torsdag 8 juli 2010

Falsterbo Horse Show!








Har varit ett par dagar i Falsterbo. Helt underbart att vara där igen. Strålande sol, vilken tur! Att bara gå o strosa o kolla på alla fina hästsaker o ridkläder, titta på fina hästar, träffa massa trevligt folk mm. Riktig semester.

Vi blev solbrända på ena sidan kroppen (solen sken från sidan) när vi satt på dressyrläktaren. Tommy tyckte jag såg ut som en polkagris när jag kom hem... Var lyx att efter en lång dag gå o äta god mat, dricka gott vin o sen lägga sig o sussa i en mjuk säng på hotellet! Kan inte bättre bli.

På tisdag såg vi 5-års dressyren. Väldigt imponerad av hur sansade o duktiga hästarna var. Nästan alla gjorde mkt bra ifrån sig. Danskarna var outstanding o knep åt sig 1,2,3 och delade 5:e platserna. Minna Telde kom in på en 4:e plats däremellan. Andreas Helgstand vann med Törveslettens Damina 77,4%

Onsdagen var höjdpunkten för oss med 6-årsdressyren. Båda våra hästar är ju 6 år, så det är ju kul att jämföra. Men naturligtvis var ingen lika fina som Disco o Cobben:) Det märktes att det var svårare program för 6-åringarna. Såg nog ingen som inte hade någon miss. Bytena blir väldigt utslagsgivande. Flera hästar var på tårna o svåra att hålla på mattan. Men det fanns mååååååååååånga fina hästar! Vann gjorde åter igen Andreas Helgstrand, nu på Uno Donna Unique, 72,6%. En otroligt rörlig häst som nog inte var så lättriden för en vanlig dödlig. Tvåa kom min favvis, Sandra Sternstorps Greetings. Han är så härlig att se. En häst jag gillade mycket var Deja (Silvano-Don Schufro). Anna Svanberg red. Mjuk o harmonisk med utstrålning. Hon kom 6:a.

Blev ganska mkt shopping också....
Bla: Läderarmband från LUC
Schabrak, blått med vinröd kant
Vit väst från Horze.

Svart väst i funktionsmaterial från Pikeur
Mörkblå topp från Pikeur
Strumpor

Sandra köpte ett kanonfint träns till Cobben från Schockemöhle
Dressyrspö med blingbling på
Luvtröja, blårandig, Equis Word Dressage Masters
Schabrak, vitt med blågul kant mm

Bilder:
1. Falsterbo Horse Show
2. Sandra Sterntorp Greetings
3. Sandra blickar ut över hoppbanan
4. Framhoppning
5. Hoppning för 5-åringar (hu vad högt!)
6,7 God mat


9 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt med Falsterbo! Men jag får ta igen det nästa år och åka dit, i år har jag inte velat lämna Stafette och fölungen.

    SvaraRadera
  2. Klart att du inte vill åka från ditt lilla underverk! Som sagt, ta igen nästa år. Vi måste åka o se lilla "Stella"(?) + de andra.

    SvaraRadera
  3. Åh, duktigt avundsjuk är jag!

    SvaraRadera
  4. Sån tur att ni hittade varsitt Schabrak, de slits tydligen väldigt fort...
    Så härligt ni har haft det, mor och dotter på resa ihop, god mat, hotell, många fina hästar. Glöm nu inte att titta på de finaste hästarna där hemma och för guds skull vänd andra sidan till, så Tommy blir nöjd.

    SvaraRadera
  5. Uba: Schabrak slits väääldigt fort... Ja, det var verkligen en härlig tripp. Förstås är våra hästar finast!

    SvaraRadera
  6. verkligen semester!!! mycket att njuta av
    shopping, vackra hästar (o ryttare?), sol, värme, mat, dryck, ledighet...
    HÄRLIGT
    h.mano

    SvaraRadera
  7. Mano: Helt rätt, allt man kan önska...

    SvaraRadera
  8. Då har vi varit i närheten av varandra igen, min kära bror bor alldeles bakom Falsterbo hourse show.

    Vi sponsrade Peter Eriksson med ett hästsläp som första pris här i falsterbo en gång i tiden då jag hade en butik som hette Vellinge hästshop, Bara lite nonsensflaschbacks.

    SvaraRadera
  9. Mimmi: Vilken lycka att ha sin bror i Falsterbo! Bor du där när du tittar på tävlingarna? Kul med hästaffär, kul för Peter som blev sponsrad av dig, inte illa!!!

    SvaraRadera