lördag 29 juni 2013

Samling i traven


Idag skulle Janne hjälpa oss med ridningen. När jag kom hem från jobbet var jag så in i norden trött + huvudvärk så jag skulle nästan betala för att slippa träna... Men en Alvedon o lite god taccopaj som Simon bakat gjorde susen...

 Cobben var först ut. Sandra fick samla Cobben i skritt o sedan göra övergångar till trav. Han var superfin i traven, väldigt lös o fin i bogarna. Sandra hade en fin ridkänsla ffa i traven i höger varv.

Disco fick också samla skritten o göra övergångar ur det. Sedan blev det en del jobb på volten i trav där han först skulle vara igång o sedan samla sig, därefter smyga fram i lite friskare trav utan att han tappar balansen. Gick rätt så bra i h varv, men svårare i v. Där blir det lätt att jag kortar honom för mkt i halsen o han tappar aktivitet. Vi varvade lite i galopp med tagen bakdel, vilket funkar ganska bra.  Disco är verkligen positiv att rida nu. Janne gör bra övningar som passar oss:)


Cobben trött


torsdag 27 juni 2013

Båda i tömmen

Gott att komma in o sova lite

Vilken otur med ösregn när Mia kom för att hjälpa oss att tömköra. Men både hon o våra pållar jobbade på som om de inte märkte det..

Disco var väldigt ärtig o Mia tyckte att han nu gör sina övningar mkt lättare än tidigare. Fortfarande har han inte schwung, MEN idag trampade han riktigt fint. Tror att det var första gången han inte tappade balansen. Även galoppen blev bra. Guldstjärna:)
Filmade lite men vet inte om jag filmade när det var som bäst.

Cobben kämpar på. Han backade av lite idag o tyckte nog att han skulle slippa att korsa benen... Märks att det är jobbigt för honom. Samlingsarbetet på långsidorna gjorde han bra, tydligt att han lärt sig sen förra gången. Han har en stor kropp med mycket muskler o allt ska hänga med. Måste berömma Mia för att hon har en så bra känsla för hur mkt hon kan kräva av varje häst. Dessutom blir hon aldrig arg o låser dem aldrig så att de känner sig kränkta. Guldstjärna där med:)
 


söndag 23 juni 2013

Samlad galopp

Sillsallad

Idag tränade jag i ridhuset för Janne. Utanför ridhuset gick polishästarna i hagar o såg ut att trivas med livet. Säkert mycket trevligare att gå i hagen än att hålla ordning på fulla folk i Lysekil. 

Fokus på träningen idag blev samlade galoppen.
Disco var mjuk o fin under uppvärmningen. Efter att vi värmt upp i lägre form kommer nästa fas med övergångar, halter o jobb framåt - tillbaka i aningen högre form än framridninen. Detta ska funka innan samlingsjobbet börjar. Då är kraven lite högre o vi spänner bågen. Självklart blir det en liten paus mellan varje fas. 

Red delar ur MsvC:1 galoppen. När jag har ridit det själv har jag ridit i arbetsgalopp märkte jag, men det ska ju vara samlad galopp... Janne var på mig hela tiden så att han inte "rann iväg" utan satt kvar på baken. Stackars Disco, han orkade inte riktigt utan stånkade o stönade, men det blev faktiskt ganska bra ändå.
Testade vägen med de enkla bytena o de gick bättre än förra gången. Jag måste vara noga med att planera vägen. Han är väldigt positiv att rida nu o det är kul!