onsdag 6 april 2011

Mars




Skönt att mars är över o vårmånaden april är här! Har varit ganska kallt o en del rejäla bakslag från vädret under mars. Men man måste ju säga att det är skönt med ljuset. Man blickar framåt o längtar efter våren.

Har hänt ganska mkt på hästfronten under mars. Jag flyttade hem Disco från Smedberg. Stor omställning för oss båda. Saknar ridhuset o alla trevliga människor, men skönt att ha honom så nära mig. Så det har blivit många turer till Lysekils ridhus som är närmare o dessutom 20x60. Dessutom väldigt bra tillgänglighet. är stora ridhuset upptaget finns ju lilla.
Har fortsatt att träna Disco på egen hand. Skönt att inte ha tider att passa. Han orkar ju inte "sätta sig" fortfarande, men jag har släppt den biten o tränat på annat. Vissa dagar har han känts väldigt fin. Mjuk i sidorna. Starkare. Försöker titta i speglarna hur det ser ut när jag rider. Pernilla har tittat till mig några gånger o hon har varit ganska nöjd.

Marit kom till oss en dag o gav Disco helkroppsmassage. Intressant att se hur hon jobbade. Skönt att Discos muskler var ok.
Sandra o Cobben gick till sin första tävling för året. Allt flöt på fint o det resulterade i 6:e placering i första klassen. Sandra mycket nöjd med sin häst.
Veckan efter var det dags för mig o Disco att tävla. Snöstorm, värsta tänkbara väder. Totalt genomvåt o genomfrusen. Kände varken händer eller fötter. Fruktansvärt. Disco var helvild. Blev seger i första klassen, då kändes han verkligen jättefin. Bus i nästa klass, ingen placering.

Nu ser vi fram emot en solig april o hoppas det torkar upp i skog o mark. Inga tävlingar inplanerade i april, så det blir att trimma på som vanligt. Hoppas att Sandra kommer hem över påsk o kan hoppa honom lite.


söndag 3 april 2011

Cobben debuterar i LA:1




Vretagymnasiets Ryttarförening ordnade lokala dressyrtävlingar igår. Det är granne till det stall där Sandra har Cobben, så det var perfekt för henne att vara med där. De hade LB:1 o LA.1 med 40 respektiva 37 starter. Första starten i LA för Cobben. Hon hade som mål att få minst 62% i LB och 60% i LA. Lyckades fint i båda klasserna! Kom faktiskt precis utanför prisplats i LA. Jätteduktigt jobbat av dem!

Så här skriver Sandra:
Summering från tävlingen:
Först ut var LB:1. Framtidningen hölls i samma ridhus som tävlingen eftersom Vretas ridhus är så stort (20x80). Cobben kändes okej på framridningen men var stundvis loj och stundvis kastade han sig iväg då speakern gick igång eller då det kom en låt med trummor, applåder eller dyl.
I programmet tände Cobben till rejält...! Han blev urstark och drog iväg med mig så fort han fick chansen. I mellangaloppen fick jag styra in i väggen för att få stopp. Det var mer skengalopp än nåt annat. Vi fick ett omslag i mellangaloppen, ett taktinslag i ökade skritten samt galopp i traven på ett ställe. En gång började det att applådera i musiken vilket gjorde att Cobben kastade sig. Förutom alla missar fick vi riktigt fina poäng, bland annat 8a på mellantraven. Poängen blev 64,14 % vi kom på en 15e plats av 38 starter. Nöjd med procenten men lite förbannad på Cobben för att han blev så stark.
Det var sedan dax för både min och Cobbens debut i LA:1. Han kändes inte bra på framridningen, loj och okoncentrerad. På banan skärpte vi till oss och lyckades ta oss igenom programmet utan några större missar. Nu lyssnade han bättre på mig, var supernöjd, bättre än jag någonsin trott. Poängen blev 62,11 % vilket gjorde att vi kom 10a av 37 starter. Det var 9 placeringar så lite surt kändes det att inte knipa den sista rosetten, men är riktigt nöjd och glad.