tisdag 15 oktober 2013

Tränade på uppridningar


Red för Janne på Hoga. Hade kvar fina känslan när jag red fram, även om han nog var lite loj.
Började i trav o checkade av på volten. ok. Skänkelvikningar nästa, så som de är i LA:1. Gjorde dem några ggr o de var faktiskt hyfsat bra.
Testade några skolor. H öppna var svår, där ville han lämna spåret. V öppnan var dock ganska bra. Slutorna var lite sega, men det var ändå bättre än förra gången. Vi samlade försiktigt traven på volterna o jag hade en jättefin högersida o härlig känsla!
Janne tyckte också att galoppen nu var lite kvickare o att Disco kommer upp mer i sin framdel. Äntligen:) Red lite förvänd o det gjorde han också bra. Testade några avbrott förvänd-skritt, men det tyckte han var lite väl jobbigt, speciellt på rakt spår. Det var en bra sak att träna vidare på!
Jobbade sedan lite med skritten, tar ganska lång tid innan han vill sätta sig o samla, men det kommer sig iaf.
Vi avslutade med att träna uppridningar i samlad galopp. Av någon anledning har de inte alls funkat. Janne fick mig att rida dem på rätt sätt. Fatta galopp ganska nära från skritt, inte vända för tidigt, inte släppa iväg galoppen, utan rida ordentligt samlat ända fram till halten. Blev riktigt bra tillslut, efter "1000" försök:) Uppställningarna blev också bra. (Hänger ihop) Janne märkte att jag inte red fram rakt efter halten, Disco drog sig till höger, detta måste jag se upp med. Mycket nöjd, duktig pålle, bra pass!!!

Sandra var iväg till Janne med Cobben en kväll. Hon var inte helt nöjd, Cobben ville inte riktigt koncentrera sig på henne till att börja med o då tappar han baken o ryggen. Men till sist fick hon fatt i honom o då blir han ju jättefin.
Hon var även iväg med Cobben till Marianne för att rida upp LA:3. Fick massa bra tips inför helgen:)   


söndag 13 oktober 2013

Fina enkla byten!


Tränade för Marianne. Siktade in oss på linjer i MsvC:1.
Disco var ganska slö, men kändes för övrigt väldigt lös o fin.
Tragglade lite skolor. Måste få 3-spårig öppna. Ska reglera med yttertygeln. Får inte ta så lång tid att fixa till honom, han ska börja kliva in direkt jag ber om det. I slutan blev det som vanligt handbromsen på, men efter ett par gånger i varje varv blev det bättre.
Skänkelvikning. Hemsk som vanligt... Vi testade med att ha honom motställd, då var det mycket lättare genast... Knepigt.

Provade lite samlad skritt, jättesvårt. Han får inte bli långsam o jag får inte dra...

Galopp. M tyckte att den blivit mycket bättre o kvickare sen sist. Bra! Jag hade jättebra känsla. Tränade lite på enkla byten o han var superduktig!!!
Tänk om det kunde hålla i sig, så bra det hade varit:)