torsdag 10 november 2011

Nyttigt tömkörningspassNu har vi lite flyt verkar det som. Mia tömkörde Disco idag o hon var väldigt positiv till hans utveckling. Ffa att han nu direkt tog en förhållning utan att lägga sig i handen.
Man upplever honom som lite starkare. Han fick göra en del sidvärts o det tror jag är väldigt nyttigt. Det är lite jobbigt att korsa över med h bak. Han fick också testa bakdelsvändning på töm. Det gick bra när han fattade vad han skulle göra.

Mia tyckte också att han var mer lika i sidorna, vilket ju är bra. Det som jag ser som jag måste jobba mer på är att han skall följa med med nosen åt h i h varv utan att lägga huvudet på sned som han gärna gör. Hoppas också att det kommer lite schwungfulla travsteg när han blir starkare o kan hålla balansen.

tisdag 8 november 2011

HemmaträningHade tänkt åka till ridhuset, men det blev andra planer idag. Det blev att rida på min egen ridbana. Det enda bra med den är underlaget, som just nu är perfekt.
Idag fick jag sannerligen jobba. Kanske var Disco lite stum från i söndags, inte vet jag.
Fick rida fram ganska länge i låg rund form innan jag fick honom som jag ville, dvs att jag lätt kan ändra tempo o form. Vill också ha honom "böjlig" mellan hjälperna o få i gång motorerna så att han svarar framåt på små hjälper.

Jag hade inget speciellt fokus idag, utan checkade av lite av det vi brukar träna på. I skritten var det kvarts framdelsvändningar som funkade bra. Ett par bakdelsvändningar, de har han lätt för. Lite ökad skritt o sedan kortare steg. Bra!

Trav. Skänkelvikning diagonalt gick som vanligt bra för v skänkel o dåligt för h. Att jag aldrig får kläm på den, fattar inte????!!!! Tränade lite längningar, bara korta bitar. Han gjorde ganska bra upptag. Några öppnor o slutor korta sträckor gick ok.

Galopp. Här fick jag jobba. Han ville inte bli kvick i fötterna, men det blev bra tillslut. För att få igång honom gjorde jag många övergångar o tempoväxlingar på volten. När jag äntligen fick igång bakbenen, kunde jag börja med "finliret". Red förvänd på både 4-kant o volt. Uppridningar med halt. Galopp-skritt-galopp, där jag "galopperade in" honom innan jag bröt av. Efter detta lossade han helt i traven o jag fick ett fint sug i tyglarna med honom jobbande under mig. Men det tog sin tid.
Efter en drivande trav i låg rund form hoppade jag av o ledde honom en stund. En svettig o nöjd häst med en lika dan ryttare.

söndag 6 november 2011

Positiv Janneträning
Idag fick Janne hoppa upp o känna lite på Disco. Det var ju ett tag sen sist.
Tyckte att bakbenen o ryggen var med från början. Såg mkt bättre ut. Janne bekräftade o hade en bra ridkänsla samt upplevde honom som rakare än sist, med gott sug i tyglarna.
Han testade lite upptag, längningar o sidvärts. Disco gjorde så gott han kunde o det såg bra ut. Ser att Janne har honom rakare i skänkelvikningarna än vad jag har, så det får jag tänka på.
Positivt!

Jag hoppade upp o Disco var fin från början. Red lite på volten i trav för att hitta rätt tempo o form. Ur detta fick jag ta tillbaka lite. Där får jag vara lite försiktig med hjälperna så jag inte driver på för mycket fram så att han tappar balansen. Gick ganska bra o jag kunde försiktigt driva på framåt o lägga honom lite djupare innan vi upprepade samlingen. Han tycker det är jobbigt, men han försöker utan att protestera. Vissa steg känner jag att han bär upp mig o driver på framåt, härlig känsla!!!
Testade ett par längningar diagonalt i trav o det gick rätt så bra. Han orkar något längre sträcka.
Galopp. Fattningar från skritt som var bra, Nu häver han sig upp på bakbenen i stället för att ramla framstupa i min hand. Galopperade med energi, men inte så långa språng. Ur detta fick jag ta tillbaka, vilket han gjorde ganska bra. Jag måste lätta av fram o ge impulser för att hjälpa honom. Övergångarna till trav efter samlingen var helt som jag ville ha dem!
Jättenöjd:)

Dagens träning visade att vi klättrat en cm uppåt i trappan o det känns härligt!

Undre bilden har Sofie tagit.