lördag 27 februari 2010

Dressyr på Scandinavium


Igår var vi på Göteborg Horse Show på Scandinavium. Det var hoppning först, men då passade vi på att vara på mässan o shoppa. Det är vansinnigt kul att strosa runt o titta på alla hästrelaterade saker som finns. Där finns ALLT. Det första jag ville köpa var en hästlastbil med lyxig inredning. Tänk så fint Cobben hade åkt i den. O vi hade kunnat ha den till Falsterbo att bo i. Hade varit perfekt. Ska köpa den när jag blir miljonär. Det näst bästa i transportväg var en liten hästlastbil för B-kort, fanns även en transport (krävdes E-kort) som var jättestor, men med en finurlig planlösning så att hästarna stod diagonalt, dvs inga bommar att hoppa över...

Sedan besökte vi Albion. Där provade jag flera sadlar o blev förtjust i en SLK med extra bossor samt smal "midja". De hade ett fint kandar för 7000....
Även Stübben hade fina saker. Fastnade för ett kanonfint träns med kristaller i pannbandet, pris 2500. Men jag kan inte köpa ett träns till, har ju nyligen köpt ett...
Skulle vilja ha nya stigläder. Blir nog ett par Stübben.
Jag stannar alltid där det finns jackor. Provade en brun Mountain Horse som var kanonfin. Ångrar SÅ att jag inte köpte den. Köpte dock en annan jacka, en vit vårjacka från Didriksons som jag gillade. Sandra köpte också en väldigt fin vårjacka med skärp. Hon hittade ett ursnyggt vintertäcke till Cobben som passade perfekt.
Blev en påse med andra småsaker också som jag behövde, ex B-vitamin.

Dressyrklassen var väldigt kul att se. Många fina hästar. Finast var Patrik Kittels Scandic (Solos Carex-Amiral). Han är så trevlig att se på, positiv, schwungfull o mjuk. Gillade även en annan svensk häst, Normandie (Vincent-Ametist), härlig häst.
Vann gjorde Parzival, vilka kvaliteer!!! Trots att han var spänd. Scandic kom 2:a o publiken klappade händer så det dånade.
Se hela resultatet här:
http://events.scg-nl.nl/2010/goteborg/results/021-res.htm

Det är så inspierande att komma ut o vi hade en härlig dag!
Sofie tog hand om hästarna, TACK!


torsdag 25 februari 2010

Inte nu igen!


När jag kom o skulle ta in dem igår em trodde jag inte mina ögon. Alla 3 hästarna stod genomsvettiga, men inte nog med det. Discos vita framben (vf ) var alldeles blodigt! Runt omkring i snön var det blodfläckar. Stora. Jag vågade inte titta på benet. Var det av? Jag kände hur det började snurra. Det kan inte va sant. Då börjar Disco gå mot mig. Helt obekymrat med blodet sipprande ner för benet. Herregud, han kan gå, tänkte jag.
Fick in honom i stallet, kunde inte ens se att han haltade. Kan man han sån "tur"?
Undersökte honom o såg att han hade ett jack på insidan framknät, inte speciellt stort. Antagligen har det varit ett blodkärl just där han fått jacket.
Svampade av benet med ljummet vatten o sprutade med koksalt, men det var rent o fint. Det slutade att blöda o Disco fattade inte alls uppståndelsen, han var bara intresserad av sitt hö.
Gick runt hagen men kunde inte hitta något trasigt eller ngt som han skulle kunna skada sig på. Säkert sparkat sig själv när de sprang. Kanske en älg?
Äckligt var att det satt kråkor o pickade på blodfläckarna i snön. Alltså var det ganska mkt blod...

Han verkade helt ok i morse o såret såg väldigt fint ut. Tur i oturen?

onsdag 24 februari 2010

Tack Håkan!!! Skotta ridbanan för hand?





Min fantastiskt snälla svåger hjälpte oss idag med att få ner massa snö från stalltaket. Han ville väldigt gärna vara med på bloggen, men fick tyvärr ingen bild på honom, bara på taket (hi,hi). TUSEN TACK! Nu ska det absolut inte vara någon fara för att taket ska rasa. Det är stabilt byggt med kraftiga okar. Tror vi kan vara lugna. Såg att lilla ridhuset i Lysekil är avstängt för rasrisk. Lurigt.

Vår (lilla) traktor orkar inte putta bort all snö på ridbanan TYVÄRR. Vad gör man då??? Väntar på våren? Antagligen det enda vettiga. Började skotta för hand. Ha, ha. grannarna måste ha undrat om det slagit slint. Det är vallar på 1,5 m vid ingången... Så jag kom inte så långt, kan jag säga. Det enda vettiga med den skottningen var väl att jag brände några kalorier. Balansen återställdes raskt med en semla till kaffet.

Vid denna tidpunkten för 21 år sedan (Simon nyfödd) hade krokusen kommit upp på vår gräsmatta. Har fotobevis på det. Det lär dröja innan nån blomma tittar upp ur det här snödjupet...

Sofie har tagit det fina kortet på Disco, överst.

söndag 21 februari 2010

Efter stormen.





Än är stalltaket kvar, tack o lov. Måste säga att det kändes kusligt när all denna snön kom. Vi har aldrig haft så här mkt snö o definitivt inte snö under en så lång period. Här är -12 grader o det snöar fortfarande, men nu blåser det iaf inte. Men mer snö kommer i veckan, så det är inte slut på eländet.
Hade varit stora problem att få personal till jobbet, inte många själar som kunde ta sig dit. Tack o lov att man var ledig.

Min ridbana är nu ett skämt... Borde köra in Disco (snabbkurs) o köra släde istället för att tro att man ska rida dressyr. Cobben ska tävla i mars, men det verkar ytterst osannolikt som det ser ut nu. Har hört att många tävlingar blir inställda.

Tydligen såg det komiskt ut när jag o Tommy försökte gräva fram en ensilagebal i all snön o fick dra loss den med traktorn, för grannen fotade oss hi, hi.
Testade att släppa hästarna i en annan hage idag o hoppas på att staketen får vara ifred. Cobben kastade sig ner o gjorde änglar, inget alls bekymmer av snön. Disco sprang fram o tillbaka medan Nicke tittade på.

Blev ju att titta på Melodifestivalen från soffan, vilket inte alls är samma feeling. Känns väldigt platt. Jag gillade Erik Linders fina låt "Hur kan jag tro på kärlek". Kanske för att Kenneth Gärdestad var textförfattare. Tyckte mkt om Ted G på sin tid, hade alla skivor o såg på många uppträdanden.
Alcazar var också bra o proffsiga som de brukar vara.

Den undre bilden visar min ridbana...