lördag 12 oktober 2013

Galoppjobb på tömmen


Mia tömkörde båda nu i veckan. Började med Cobben. Hon tyckte han var kvickare, bra, men hon fick jobba mkt med att han inte skulle bli framtung i övergångarna.

Disco var fin i traven från början. Däremot blev det mkt jobb i galoppen. Speciellt h galoppen var knepig. Om han var fin o kvick i benen ville han inte mjukna framtill, o om han var mjuk framtill tappade han engagemanget bak... 
Samlingsjobbet på 4-kanten gjorde han mycket bra. Mia koncentrerade sig på att få en fin samlad trav med lite kadens. Gick fint några steg då o då, bästa han gjort hittills!


onsdag 9 oktober 2013

Tankar efter tävlingen


Har väl gått lite i ett lyckorus efter tävlingen. Framför allt kändes det så himla bra att han var så fin både på framridning o på banan. Nästan bättre än hemma. Då kan man bara slappna av o rida! Nu ska ju tilläggas att detta var klasser han gått förut. LA:1 ska vi lägga till handlingarna nu. Dags för svårare utmaningar. MEN, jag kan känna att LA:3 är tillräckligt svårt... jag måste få till massa saker innan han är bekväm i högre klasser. Men jag är redo att testa!

Det jag tar med mig till nästa tävling är att rida fram aningen längre till andra klassen, så att jag får honom smidig i galoppen.

Tänkte på en sak. Vare sig Disco eller jag blev det minsta trötta av att rida programmen. Han har bra kondition o är stark nog. Det känns ju skönt. Vad man däremot blir trött av är att vänta i flera timmar med en häst på släp... 
Har Janne att tacka för allt "grundslit", Marianne för hjälp med linjerna o Mia för att hon hjälp till att göra honom stark. Tackar också mig själv att jag rider i regn o rusk, tidiga morgnar o sena kvällar, när man i stället borde sitta i soffan... 

Efter tävlingen blir det lite lugnt några dagar. Det är skönt både för häst o ryttare:)

tisdag 8 oktober 2013

Andra klassen LA:3Det var 3 tim mellan klasserna. Disco verkade lugn o hungrig, så vi testade att ställa in honom i transporten. Han stod faktiskt där nästan en tim utan allt för mkt väsen. Underbart att kunna äta utan att ha honom "i knät".
Om det var helt perfekt framridning till första klassen, så kände jag att jag skulle behövt ca 10 min till inför denna klassen. Han kändes jättefin, men jag skulle ha velat jobba ytterligare lite till i galoppen.
Inne på banan taggade han till som han gör ibland i andra klassen, på gott o ont. Han blir väldigt vaken o alert, bra, men han lyssnar mindre på halvhalterna, mindre bra...
Hade inte riktigt samma underbara känsla som i LA:1, men för utom att han blev lite springig i alla längningar var jag nöjd. Speciellt förvända galoppen gjorde han hur enkelt som helst o var dessutom kvick!
Domare i denna klassen var Agneta Zetterdahl, har inte ridit för henne heller tidigare.
Det var 30 starter i klassen. Disco fick 68,71% o det var jag nöjd med. Nu återstod en lång väntan. Klassen var inte slut förrän närmare 5 o nu var Disco lite trött på att vanka runt. Vi turades om att hålla honom (beta) i 30 min intervaller. Jättebra för då kunde man se lite på Msv. Oj, så många duktiga ekipage som dansade fram...
Från början låg vi 2:a, men halkade ner undan för undan. Det var 8 placeringar o det skulle kännas väldigt snörpligt att missa placering när man väntat så länge... Men det höll i sig. Vi kom 5:a o fick 200 kr i premie + rosett o plakett! Kul!

Poäng över 7:
7,5: övergång till mellanskritt + mellanskritt, fattningen i trav till v galopp samt vänd rätt upp i trav vid avslutningen.
8: ökade skritten

Poäng under 6:
5,5: skänkelvikning undan för v skänkel (ÄR NÅGON FÖRVÅNAD??)

Domaren skrev: Jämn o prydlig uppvisning på en trevlig häst du visar ganska väl!

Duktiga, härliga Disco som bara levererar! Nu var det äntligen dags att åka hem. Med hönätet fullproppat började vi resan hem efter denna lyckade dag. Vi hann inte speciellt långt förrän han började gunga, krafsa, vända o vrida sig. Det är som om han har myror i kroppen när han ska hem. Efter en färd på helspänn kom vi lyckligt hem o det hade hunnit bli mörkt.
Tack Sandra för att du åkte med din enda lediga dag:) 

Många på framridningen
 

måndag 7 oktober 2013

Första klassen LA:1
Första klassen var reg LA:1. Skulle starta sist, vilken tur, eftersom vi hade ca 1,5 tim att köra.
Disco har aldrig tidigare varit på Ängens Gård i Trollhättan, så det var ett bra tillfälle att åka dit. De hade två stora ridhus, men båda mina klasser gick i gamla ridhuset. Synd att det inte var en klass i varje, så att han hade fått se båda.
Det var en jättefin plats, stor parkering, fin framridning, bra servering. Vilken tur med vädret! Sol o halvklart!
Disco uppförde sig fint i transporten dit, puh, heller ingen svans på ryggen o high chaparall på framridningen... (dock började han då några hästar sprang i hagen, men det gick bra)
Var supernoga på framridningen med att han skulle var loss. Gjorde mängder av övergångar. Han blev så fin! Underbar att rida, lydde minsta vink, jag njöt!

Min tur. Man fick rida lite i ridhuset innan. Bra. Disco brydde sig dock inte alls om dressyrstaketet.
Programmet gick fint o jag var mer än nöjd då jag red ut. 
Det var 11 starter. Domare var Anna Reilly Hansson.
När resultatet kom visade det sig att Disco hade bäst poäng. 70,79%. Vilken lycka! Segern gav mig 400 kr i prispengar, samt plakett o rosett.

Poäng över 7:
7,5 på inridningen i trav + halt
8 på travvolterna, galoppvolten till h samt korrektheten i uppvisningen. 
8,5 fick jag på vägen innan ryggningen.

Domaren skrev: Stilig ritt, tänker positivt framåt men var ännu mer noggrann med takten i traven. Önskar mer energi bakifrån i galoppen, lycka till!

Hur det än skulle gå i nästa klass var jag redan mer än nöjd.

forts följer...
 

söndag 6 oktober 2013

Tack Trollhättans Fältrittklubb för bra tävlingar!Idag var det äntligen dags för tävlingar. Vi har ju inte tävlat sedan i våras. Åkte till Trollhättans Fältrittklubbs regionala tävlingar. Jättefin anläggning o trevliga tävlingar. Jag har aldrig tävlat Disco där förut. Snälla Sandra åkte med mig hela långa dagen.
Disco var fantastisk o skötte sig väldigt fint o det resulterade i seger i LA:1 och en 5:e plats i LA:3!

Referat kommer.