lördag 25 april 2015

Urklipp med Stefan Jansson från -83Urklipp med bild på Stefan. Från -83
Bildtext: "Stefan Jansson är nu klar med sin utbildning som ridinstruktör och är nu beredd att hjälpa de ridintresserade i Lysekil" Han gick på Vallaskolan i Linköping.

På bilden är till höger söta Krister o Pajen

Tävlingar på Lysekils Ponnyklubb.
Placerade:
Resultat LC debut
kat D
1, Malin Karlsson - Silver Grey
2. Ann-Marie Bengtsson - Rapp

kat B+C
1. Krister Mattson - Pajazzo
2. Anna Andersson - Bonita

LC häst debut 
1. Stefan Jansson - High Spirit
2. Madelene Eliasson - Fazette

LC häst
1. Kristina Ericsson - Figaro
2. Helene Johansson -Rocky
3. Kari Moum - West Ward
4. Irene Sixtensson - Docka

LB häst
1. Stefan Jansson - West Ward
2. Kristina Ericsson - Figaro
3. Eva Lundgren - Flower
4. Eva Oxby - Scirocco   


onsdag 22 april 2015

Tittade lite på Cobben


Sandra på Disco för ett par år sedan.

Sandra ville att jag skulle titta lite när hon red Cobben en dag, bla med bytena.

Nr 1. Han ska gå av sig själv!! 
Hon fick börja med lite tempoväxlingar i galopp. Han får inte bara rinna iväg, utan ska ta för sig o sedan komma tillbaka "på rumpan". Det måste han acceptera. Sandra fick lägga ner honom lägre i form omväxlande med att komma "upp med manken" i samling. Skönt att Cobben har med sig ryggen nu för tiden.  I fattningarna från skritt måste han fram från första språnget o inte bli "hängande i luften".
Hon gjorde några byten som var fina i ena varvet. Andra varvet var lite svårare o det blev väl något jämfotahopp bak innan det funkade. 
Sedan tog vi lite övergångar i traven. Hon fick vara supernoga med sin sits o gunga fram honom med att vinkla sitt bäcken, fram med höfterna då Cobben ska ta i bakifrån o lyfta upp framdelen. Samma här som i galoppen, Sandra kan kräva samling utan att han fuskar, för att sedan lägga honom lägre i formen som belöning o avslappning. Cobben blev superläcker i traven!!! När Sandra sedan travade ner honom svingade han genom hela kroppen. Härligt! SYND att jag inte hade kameran med....

Lite foton på Nicke o Sofie.   måndag 20 april 2015

Vårtecken: första fästingenTveksamt vårtecken, plockade av katten en stor äcklig fästing. Jag är livrädd för fästingar efter det som hände med Karimba.
Inte nog med det. I morse råkade jag trampa jag på en fästing som låg på golvet, stor som ett blåbär... Det blev en stor blodfläck, fy va vidrigt!
Vi köpte ju en betesputs förra året, det är nog bra att hålla gräset kort. (även mot kläggar o bromsar)

Igår när jag red Disco på åkern trampade han av sig en av sina ringskor fram. Hade en sån tur att jag hittade den. Puh! Tommy fick på den bra igen, tack o lov. Det är ett par veckor kvar innan det är dags för nästa klinikbesök + skoning.

Vad gäller ridningen så är jag ganska nöjd. Han vilar något mindre på vb o jag tycker det känns ok när jag travar. Det som bekymrar mig lite är att efter det att jag ridit så brukar jag leda honom på åkern. Han vill då helst sakta i uppförsbackarna. (lutar inte speciellt mkt) Detta märker jag inget av före ritten. Har han ont i senan efter ridningen tro??