lördag 10 oktober 2015

September


Sandras godingar

September har passerat med blandat väder. Hästarna har gått ute med täcken på natten.
Ingen förbättring vad gäller Disco. Faktiskt tvärt om. Mugg/rasp. Vilar hela tiden på vb och har börjat halta första steget efter det att han stått still en stund. 
Jag har nog givit upp hoppet. Har tappat lusten att fortsätta med hästar just nu. Har levt med hopp/förtvivlan i över ett år...   

Det positiva har varit annat utanför hästvärlden bla resan till Grekland.
Cobben är som tur är pigg o kry! 

onsdag 7 oktober 2015

Protokollet från tävlingenMsvC protokollet från Trollhättan visar jämna siffror över lag.  
Bäst: 7,5 på samlad h galopp och förvänd h galopp
Sämst: 5 på övergången efter ökade v galopp

Domaren skrev: Fin häst, lydig. Blir lite framtung och långsam. Rid halvhalter. Få fram handen på tygeln mer. Jobba med effekten av dina hjälper.

När han är mer på hugget kommer alla poäng att stiga. Sandra tyckte att ridkänslan var bättre o det är ju väldigt positivt!

Discos mugg/rasp är mycket bättre men inte bra. Jag smörjer o smörjer, hoppas det ger sig. Tur att det bara är på ett ben...
 

söndag 4 oktober 2015

Cobben tävlar i TrollhättanSandra o Cobben tävlade i Trollhättan idag. (sön). Trollhättan har alltid jättefint ordnade tävlingar på en bra anläggning.
Sandra skulle starta LA:4 och MsvC1.
Cobben såg fin ut på framridningen o Sandra var nöjd. När hon började rida programmet visade det sig att hon lärt in det fel. (LA:4 har nytt program). Det blev fel från början och hon valde att utgå. Ja ja, det är sånt som händer...
Jag har ju på min meritlista att jag ramlat av mitt i programmet.... en annan gång hoppade hästen ut från banan.... Inte så kul just då, sedan kan man skratta åt det:)

Nästa klass MsvC:1 gick det stadigt o fint. Jag tyckte att Cobben var väldigt fin i formen och mjuk o fin i sidorna. Han gjorde programmet utan fel. Det blev 65,43% och den bästa poängen han fått i den klassen, så Sandra var jättenöjd. Han kom 16 av 28. För att få ännu högre poäng måste han bli kvickare.
Som vanligt skötte han sig exemplariskt på tävlingsplatsen!