lördag 30 juli 2011

Fokus på ryttaren + BMW


I morse hade vi en kortare träning på Hoga med fokus på ryttaren, dvs mig. Känslan från igår var som bortblåst. Vet inte hur jag bär mig åt för att ha alla kroppsdelar där de inte ska va. När jag hela tiden gör fel kan ju inte hästen göra rätt. Det där med frimärken kanske inte vore så dumt ändå:(
Disco var iaf pigg o villig. Han gjorde så gott han kunde. Nu blir det ett par dagar med vila+skogstur så att han får återhämta sig efter det lite tuffare jobbet igår.

Nu är det 2 år sedan vår olycka med motorcykeln. Det var andra gången jag åkte till akuten i ambulans. Det jag minns från den färden var att det var underbart att få syrgas.
Minns tiden efter olyckan då jag var med Sandra o letade ny häst. Jag var blå i hela ansiktet... Men vi hittade ju Cobben tack o lov.
Någon ny MC har det inte blivit. Men däremot en fräck bil som är go att åka i när det är fint väder. En BMW cab, 2-sitsig. Den behöver inte släppas ut eller in o man behöver inte mocka för den. Står tyst o snäll i garaget. Praktiskt.

fredag 29 juli 2011

Mellantrav (när jag gör rätt)
Idag fick vi till det! Oj vad han längde i traven! Får nästan nypa mig i armen, var det verkligen jag o Disco som längde så? Det som varit så svårt. Det som hände var att Janne fick ordning på mig. Vips, så blev det en helt annan häst! I fortsättningen tror jag att Janne får fokusera mer på mig, så att jag gör rätt först o främst!

Vi började med övergångar i trav. Ok. Lite öppna på volten, ok i v varv, gick emot lite i h. Måste leda in framdelen, inte dra i h tygel. Bakdelsvändningar, ganska ok. Han blev ganska fin i traven. Gjorde ett par diagonala skänkelvikningar. De är faktiskt bättre!
Galopp. Här blev plötsligt allt svårt. Disco gick emot i h-sidan, fick driva på framåt. Måste koncentrera mig på min sits hela tiden, så jag glömmer av att driva... Sitta tungt, styrka i sätet, händerna framme, ytteraxeln bak, trampa ner i inner stigbygel, hästen måste jobba o vara aktiv, lyssna på trampet osv... Oj vad svårt det helt plötsligt blivit att galoppera! När det var bra på volten fick jag följa 4-kanten. Noga ut i hörnen. Där tappade han ibland tempot när det blev jobbigt. Öppna längs spåret. Bara lite tvärning. Det här går inte så bra. Ökning, han tar i ganska bra oftast. Lite jobbigt att komma tillbaka. In på volten o minska. Vi jobbade så svetten lackade. Både jag o Disco stönade när vi jobbade på den pyttelilla volten. Jobbigt!
Efter galoppen blev han väldigt fin i traven. Hade ett härligt sug. Jag fick öka snett igenom. Där blev han lång o hamnade i framvikt. Jag satt med raka armar o släppte ut hans hals. Studsade dessutom i sadeln, usch! Då sa Janne att jag skulle testa att i ökningen sitta kvar med stadig sits o hålla kvar armarna utan att gå fram med händerna, tänka uppförsbacke. Herrejösses!!! Vad han längde! Kändes som vi svävade fram! Vilken lycka, hoppas det håller i sig. Måste väl tillägga att han inte orkade hela diagonalen o att upptaget inte var så bra, men själva längningen kändes super.
Eftersom han varit så duktig travade jag ner honom i låg form, det gillar han. Vilken lycka att det blev så bra. Kan nästan hålla med Carina i ett uttalande hon gjorde en gång då hennes häst gått superbra på en träning. Hi hi.

onsdag 27 juli 2011

Tömkörning


Igår var det dags för tömkörning för Disco. Tyvärr kunde inte Sandra vara med, så Cobben fick stanna hemma. Mia började Disco först i h varv i trav. Han såg fin ut o jobbade på bra. Blev nästan lite för energisk bitvis! Hon fick lugna honom lite då o då så att han vilade lite i steget. Han fick också jobba en del i öppna längs långsidan med lite "tramp". Nu tappar han inte balansen, även om han tycker det är jättejobbigt. Galoppen gick fint på volten. Nu orkar han pumpa på på en mindre volt, även om han behöver en del support från Mia. Hon testade lite olika lägen på inspänningen för att se hur det funkade. Han vill gärna vika sig i halsen i stället för i nacken i detta varvet. Mia är duktig som hela tiden fokuserar på bakbenen, var de har huvudet är sekundärt, när bakbenen jobbar o hästen är i balans kommer även hals o huvud i rätt position. Bra!

V varv. Blev väldigt fin i traven på volt o i öppnan. Tycker nästan att han var bättre här än i h varv. Brukar annars vara tvärt om. Galoppen var energisk med bra balans, men han kanske orkar bära upp sig lite mer i h varv.

Trevligt att Mia tyckte att han var starkare o stadigare än förra gången samt lättare att reglera. Hon såg också lite mer muskler! Härligt att höra! (Allt är inte sommarmage).

Måste säga att tömkörningen hjälper mig väldigt mycket i ridningen. Mia kommer åt det som jag har jobbigt med. Disco har lättare att jobba o hitta rätt utan ryttare. När styrkan sen kommer blir det lättare för både honom o mig. Det är dessutom nyttigt att variera träningen. Tror han gillar att gå utan ryttare ibland, men jobba får han göra ändå...

Nu har de fått influensavaccin, så de får vila ett par dagar. Cobben var lite hängig idag sa Sandra.