lördag 7 september 2013

Hjälp med galoppen

Sandra o Cobben

Janne kom o hjälpte oss en dag. Kände att jag ville att han skulle sitta lite på Disco. Han jobbade med galoppen o fick till en bra takt där Disco jobbade på. Vi måste få honom starkare så vi får pressa honom lite, trots att han tycker det är väldigt jobbigt.

Sandra red själv o var väldigt nöjd med både trav o galopp. Cobben jobbade väldigt fint o bärigt!

Idag red jag D här hemma ett rejält pass. Var inte riktigt meningen, men det blev så. Gick igenom "allt" i både trav o galopp. Hade en väldigt bra känsla, men fick jobba ordentligt i galoppen. Om jag ska klara att ha honom kvick får jag driva, smacka o jobba på alla sätt, annars lägger han av. I traven jobbar han bättre själv o bär sig nu med bättre balans. Jag var jättenöjd med honom.

Ofta undrar jag hur jag kunde vara så korkad att jag köpte en 3-åring (igen) som jag skulle utbilda själv. Nu är han 9 och har fortfarande inte ens startat Msv ännu... O inga byten....
Jag kommer ju aldrig någon stans. Har ridit unghästar i hela mitt liv o borde haft en läromästare som snabbt skulle kunna ta mig till Msv. Det är ju där jag vill vara...
MEN, ingen skugga över Disco, han gör så gott han kan:)

Köpte ett ländtäcke från Horseware att ha på regniga dagar i höst.
Horseware ländtäcke
 

torsdag 5 september 2013

Augusti med statistik

Bild från Sotenäs förra åretVilken sommar vi haft. Augusti har haft ett par dagar med regnskurar, annars sol o fint väder. Vi har kunnat rida ute på fälten o i skogen. Både Janne o Marianne har tränat oss. Marianne har ur sitt domarperspektiv börjat hjälpa oss med linjer ur program, vilket har varit superbra. Mia har tömkört o båda hästarna gör framsteg.

Disco har vi tränat mycket med skolor o det har givit resultat. I övrigt har det varit mkt fokus på att han ska bli kvickare i galoppen, går lättare i trav.
Cobben har varit okristligt slö i sommar, men börjar nu vakna mer o mer. Nu får Sandra honom rund o fin o aktiv i både trav o galopp. Tycker att det som utvecklats mest är hans form. Nu har han ryggen med sig hela tiden.
Några tävlingar har det inte blivit i aug. Vi har fokuserat på träning.

Inte så konstigt att filmerna från Bo Jenås clinic hade flest besökare...

Sidor med flest besökare:

 1 
Filmer från träningen innan clinicen
2.
Filmer från clinicen
3. Disco jobbar på töm
4. Hemmaträning
5. Öppnor
 
 

Länder med flest läsare:
1. Sverige
2. USA

3. Tyskland

måndag 2 september 2013

Cobben tävlar på Tanums Ridklubb
Vi åkte iväg tidigt eftersom Cobben var efteranmäld o skulle starta som nr 2. Första gången vi var på Tanums Ridklubbs ridanläggning. Det visade sig vara ett mycket trevligt ställe att tävla på.
Tävlingen var Lokal dressyr divII lag o det var 2 klasser med LA:1. Egentligen passar Cobben bättre på lång bana, men detta var en bra tävling för att komma ut o träna lite.
Lite dramatiskt blev det när första domaren tyvärr blev sjuk o fick åka till sjukhuset i ambulans. Vad gör man? Ställa in första klassen? Det var en sån himla tur att en av lagledarna som var där med sitt lag visade sig vara dressyrdomare o kunde rycka in med kort varsel! Så snällt av henne att ställa upp o döma förklassen, så att den inte behövdes ställas in!

Det fanns en stor bra utebana (grus) att rida fram på. Tävlingen gick i ridhuset. De hade smyckat med massor av fina blommor. 
Cobben var ganska ok på framridningen, men man hade önskat att han var lite mer taggad.
När Sandra red in tittade han väldigt på alla blommor o smög runt spåret. Han var väldigt blyg o gick inte alls fram. Sandra kämpade men det var segt. Dock gjorde han ett prickfritt program o det bästa av allt, han gick i en fin form hela vägen. Ofta har han tappat ryggen då han spänner sig, så vi var jättenöjda med att han behöll formen. De fick 63,3 % o blev 8 av 14. Tycker domaren träffade rätt i det hon skrev.

Efter första klassen blev en lång väntan i flera timmar eftersom Sandra startade bland de sista i nästa klass. Cobben fick beta o han är verkligen gudasnäll att ha med, dessutom sken solen, vilken tur... Domare i denna klassen var Camilla Berglund.
Nu hade Sandra bestämt att väcka upp honom ordentligt på framridningen genom massor av övergångar o längningar ffa i galopp. Detta svarade han väldigt fint på o det var en helt annan häst som gick in på banan. Mycket bättre! Han kan om han vill den pållen. Trots ett galoppanslag i ena travlängningen blev det ändå 73,8%! Så himla kul efter allt slit att få lite credit. Detta gav en 2:a placering av 21 starter. Till pris blev det rosett, plakett + 150 kr i premie. Inte illa!

Vi återvänder gärna till Tanum om det blir dressyrtävlingar igen:)

söndag 1 september 2013

Grattis Cobben o Sandra!


Idag har de varit fantastiskt duktiga, Sandra o Cobben. Det blev en andra plats i LA:1 på Tanums tävlingar.
Referat kommer i morgon!

Sandra bjöd oss på en 3 rätters middag i kväll, så underbart gott efter en låååång dag.  Får återkomma med det också (recept).

Naturligtvis måste vi även gratulera Sveriges fälttävlanslag till silvermedaljen. Så bra ridet!
Foto: Ida Röök, Hippson