lördag 11 maj 2013

Disco har fått en fin ny lillasyster igen!

Disco har fått en underbar liten lillasyster till. Mamman Gipsy Queen har fått många fina avkommor. Nu har det blivit 4 ston på rad. Stolta uppfödare är Yvonne Sterntorp o Lars Ingvarsson, Kingelstad Häst

Den nya skönheten heter HiFi YL o är e. Highcruiser.

Förra året kom lilla Quantize Queen YL, e. Quaterback

2010 kom Sunny Girl YL e. Skovens Rafael
 
Bilderna är alla från Kingelstad Häst + Facebook

torsdag 9 maj 2013

Tömkörning i regnet


Mia tömkörde hästarna idag. Bra början för dem efter att ha vilat ett par dagar. Disco var först ut. Han var fin från början o såg mjuk o smidig ut. Tyckte att han verkade starkare än sist. Trevligt att se! Blev en del jobb längs långsidan i öppna med lite tramp. Mia hade också känslan av att det gått framåt. Bra!

Cobbens tur. Han har ju sin stora kropp o mycket gång. Man märker att han har lite jobbigt att hålla balansen. Mia gjorde en bra övning med en stor bakdelsvändning. Han ville gärna sätta frambenen bredvid varann istället för att korsa över, men det blev bättre o bättre. Bra övning för honom. Mia tyckte att även han hade gått framåt o blivit kvickare.tisdag 7 maj 2013

Tankar efter tävlingen


Båda hästarna har fått vila i två dgr efter tävlingen. De behöver återhämtning för kropp o själ. Nu går de i hagen som permanentade tanter med krullig man... Vi får passa på att ta hand om alla smutsiga tävlingssaker som ska tvättas o putsas så länge. 
Som bonus får de  gå i sommarhagen på dagarna, underbart att mumsa grönt gräs:)

Om man ska utvärdera tävlingen, så gjorde Cobben stordåd efter allt han varit med om. Han är på mkt god väg att komma tillbaka där han var innan skadan. Ha behöver bli starkare, smidigare o få bättre ork. 
Vi är så glada att han fick en chans till i livet. Mycket pga alla duktiga personer vi hade till hjälp ex Mia med Biolight, hovslagaren med spcialbeslag o veterinären Anna Rudbäck som gjorde allt för att Cobben skulle bli bra. Men utan Sandras minutiösa omsorg hade det inte gått. Så att han nu kan starta tävling o visa att han är "fit for fight" är underbart!

Disco har blivit starkare i sin form. Detta var nog första tävlingen där jag kände att han orkade att jobba på i LA-form under hela programmet. I höstas dippade han ibland ner tex i volterna o ville gärna "traloppa" när jag krävde att han skulle jobba. Jag behöver träna mer på längningar, upptag o halter. I övrigt är jag nöjd! söndag 5 maj 2013

Tävlingshelg i Lysekil


Nu har vi tävlat i dagarna två. Lysekil hade vårtävlingar som var välordnade o trevliga som vanligt. En bra grej som de brukar fixa är att ge en festis till alla som ridit. Det smakar så bra när man är klar med ritten! Domare i våra klasser var Lotta Pettersson. Nytt var att vi fick halvpoäng. Bra!

Första dagen var lokal tävling. Cobben började med att starta en LB:2. Han var mjuk, följsam o lydig. Såg väldigt fin ut förutom att han galopperade i en längning. Sandra var jättenöjd o de fick 68,5% o de blev 4:a!!! Så kul! Tänk, i somras visste vi inte om han skulle överleva... För utom rosett o plakett fick hon ett presentkort.
Efter detta red Sandra en LA:3. Nu hade Cobben tröttnat som tävlingshäst o var väldigt seg. Han gjorde allt som han skulle, men saknade energi. Det blev 60,6%, ingen placering.
Discos tur för en LA:3. Han kändes fin o utförde programmet utan missar. Jag var jättenöjd med honom. Dock ville domaren ha mer power. Han fick 65% o kom 7:a, ingen placering.

Andra dagen var regional. Sandra o Cobben inledde med en LB:2. Han såg väldigt tjusig ut på framridningen. En fin uppvisning gav 66,3%. Blev ingen placering. Sandra var dock jättenöjd med honom!
Disco gick en LA:3 även idag. Han var superfin på framridningen. Jag kämpade verkligen för att få igång honom o det lyckades. Han fick fina 69,86%. Lyckades få åttor på båda travvolterna samt sista halten. Domaren skrev: "En fin o sympatisk häst. Lydig o ser nöjd ut. Skulle vilja se lite större nyanser o lite mer bärighet. Prydlig sits, fina vägar". Lite snopet att han blev första häst utanför prisplats, men det var verkligen många fina hästar med i klasserna. Jag är så jättenöjd med honom, dessutom uppförde han sig exemplariskt på tävlingsplatsen.

Tack till Janne som tittade till oss på framridningen:)

Måste även ge Kicki o Lupin en eloge för fina poäng i Msv C:2!