lördag 5 april 2014

Svettigt pass!


Snälla Marianne åkte ut på sin lunchrast o tränade mig. Uppskattas!

Det (nu ännu mer) ökade kraftfodret har jag inte märkt av mer än att Disco hoppar högre när vi möter rådjur o att gråa stenar har blivit farligare... Förresten lite begynnande mage också.... men jag fortsätter så får vi se:) Idag fick de gå i gräshage för första gången i vår. Mums förstås. Släppte dem där efter jag tränat som tack för att han kämpat på bra. De drog några rejäla repor o njöt i solen.

Vi började träningen med att gå fram i ett överilat tempo för att komma igång. Han backade ändå av lite o sög inte tag i bettet. Men det blev bättre o bättre. Vi gjorde några slutor o de hade utvecklats sen sist. Längningarna är också bättre. Red i galopp på en 4-kant för att hitta de där bakbenen. I både traven o galoppen behöver han komma mycket mer på bakbenen. Jag kände det, var mer LA-form. Red sedan upp msvc2:
Uppridningen bra, 8-mässig. Tänk att jag faktiskt har lyckats få en 9a på en uppridning en gång... Öppnorna är nu ganska stabila o även de 8-mässiga när jag får till dom. S-bågen måste jag ta ut ordentligt, komma ut i sluta strax före bokstaven. Måste vrida om högerhanden för att högerställningen ska bli bra o det ska bli en ok sluta. Tyvärr blir de 4-mässiga pga för lite tvärning. Bakdelsvänd. var sådär, hyfsat, men han kan bättre. Fria skritten ska jag ha lite mer kontakt så att halsen hålls rundad. När jag ökar galoppen på långsidan måste jag markera ög bättre till samlade galoppen. Räta upp mig!
Bågarna o enkla bytet blir sådär. Ibland får jag till en bra ög, men oftast blir det mellanliggande travsteg o därmed underkänt:(
Ökade galoppen är hyfsad, inte lika platt längre. Mellantraven mot domaren är det värsta på hela programmet o den var sned...

Fick massor av bra tips för att förbättra mig som jag ska öva på.
Efter att jag hade ridet programmet blev Disco superfin, lätt i framdelen o självbärig! Underbar! Kunde tom göra 2 fina enkla byten. Marianne tyckte det var kul att se honom så fin. Som om han kommer in i andra andningen. Han är en dröm att rida när han kommer dit. Hur ska jag göra för att komma dit snabbare tro?
torsdag 3 april 2014

Janne med glasögonen på


Janne var på hugget i helgen när vi tränade! Jag fick jättebra hjälp då jag red linjer ur MsvC2.
Vi började i ridhuset på Hoga o red lite framåt - tillbaka, speciellt i galoppen. Disco kändes fin från början, så vi gick ut på utebanan som är 20x60.

Började med att "pumpa upp" Disco på mitten så att han började ta i lite mer. Vid galopp upp på medellinjen får jag passa så att han inte kliver åt höger i halten. Mellantraven går ganska ok. När jag rider h öppna får jag INTE leda med ytterhanden. I slutan behöver han böja sig mer i bålen. S-bågen: hålla honom uppe i formen o sedan vrida om handen. Noggranna hörnpasseringar. Bakdelsvändningarna gick bra. Ökad trav orkar han inte riktigt ännu. Ökad skritt ok. Mellanskritten blir gärna lite taktinslag, han behöver "piggas upp" innan galoppfattningen. Mellangaloppen ändå ganska ok. Sen kommer svåra linjen med förvänd-enkla byten. Han orkar inte riktigt men gör så gott han kan. Jag får inte slarva med vägar, inte runda av hörnen. Måste sitta upp o RIDA! ökade galoppen blir inte mer än mellangalopp ännu, men även där måste jag satsa o hålla uppe fronten. När jag vänder upp på medellinjen måste han vara rak innan jag börjar längningen. Svårt att få stopp o göra en fin halt.... (lite skämsvarning på mig)
Supernöjd med träningen!

tisdag 1 april 2014

Cobben bättre o bättreCobben blev kanonfin även denna träningen. Nu kan han verkligen korta sig o vara aktiv i både trav o galopp.
Han har också blivit mer liksidig.
Han är absolut så bra att han kan starta MsvC:1 tycker Janne.
Innan det blir någon msv så ska han gå en tävling med LA:3 samt en med LA:1 och LA:2.
LA:2 tycker jag är lite trixig, men väldigt nyttigt att rida olika program.

söndag 30 mars 2014

Ännu mer träning i sol:)I strålande solsken tränade Janne oss idag. Helt ljuvligt med vårsol. Det var tom så att det faktiskt dammade på banan:)

Jag fick jobba först i trav på volten. I v varv får jag tänka på att ha honom rak. Där måste jag parera hela tiden. Höger varv var han väldigt fin o uppe i formen från början. Bra känsla där.
Fick som vanligt kämpa på med galoppen. JÄTTESVÅRT att hålla honom aktiv i samlingen o dessutom utan att han lägger huvudet för djupt eller blir stram i nacken. Måste hela tiden påminna med skänklarna. Men Janne tyckte det var bättre än sist. Bra!
Jag fick avsluta med att testa några travslutor. Inte så tokigt. Något bättre än sist i alla fall!