lördag 4 december 2010

Äntligen!





Får nästan nypa mig själv i armen. Disco står nu uppstallad på fin anläggning med RIDHUS. Vi kom iväg till slut, slirade upp för backen, men det gick! Typiskt nog kom ett rådjur i vägen, men trippade över så vi slapp stanna. Då hade det inte gått att komma igång igen.
Disco verkar trivas alldeles utmärkt. Han står o kollar in de andra hästarna o följer allt som händer i stallet. Helt avslappnad. Åt förstås upp vart enda strå av det hö som låg inlagt. Mitt på dagen lade han sig o tog en tupplur. Skönt att han är så cool. Ville dock inte släppa ut honom i hagen första dagen.
När jag installerat hästen gick jag på upptäcktsrunda på anläggningen. Fint ridhus 20x40 med bra underlag. VARM sadelkammare, underbart! Slipper nu att ta in allt som blivit fuktigt i min källare. Toaletter med värme. Spån o hö finns lätt tillgängligt. Skrittmaskin finns, men nu fastfrusen. Ordning o reda i stallet. Härligt!
Hästarna får mat 4 ggr om dagen o vi hjälps åt så att alla får samtidigt. De går i hagen från ca 9 till 15.

Disco har inte gått så mycket på sista tiden, så det blir lite att "börja om". Första dagen tog jag det bara lugnt, travade under lättridning, lite lösgörande o tempoväxlingar. Galopp i lätt sits. Serpentiner i trav. Lite spänd o pigg, men helt ok.

Hade bokat Pernillaträning, men fick avboka pga väglaget. Får nog hålla mig här nu under denna månaden o njuta av att jag slipper ut o köra för att komma till ridhus.
Janne kom idag o tittade på mig när jag red. Han ville ha lite mer power o jag får inte nöja mig med "nästan bra". Red några öppnor som blev väldigt fina. Kändes bra efter omständigheterna. Vi pressade honom inte. Ganska bra i h galopp, men han tappar farten då jag ber om något. I v varv galopp gick han fint undan för skänkeln på volten, men han ville hela tiden skjuta ut bogen o ville inte riktigt bli rak. Trots nästan -20 grader gick det bra att rida o jag hörde inte Janne klaga heller(!) Disco fick vita mustascher o frost i morrhåren...

Efter att ha skrittat länge o sedan ätit lite hö var det dags att gå ut i hagen för första gången. Alla hästar har egen hage. Disco fick en stor fin sommarhage, som han invigde genom att galoppera runt i full fart med svansen på ryggen... Lugnade sig tills snöplogen kom, då var det full sprutt igen. När lunchhöt kom ut blev det dock lugnt!

Måste säga att det är väldigt trevlig atmosfär i stallet o jag har blivit väldigt bra bemött. Alla har gjort allt för att vi ska trivas (o lära oss allt om rutiner osv), det är jag jättenöjd för! Ska bli riktigt roligt att ha honom där.

fredag 3 december 2010

November



November kan lätt sammanfattas. Snö o kallt! Har inte varit lätt att rida här. Visst har jag slirat mig iväg till ridhus ibland (med hjärtat i halsgropen). De gånger jag tränat har ändå Disco gått ganska bra. Har försökt få tag i stallplats med ridhus o det visade ju sig inte vara så lätt, men skam den som ger sig! Nu är det klappat o klart. Ska bli såååå skönt. Hoppas bara att jag o Disco kommer att trivas på nya stället. Har bara hyrt för dec, sen får vi se.
Disco har ju avverkat en hovböld, men som tur var blev han ganska snart bra igen.
Jättekul att Cobben är igång ordentligt. Han går framåt för varje vecka. Skulle hälsat på dem nästa vecka, men tyvärr blir det inte så. Får åka upp lite längre fram. Sandra o Simon kommer iaf hem till jul.

Här kommer lite träningsrapport från Cobben:
Malinträning: traven var ungefär som vanligt; fin i höger och lite besvärligare i vänster. I galoppen tyckte hon att han blivit mycket starkare. Vi fick jobba mycket med att minska volten och på den lilla volten flytta ut bakdelen, sedan skänkelvikning (brant) ut till stor volt. Detta arbete gjorde vi i både trav och galopp. Varvade med något varv på fyrkanten i ett friskare tempo. Han orkade bära sig på den lilla volten i galopp bättre än han gjort innan, även om han tappar bjudningen ibland (speciellt vänster). Vi fick även träna på att fatta galopp inne på den lilla volten vilket han tyckte var svårt men han gjorde det i alla fall även om han föll ut något i fattningen. Malin var dock nöjd och vi fick sluta lite tidigare för det. Som tur är har Vretas ridhus ganska tjocka väggar så även att det var -21 grader så kunde vi jobba utan att tappa känseln i allt för många kroppsdelar...

Anonyma citat:
Det jag hör glömmer jag, det jag ser minns jag, det jag gör kan jag.

måndag 29 november 2010

Nytt försök (?) med ridhus + Cobben hoppar


Nu blir det ett nytt försök med ridhuslyx. Har iaf bokat plats i dec i ett stall i Munkedal, några mil hemifrån. Fint stall o hagar, bra ridhus, men två nackdelar. Det är DYRT!!!!! Höll på att ramla av stolen... Andra nackdelen är att ridhuset är mycket uppbokat. Men vad gör man inte för att få rida i inomhus....

Nu är det så att det finns ett krux till. Jag kommer inte upp med transporten för backen hemma pga snö o ishalka. 1 dec är på ons, men jag kommer troligen inte iväg förrän på lör. Suck. Om det ens går då. Tydligen är ett nytt oväder på gång.

Sandra har tränat hoppövningar med Cobben. Han sköter sig! Har nu förstått att bommar ska man ta sig över, inte dra med sig.


Lite mysigt har det nu blivit hemma med alla ljusstakar o julstjärnor. Julgardinerna kom upp + lite övrigt adventspynt. December brukar gå fort.

Trotsade snöstormen o hade en trevlig kväll med kompisar på resturangbesök. Alltid lika trevligt att träffas o sitta länge o prata. Jag beställde vitlöksbröd till förrätt, fisk o skaldjursgryta med aioli o kokt potatis till huvudrätt. Kaffe. Jättegott! Enda jag skulle vilja ha mer så var det lite färska grönsaker till. De som beställde kött fick det.

Idag har det fortsatt snöa tidvis. -9, blåser. Är det verkligen november? Har fått sätta värmaren på i stallet så inte vattenkopparna fryser. Men det är bra nu när det är fruset för hästarna kan gå i sommarhagen. Blir lite roligare än att gå på ridbanan. De har fått en hög med grenar att gnaga på o det gillas.