lördag 11 juni 2011

Pernilla rider Disco. Film


Idag var det Pernillaträning. Eftersom jag inte har några tävlingar på gång nu så skulle det passa bra att P red. Jag värmde upp, sedan tog P över. Det jag hade önskat vara att han skulle gå fram fint o uppföra sig väl. Icke... P ville få svar direkt då hon bad honom gå fram o när hon sade till med sporren började han att skjuta... Så första kvarten blev mest "ovan mark". Men P gav sig inte o trots vilda protester började han fatta att han skulle gå fram för lätt tryck med sporren. P var jättenoga med att ofta berömma så fort det blev rätt o hon gav honom hela tiden möjlighet att jobba på ett bra sätt. När han sparkade som mest vände hon runt honom. Så småningom verkade han mer o mer acceptera att lyssna, så efter lång skrittpaus fick jag rida igen. Kändes verkligen att hon jobbat bra för han svarade fint.

Nu är "bara" frågan den om han tänker ta lärdom av detta eller fortsätta att testa mig? Återstår att se. Känns sådär... Är jag tillbaka på ruta 1? Om jag ska kunna gå vidare måste jag förbi denna tröskel. Kan säga att igår kändes han super o gick fram fint, så jag känner mig som sagt undrande....

Anonyma citat: Den som inte är god mot sig själv, kan inte vara god mot andra.Avslutar med lite romantik. Det är reklamfilmen för Ralph Laurens nya parfym Romance.
http://www.youtube.com/watch?v=gHMONx6A2pA&feature=player_embedded

fredag 10 juni 2011

Massage
Igår var Marit här o masserade. Det var första gången för Cobben. Disco fick sig en omgång tidigare i vår. Eftersom båda nu är i full kondition o vi tränar ganska mkt, tyckte vi det vore bra med en genomgång av deras muskler. Cobben har ju varit lite stel i v sida o Disco har varit loj till o från.

Cobben: "Trevlig välmående kille utan större problem". SKÖNT! Underbart att allt var bra. Lite småsaker skrev hon o det var att han var något tight framför h bogblad o något öm insidan bakben. Sandra ska rykta/massera h-bogen.

Disco: "Bättre i nacken. Patellaproblemet känns i muskulaturen, men det är ju som det är. Fin i bogarna." Härligt att det var bra i bog o nacke!!
Råd: Ut o galoppera fort för att stärka länden.

Marit är väldigt kunnig o seriös, så det känns toppen att hon går över dem då o då.

Anonyma citat: Det är väl för väl att lögnen finns, tänk om allt man hörde var sant.måndag 6 juni 2011

Janneträning

Tränade för Janne idag med Disco. Passade på eftersom Janne red igår o det funkade bra. Då brukar man kunna rida på det som gick bra under gårdagen.
Framridningen: Jag får inte låta honom bara "rinna iväg" utan han ska jobba på o runda sig när jag rider lätt på stora spår, ej heller bli för lång i galoppen i lätt sits.

Började på volten i trav. Kände direkt att han var bättre efter gårdagens jobb. Jag fick hela tiden vara noga med att han ska komma ner o runda sig, samtidigt som han måste skjuta på bra bakifrån. Kan rida med lätt särade händer. I h varv får jag vara noga med att han är rund. Om han går emot kan jag ge efter lite på yttertygeln o ställa igenom, för att sedan räta ut igen. Viktigt att han inte får ett motstånd i tygeln att spänna emot. Händerna framme, verka åt sidan ledande, inte mot mig.
Jag fick en fin bjudning o jag kände verkligen att han jobbade på bra (det skumpade...). Ur detta fick jag öka o minska tempot med bibehållen rundning och hästen framför mig.
Galopp. Fattningarna blev inte så bra. Han är inte van att fatta galopp ur den formen i så pass friskt tempo. Måste direkt kvicka på honom så att han börjar arbeta o runda sig. Han var ganska bra i båda varven, även ute på 4-kanten. Kändes jättefin i tempoväxlingar arbetsgalopp-friskare tempo. Fick minska volten, viktigt att han behåller rundningen även när han kommer tillbaka.

Jättenöjd med passet, Disco kändes väldigt fräsch o fin. Nu ska jag försöka rida så här ett tag för att få honom aktivare bakifrån. I detta läget driver han på bra själv.

Anonyma citat: Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet.

söndag 5 juni 2011

Janne rider Disco. Film


Idag fick Janne rida Disco. Han har inte ridit honom på ett halvår o jag ville gärna att han skulle känna om det hade blivit någon förändring sen sist. Körde till Hoga, tyvärr djupt underlag för tillfället.

Janne red helt från början. Disco var inte alls sur eller sugen på att sparka. Tvärt om såg han nöjd ut o jobbade snällt på när Janne red. Han tyckte att det blivit bättre med upptagen i galopp, nu lägger han sig inte på i handen. Även rundheten över ryggen i galoppen var bättre. Det var ju kul att höra!
Nu var det inte så att vi pressade så mycket, men det var roligt att se att Disco nu "hängde ihop" mycket bättre. Janne har en väldigt bra timing med sina hjälper, samt att han har en orubblig sits. Detta gör att hästarna får bra support. När han rider går Disco fint fram av sig själv, vilket han inte gör när jag rider...

Idag går Cobben o latar sig i gräshagen. Blir vila för honom även i morgon. Han var så trött igår när han kom hem från tävlingen... Nästa tävling för Cobbens del blir troligen på Tjörn.