torsdag 26 september 2013

Galoppövergång utan 600 kg i handen


Cobben softar

Janne var här o hjälpte oss. För Discos del var det övergångar som gällde. Han fuskar o lägger all sin vikt i handen på mig i stället för att bära upp sig. Jag blir väl antagligen immun mot detta o låter han göra så, tyvärr... Lite samma sak efter ryggningar o halter. Dålig vana. Efter massor av ög blev det jättebra o Janne var nöjd.

Sandra tyckte Cobben kändes lite trött i kroppen, men när Janne red blev han superfin. Han kunde korta sig o ändå vara aktiv med härligt driv i steget både i trav o galopp! Men Janne tyckte att Sandra skulle ta det lugnt några dagar med honom, så att han får återhämta sig lite. Cobben har ju gått framåt massor i sommar.

måndag 23 september 2013

Tragglar med basic

Tre sovande gossar. Underbart väder idag!

Inte dumt att backa ibland o tänka efter hur man egentligen rider o inverkar på hästen. Många fel görs av gammal vana. Hästen går inte bättre än vi rider. Läste ett mycket tänkvärt reportage om att svänga (hur svårt kan det vara?). Läs här

Jag var iaf nöjd att jag åkte till ridhuset för regnet öste ner. Tränade på LA:3 vägar. Viktigt att vrida om handen så ställningen går igenom, han får inte bli hög i nacken, jag måste sluta ta halvhalter med handen, osv. Fastnade som vanligt i skänkelvikningarna, även om de faktiskt nu är bättre. Galoppen gick ganska bra o är nu något kvickare, iaf på rätt väg. Disco kändes mjuk o fin, han gjorde så gott han kunde. Inbillade mig att det faktiskt blev bättre när jag "lyste vägen med bröstbenet" som det stod om i artikeln.

Sandra red också LA:3 men hon tyckte inte att det gick bra. Han tappade formen i programmet o då blir det ju tyvärr inte så många poäng på tävling. Blir säkert bättre när han gått detta program några ggr.