torsdag 27 maj 2010

Mätt!


Hästarna har nu fått gå i hage med massor av gräs på dagarna. Disco lyfter inte på huvudet, bara äter o äter. Den smärta nedbantade fina kroppen han hade är ett minne blott.... Nu börjar han bli som en tunna runt magen... Men än är det väl en del luft, hoppas jag. Till kvällsmat serveras bara halm o lite hö. Dröjer ett litet tag med att släppa dem helt på bete.
Får försöka hålla igång honom med ridningen. Kanske ska han vara med på en liten klubbtävling i hoppning i juni. Vi får se.

tisdag 25 maj 2010

Bättre i transporten!



Var på Hoga idag. Disco var extra fin för hovis hade varit här o skott. Han tyckte att Disco lyfte bättre på sina bakben idag utan att haka i bakknäna. Det var ju bra, för han har annars haft en period med lite mer hakning.

Disco var fin när jag red fram. Lagom framåt o villig att korta o länga i "framridningsform". Janne tyckte han såg fin ut i både trav o galopp så vi beslutade att gå över till programridning. Närmare bestämt LA:3. Nu slutar allt att fungera.
Inridning i galopp o halt: han lägger sig i handen o drar mig ur balans så det blir seeegt.
Snett igenom travökning: mest spring o jag studsar o tappar stigbyglar.
Skänkelvikning snett igenom i trav: ovilligt o segt.
Travvolter på medellinjen: ok
Skritten: ok
Galoppfattning v från skritt: ej eftergiven
Serpentin med 3 bågar i galopp: lång o oengagerad
Galoppökning: bra ökning, dåligt upptag.

Suck! Det hade tyvärr inte blivit många poäng idag...
Kanske jag borde släppa Disco på betet på heltid o börja med virkning eller stickning eller nåt i stället:(

MEN, det som var trevligt var att han stod ganska bra i transporten hem!!! Några bankar i golvet då o då men mkt bättre!
Jag testade lite nya saker idag:
Flughuva med ilägg i öronen.
Satte i den breda bommen bak o hade normalbommen fram.
Tog av lindorna innan transport.
Promenerade som förra gången 30 min innan lastning.

Kom nämligen till att tänka på att jag brukar ha ridlindorna kvar i transporten hem. Det blir ju svettigt under o kanske kliar, så jag tog av dem idag. Något av detta hade iaf effekt, eftersom han stod bättre. UNDERBART! Hoppas, Hoppas det håller i sig!

måndag 24 maj 2010

Träning Cobben





Cobben tränade också för Janne igår. Janne ville se när Sandra red fram så hon skrittade bara fram Cobben en kvart innan lektionen. Janne jobbade nästan mer på marken än Sandra på hästryggen... Han försökte få henne att jobba ner Cobben i en RUND låg form, inte bara en rak hals o lång kropp som inte hänger ihop. Han var lite stel i sidorna men blev bättre o bättre.
Viktigt att Sandra säger till bakbenen att jobba, annars blir han lång o oengagerad. Såg fin ut i traven o galoppen var fin på volten, men föll isär lite på rakt spår. Cobben är nu på ett trappsteg o då blir plötsligt allt svårare...
Janne red några varv o jobbade i galopp. Cobben var lite matt, men blev efter hand ärtigare o jobbade på riktigt fint!

Idag tömkörde Sandra honom, sedan blir det vila ett par dagar. Sommarhagen är nu färdig, Sandra o Sofie gjorde det sista på lördag. Där är massor av gräs, så de får bara gå där en stund varje dag för att vänja sig ännu. De njuter verkligen! Underbart att se.

söndag 23 maj 2010

Pingstträning






Man vill bara vara ute! Det är så fint nu! Slånbärsbuskarna blommar för fullt, likaså vildäppleträden. Vår lind i hörnet på ridbanan är så himla ljusgrönt fin. Maskrosorna lyser som små solar i hagen. Jag njuter.

Idag fick vi oss en liten duvning av Janne igen. Disco har känts fin sen sist o hjälpen med framridningen har funkat. Jag måste mana på honom att jobba i traven, glömmer det ibland. Galoppen kändes fin o jag fick träna på att ta tillbaka utan att han tappar aktiviteten. Även övergångar till skritt o ny fattning. Gjorde några enkla byten. De måste bli bättre, men han är ändå på rätt väg. Måste också passa näsan i v varv så jag inte kortar v tygel o han går bakom hand.

Janne ropade "fin i kroppen nu" jag trodde han menade mig... Nejdå absolut inte, det var Disco som hade blivit fin i kroppen... Mina ansträngningar på cykeln vill tyvärr inte märkas... Kanske beroende på allt gott grillkött, grillad halloumi, klyftpotatis o vin som slank ner i går kväll...
I alla fall, jättenöjd med passet!

Sandra red också, mer om det en annan dag.