ändå. Till slut blir hon respekterad, men alla inblandades liv blir förändrade.
Denna bok är helt fantastisk! Jag älskade den, ville inte sluta läsa. Blir nog en klassiker.

Jonas Jonasson: Hundraåringen som klev ut genom fönstret o försvann
Rolig roman om Allan Karlsson, som levt ett spännande liv, träffat högt uppsatta personer i många länder o bestämmer sig på ålderdomshemmet att han nog ska leva livet ett tag till. Han ger sig ut o får nya vänner. Osannolika händelser där han utnyttjar sin kunskap om sprängning. Den var underbar, man får många skratt o även lite eftertanke.

Ingrid Hedström: Under jorden i Vilette
Deckare. En journalist blir mördad o hittas i last med malm på en pråm. Han skulle ha skrivit om en katastrof som hände i gruvan då många dog. Tyvärr orkade jag inte igenom den, inte min smak.

Douglas Adams: Liftarens guide till galaxen
Humor, fantasy. Handlar om ett liv ute i en galax med nån utomjording. Jag tröttnade, kom inte så långt, ingen bok för mig.


söndag 12 februari 2012

Meldifestival o Botaniska, heldag i Göteborg


Igår hade vi en heldag i Göteborg. Som vanligt hade vi (5 flickor) bestämt oss för att åka till Melodifestivalen på Scandinavium. Det är ju tradition, 7:e gången. Denna gången firade vi dessutom en pigg jubilar. Skumpa korkades upp redan på vägen ner. Här gäller det att fira!!
Efter bubbel, vin, kaffe i nämnd ordning gick vi in på Botaniska trädgårdens växthus. Hade ju förstås varit mkt mer att se om vi åkt på vår/sommar, men visst såg vi vackra blommor, speciellt orchidéerna.
Nästa anhalt var Bamboo, restaurang med mongolisk mat. Gud, va gott... Vi satt länge o njöt av all mat. När vi inte fick i oss mer var det dags för melodifestivalen! Fick förstås skåla med födelsedagsbarnet igen innan vi gav oss av. Föreställningen skulle börja kl 19,00 med uppvärmning av publiken med div gamla schlagerlåtar. TV-sändningen börjar kl 20 o då ska alla vara på plats.
Det är en härlig stämning att se bidragen live, går inte att jämföra med på TV. Måste säga att jag faktiskt tyckte att alla låtarna var bra, men ganska rättvist med de som gick vidare. Ulrik, David o Timotejs låt var mina favoriter. Mest tryck i Scandinavium var det när David uppträdde!
När det hela var slut tog vi en fika o lite Breeze innan vi återvände hemåt. En härlig dag o ett kul avbrott i vardagen!
Tack goa vänner!!!