onsdag 2 maj 2012

Programridning för domare


Igår var en underbar dag. Första dagen med riktig sol o värme. Vad gör man då? Jo åker o tränar med hästen...

Dressyrdomare Marianne Höglind-Björk hade programridning hemma hos sig o det ville jag ju absolut inte missa! Hennes kommentarer brukar alltid stämma med vad man tycker själv. Dessutom jättenyttigt för Disco att komma ut på miljöträning. 
Man fick välja ett program o jag valde LA:3. 

När jag kom dit hade Disco mkt att se på o hade fokus på allt annat än mig. Syndromet "ingen hemma". Det gör att jag själv blir ofokuserad. Mina framridningsplaner som jag alltid följer sprack direkt, fick koncentrera mig på att hålla herrn på mattan. 
Men efter en stund slappnade han av o det blev mkt bättre.

Jag fick en hörsnäcka o M pratade till mig under ritten o jag fick poängen direkt i örat. Jättebra att höra hur en domare tänker. Nu är det förstås upp till mig om det ska bli några poäng. Akilleshälen är de där fördömda skänkelvikningarna, som i går var 4-mässiga pga mig. Måste räta upp honom mer på yttertygeln o gärna sitta mer på inner sittben. Halterna var heller inte så bra. Han "kollapsade" o välte åt höger. Ökningarna i galoppen som han gjorde så bra på träning sist var nu mer på bogarna o med otillräcklig längning. Där behöver han bli starkare
Det som var bra var skritten. Där brukar han få bra. Han arbetar avspänt med hela kroppen o trampar över fint, marscherar på framåt. Serpentinerna i galopp var ganska bra (om jag rider jämna bågar). Han är stark i förvänd galopp, så det är inga problem. Att han skulle slå om finns inte på världskartan.

Jag fick göra om några saker o sen rida programmet igen. Bättre!
Detta var jättenyttigt både för mig o hästen, hoppas det blir fler gånger.
Sofia Björk fotade oss, fin service, hon är duktig på att fotografera! Ovan är ett av hennes 3 foton på oss.

tisdag 1 maj 2012

April med statistik


Underbara vårmånad! Älskar våren trots att vi haft lite kyla o regn (blötsnö). Har kunnat träna bra o det har gått framåt.

Det som jag tänker på främst under April är Cobbens bergodalbana på tävlingarna. Första tävlingen busar han bort sig, för att sedan komma tillbaka o höja sitt bästarekord, vinna LB:3, debutera i LA:3 o lyckas bli placerad även där. Strongt.

Men på Discofronten tänker jag på tömkörningsuppvisningen som Mia hade o han kom i tidningen. Det var jättekul o han visade sig jättebra. 
Nytt var även Slowfeedingnäten som jag köpte o är supernöjd med. Disco får längre ättid o är glad över det.

Lussans galoppövningar som jag läst om i en tidning, har jag praktiserat o haft jättegod nytta av. Kommer att fortsätta att använda dem regelbundet.

Mest besökta sidor i April:
1. Tömkörningsuppvisning 
2. Heja Cobben! 
3. Å härliga ridkänsla! 
4. Finmaskigt hönät, Slow Feeding
5. Lussans galoppövning 3. Rakriktning 


Besökare, länder
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland

Fotot är på Sandra o Cobben förra året i April.


söndag 29 april 2012

Mellangalopp:)


Idag hjälpte Janne mig i Lysekil. Vi tog det lite försiktigt efter gårdagens träning, men Disco kändes fräsch o fin. Han blev tom bättre mot slutet.

Jag måste tänka på att rida mellan bokstäverna o inte slarva. På kortsidorna ska han vara rak o jag måste rida på framåt, så han inte hamnar i "tunggung".
Ska också tänka på att han inte välter inåt i 10m travvolterna, spec i h varv. Längningarna i trav har blivit stabilare o det är bra. 
Skänkelvikningarna är fortfarande jobbiga, där måste jag hela tiden titta vart jag ska för att hålla linjen.  

En sak gladde mig idag o det var fina galopplängningar. Han var i uppförsbacke o jobbade på fint i längningen, gick tom att komma tillbaka ok. De bästa han gjort någon gång:)  Annars har galopplängningarna varit lite springiga o han har blivit flack. Har jag drivit för mkt har det lätt blivit bock... Kanske har han blivit lite starkare nu.