lördag 5 juli 2014

Åska i datorn

Så himla tröttsamt! Åskan slog ner vid vårt hus o naturligtvis gick datorn sönder:(
Sandra var hemma o drog ur kontakterna. Det osade bränt... Jag föstod vad som hänt. När jag kom hem satte vi en jordfelsbrytare mellan datorn o uttaget. Det small o fräste men konstigt nog löste den inte ut. Suck. Lämnade in datorn o tyvärr, helt paj...får försöka skaffa en ny...

onsdag 2 juli 2014

Byten med livet som insats...

Har man tagit f-n i båten får man ro honom i land... Nu syftar jag på att jag i någon slags sinnesförvirring hade bestämt mig för att nu var det dags för att lära hästen byten. Har ju hela tiden dragit på detta för när han var unghäst o vi försökte resulterade det i ordentliga bocksprång i stället för byten... Då bestämde vi oss för att vänta tills han blev tillräckligt stark i galoppen o att enkla byten funkade.

Nu känns det som om jag vill lägga ner det igen, fy säger jag.
Han har nu fattat lite vad han ska göra, men det blir gärna sken i stället för byte o det blir ofta rejäla bocksprång. Har varit sååå nära att ramla av:(
Vissa dagar går det lugnare o det funkar bättre. Måste fortfarande alltid ha bom för att byta från h till v. Ibland byter han tillbaka till förvänd(?). Jag gör bara några enstaka byten per gång om det funkar, o han får skritta som belöning. Gör jag flera på rad stressar han upp sig så att han inte vet på vilket ben han ska stå o lyssnar inte alls på mig.
Tror att detta kommer att ta väldigt lång tid innan det funkar på hjälpen o utan bommar. Jag har nu hållit på en månad o räknar med att det kommer att ta ett år innan det funkar något sånär. 

Jag kommer nog inte att tävla under denna inlärningsfas, i så fall får jag nog lägga ner bytena en period, vi får se.
Mitt mål är att jag ska kunna göra rena byten åt båda håll utan att använda bommar nästa sommar. (Om jag inte brutit armar o ben innan dess) 

Men jag är så glad att han över huvud taget byter!!!

söndag 29 juni 2014

Cobben tävlar i Färgelanda dag 2. Färdigkvalad!Dag 2 i Färgelanda. De erbjuder boxplatser, men Sandra valde att åka hem så att han fick sova hemma hos Disco.
Vi åkte vid halv 7 lör morgon. Resan tog ca 1,5 tim. Starten i MsvC:1 var beräknad till 9,15. Fasta starttider, mycket bra! Bara en sak som störde. Regn, regn o åter regn... Tur att det bara var en klass... o tur att framridningen var inomhus... o tur att parkeringen var på grus...

Cobben var lite trött från gårdagens 2 klasser, men han såg ändå fin ut på framridningen. Inne på banan tog bensinen slut o Sandra fick kämpa. Blev galopp igen i travlängningen samt en felridning som gav -2p. Trots detta skrapade de ihop 62,55% o målet var nått även denna dag. Nu är Cobben färdigkvalad för MsvB!!!!!!
Det blev 11:e plats av 20 starter. Domare var Petra Alm.
Så här löd kritiken: "Ganska taktmässigt med fin galopp. Tappar lite bjudning ibland o blir lite ansträngt. Ganska lydigt i övrigt"

Cobben stod som ett ljus i transporten hem. Väl hemma blev det regntäcken på båda o ut  på gräset:)