lördag 18 augusti 2012

Vår första regionala tävling


Idag har vi avverkat vår första regionala tävling. Det var ömsom vin, ömsom vatten. Mest vatten, för det regnade hejdlöst när jag red LB:2. Blev dränkt från topp till tå....

Munkedals Ridklubb bjöd på fina välordnade tävlingar som hölls på Smedbergs gård.
Det var framridning i ridhuset o tävling ute. Fint underlag. När jag red fram inför LB:2 kändes Disco fin o mjuk, men lite seg. Snälla Janne hjälpte mig på framridningen. När jag gick ut för att tävla öppnade sig himlen... Disco var väldigt spänd o var livrädd för transporten där domaren satt. Det var direkt uppridning, så vi fick inte rida på banan innan. Eftersom han var så spänd blev det inget bra travprogram o längningarna var otillräckliga o studsiga.... Men annars var det inga missar o galoppen var ganska ok. 
Domaren Mia Litzén dömde bra, jag höll med om kritiken. Sammanfattningen löd: Trevlig ritt på trevlig, lydig häst. Våga satsa mer i mellangångarterna, men glöm inte att balansera upp honom, slår i sko ibland.
Detta gav 68,00% o vi blev 3:a i klassen av 14 starter. Fick plakett, rosett, hederpris i glas samt grimma. Jättekul! Förutom att han blev tokig då det var dags för ärevarv... Hoppade som en studsboll o kastade sig hit o dit. Han är skräckslagen när ljudet höjs i högtalarna o folk klappar. Synd, för det hade börjat bli bättre o bättre.

Nästa klass var LA:3. När jag red fram hade han prisutdelningen i färskt minne o var väldigt taggad. Han är lite svår att rida då han är sån, för han överreagerar på mina hjälper o vill inte lyssna på halvhalter. Fick rida fram ganska länge, men han lugnade sig inte direkt. Men jag hade hjälp av energin i galoppen, han bar sig väldigt fint o jobbade i uppförsbacke.
Inne på banan var det spänt o han ville bara dra iväg. Samlade iaf en del poäng i galoppen o totalt blev det 66,1%. Domaren (samma) skrev: Spänd i början, men det blev bättre mot slutet. träna mer mellangångarter o upptag.
Vi blev placerade 3:a igen! 9 starter. Helt otroligt, det var många fina hästar med! Priset var rosett, plakett, hederspris samt en grimma till! Men det gör inget, de går åt! Denna gången var domaren förutseende nog att be oss gå ut först innan ärevarvet... Tack!

Jag är väldigt nöjd med dagen. Nu ska jag tvätta alla regnvåta o nedsvärtade tävlingskläder:)
Släppte Disco i hagen när vi kom hem. Han drog en bockserie o galopperade i full fart, så energi fanns kvar...

tisdag 14 augusti 2012

Nytt försök med program

3 killar på väg in från hagen
Dags för programridning igen. Gjorde nytt försök med LB:2 och LA:3. Volterna i trav gick bättre, tack o lov.
Ibland går Disco mot h-skänkeln o vill inte runda sig. Det där har vi alltid kämpat med. Nu blev det tydligt vid avbrotten efter galopplängningarna i v galopp. I hörnet vill han inte alls ställa om till h, utan biter tag i bettet. Det måste jag träna på.
Jag måste också tänka på att få honom i uppförsbacke i galopplängningarna, så att han inte ramlar framåt på bogarna. Janne var med o tittade o gav mig lite tips.
Tyvärr känner jag att det inte flyter på riktigt som jag vill i programmen. Vi behöver bli starkare o stabilare i halvhalter o övergångar. Hoppas på en skadefri höst, så man kan jobba på o fortsätta med stärkande jobb.

Innan jag åkte iväg på träningen med Disco skrämde han slaget på mig. Hans bakknä låste sig när han skulle backa inne på stallgolvet o han snubblade bakåt o föll på sidan. Herregud, jag trodde hjärtat hade stannat på mig! Blev helt skakis. Trodde att han skadat sig rejält. Stackarn, han blev själv rädd. Tog ut honom o sprang men kunde inte se något förutom ett par skrapsår. Tack o lov! Puuuh. Det var ju inte länge sedan han vilade pga av att han sprungit i hagen o gått omkull....

Dags att titta på Cobben. Sandra kollar honom i lina 1 gång/vecka. Jag var lite nervös att förbättringen gått tillbaka, men det hade tom blivit något lite bättre igen!!! Det är nu 3:e gången vi ser en liten förbättring. Helt underbart.

söndag 12 augusti 2012

Bo Jenå till Sotenäs 28/9

 
Så kul att Bo Jenå ska komma!!! Han kommer till Sotenäs Fältrittklubb där han ska ha en clinic med några tömkörningsekipage o  ryttare. Disco skall vara med i tömkörningen! Självklart ska Mia tömköra. Jag väntar sååå.

Idag red jag ut i skogen. Helt underbart tyckte både jag o Disco.

Lite info om clinicen:

Clinik med Bo Jenå 120928
Pris-förköp tom. 20/9
för medlem i SFK 75 kr/pers
Ej medlem 150 kr/pers
Betalning på plats (med reservation för slutförsäljning): 300 kr/pers
Cafe´Gnägget kommer att vara öppet under kvällen-Ta gärna en fika där!

Biljetter:
Inbetalning BG 267-3986 Sotenäs FK. Märk betalningen med ”Bo Jenå” samt Ditt namn, antal biljetter och kontaktuppgifter (mail el. mobilnr.)

Biljetter kan även köpas kontant hos Mia Söderberg

Ett samarrangemang av Sotenäs Fältrittklubb & OptiMia
Fortlöpande info på www.optimia.se

På clinicen får du se:
Hur man jobbar hopp- och dressyrhästar med hjälp av tömkörning.
Ridning uppsuttet med hästar i olika ålder & utbildningsståndpunkt.
Clinicen är 2 timmar lång och startar kl. 17.00.

om Bo Jenå
Förbundskapten i dressyr
Internationell dressyrdomare
Anställd på Flyinge sedan många år
Lärare tömkörning mm. på Hippologen
Tömkör bla. Maria Gretzers hopphästar
En av få som för Yngve Viebkes kunskap vidare


Har du frågor till Bo? Maila dem till mia@optimia.se så tas de med till clinicen