fredag 15 juni 2012

En bit i uppförsbackenPernillaträning idag. 
Vi körde samma tema som sist. Det är uppförsbacke som gäller o inget annat. De känns verkligen, uppförsbacken alltså....
Den kommer INTE av sig själv. Vi jobbade först i skritt med att han är "på bakbenen" o jag fick göra massa övergångar skritt trav då han MÅSTE han ha manken upp. Jag måste tänka på att sitta på v sittben i v varv. Han vill gärna putta över mig till yttre sidan.

Gick väl iaf bättre än förra gången. P tyckte han bitvis blev väldigt fin i traven. Tyvärr har jag svårt att känna om han går rätt. Det känns som om han går med huvudet rakt upp utan rygg... Men Sandra var med o tittade o hon tyckte att det såg bra ut.
Galopp. Fick variera tempot utan att han skulle tappa formen. Red lite fattningar i förvänd. Jag får inte fatta om jag inte har bra läge. Han ska kunna komma tillbaka även i förvänd. Säkert bra o stärkande med förvänd galopp på volten. 

Travade av honom o han tyckte det var skönt att komma ner o slappna av. Disco gjorde så gott han kunde idag. Försökte hela tiden o det känns bra.

söndag 10 juni 2012

Cobben hos veterinären


Nu har Cobben varit på återbesök på klinik. Hältan var inte bättre o det förbryllar. Enligt vet har den uppkommit genom våld, han har tex slagit i eller ramlat. Nu fick han en ledinjektion igen + metacam. Tyvärr hände något otrevligt. Han blev totalt utslagen av det lugnande han fick innan ledinjektionen. Dyblöt av svett o iskall i huden, ville bara ramla, orkade inte hålla upp huvudet själv. Sandra fick vänta flera timmar innan det gick att köra hem honom. Väl hemma var han så groggy att han ville ramla i boxen. Vi fick titta till honom på natten. Som tur var blev han ok igen fram på morgonkvisten. Puh! Han får gå ute ensam i liten hage, vilket är skönt för honom. Han går intill våra hästar o är lugn med det. Om han inte blir bättre med denna behandling ska han göra magnetröntgen för att kolla ligamenten. Tydligen kan hovledsinflammation kräva några behandlingar för att bli bra. Håll tummarna!

Följde igår dressyr Grand Prix, Strömsholm, på Equipe Online. Spännande. Fina Dionysos 1038 kom 2a med Anna Svanberg på 69,085%. 
Annas hemsida:
http://annasvanbergdressyr.se/dionysos-1038/

Läste ett bra citat av Frank Jespers: Du ska rida så att dina hästar mår bra, då sover du bättre om nätterna. Dressyr handlar om samspel - inte dragkamp, om uttryck - inte anspänning.

Förresten, brukar ni titta på Simon´s Cat? Den är underbar!
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q