lördag 1 september 2012

Bra Pernillaträning


Pernillaträningen idag gick mkt bättre än förra gången! Eftersom jag tävlat var det en månad sedan förra träningen o det har gjort honom gott att få jobba med samlingen ett tag på olika sätt. Även tömkörningen har nog gjort sitt.

Red på volten hela tiden. Fick börja i skritt med att rida in baken. Jag fick vara på honom hela tiden, men nu fattade han vad han ska göra. När baken är på plats kan jag trava. Han ska då vara "på bakbenen" i igångsättningen. I traven kan jag sedan göra halvhalter o nästan bryta av, för att sedan rida fram igen. Fronten måste vara uppe hela tiden. Gick bra i h varv. I v varv var det lite svårare. Där kan jag ha honom lite utåtställd för att få honom rak. Han var hela tiden på gränsen att "traloppa" för att det var så jobbigt.

Galopp. Började till h. Fina fattningar. Han ska sitta kvar även om jag ändrar tempot. Gick ganska bra. Svårare i v varv. Där är han inte så kvick, så han blev lite gungande.
Förvänd galopp. Fina fattningar. Här skulle jag ta tillbaka innan jag fick bryta av. Svårt! Disco tog i så att han grymtade, stackarn. Han blev väldigt fin efter detta o han fick avsluta passet för att han var så duktig:) 
Jag är jättenöjd att Pernilla märkte förbättring från förra gången.

Augusti med statistik

Sandra o Cobben på Tjörns Ridklubbs tävlingar 2011

Augusti har varit en härlig månad. Vi har tömkört, tränat o tävlat. Vädret har varit fint som ridväder. Inte så allra värst farligt med insekter heller.
Hästarna njuter av att gå ute i stora hagar hela dagarna.

Är så väldigt glad att Cobben blivit bättre, hoppas det håller i sig. Sämre var ju beskedet ang Nicke. Sofie kan iaf skritta honom.
Min ansiktssmärta har avklingat, underbart! Bara lite ont nu:)

Ridningen har gått framåt o Disco bevisade på Munkedalstävlingen att han trots att han var spänd ändå fick ihop bra poäng. Debut i 2-dagarstävling, inga problem alls att starta andra dagen, även debut i regional. Enda märkbara skillnaden tycker jag var konkurrensen, många duktiga ekipage. Jag är så otroligt glad att jag har en så fin häst o att domarna gillar honom!

Mest besökta sidor:
1. Vår första regionala tävling
2. Vår första 2-dagarstävling
3. Trigeminusneuralgi?
4. Pernillaträning, inte så bra...
5. Finfin Janneträning

Land med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland 


torsdag 30 augusti 2012

Objudna gäster i hagen


Dessa älgar! Vi har fått 2 älgar som envisas med att gå in o ut ur hagen. Hästarna blir livrädda! Idag sprang Disco o Cobben som galna, inte bra för Cobben. Eftersom hagen är stor så får de verkligen upp farten... Massvis med rådjur finns också. Men dessa är de inte rädda för, tack o lov. Stod ett med sina 2 kid o tittade när jag red...

Tråkig nyhet ang Sofies Nicke som står här. Han har varit halt hela sommaren. Nu visade röntgen både artros o pålagringar. Väldigt ledsamt. Eftersom han inte haltar på rakt spår får hon iaf skritta honom...

Cobben däremot fortsätter att bli bättre! Det är så fantastiskt. För varje vecka blir han aningen bättre. Nu äter han ett tillskott som vet. rekommenderade, Chondroitin. Står så här: "Revital innehåller byggstenar till broskvävnad i form av kondroitinsulfat. Kondroitinsulfat utgör en viktig del av normal broskvävnad hos både djur och människor. Studier har visat på mycket goda resultat på leder " 

Min ansiktvärk har blivit mkt bättre! Underbart! Nu kan jag sova på nätterna. Tuggar inte på h sida o äter o dricker inte för varm/kall mat, så funkar det bra! Har inte behövt hämta ut medicinen, men får väl kanske ha den som reserv om det skulle blossa upp igen...
tisdag 28 augusti 2012

Trigeminusneuralgi?


Har i några dagar haft gräsligt ont i halva ansiktet. Smärtan kommer o går men tar i riktigt ordentligt ibland. Har varit svårt att sova o äta. Det värker i käken, tungan, gommen, tänderna, bihålorna mm. Värsta smärtan är tänderna. Känns som om man dragit ut tänder utan bedövning... Funderade på om jag fått Bältros, men har inga blåsor.
Hade hoppats att det skulle ge med sig, men det har inte ändrat sig så mkt. Jag som aldrig är sjuk har inte behövt söka vård mer än när jag ramlat av hästen o MC:n, men nu var det läge för Jourcentralen. 
Fick ett mkt trevligt o proffsigt bemötande. Så ska det vara! Trolig diagnos: Trigeminusneuralgi. Trigeminus är en nerv i tre delar som finns i kraniet (till ansiktet). Den kan orsaka ordentliga smärtor om den retas. Jag skall få en remiss till neurolog för att hitta ev orskak.

Jag tror det går över av sig själv. Ont krut....

måndag 27 augusti 2012

Disco på töm


Disco fick sig ett pass på tömmen med Mia igår i Louises ridhus.
Han var lite avvaktande från början o ville inte riktigt ta i, speciellt i h varv. Känner igen det där från ridningen.
Efter galoppen blev det bättre o han började slappna av.
Passet var mest i trav o han fick jobba med samling o lite "småtramp" i sidvärts o bakdelsvändningar. Viktigt att han är alert i bakbenen. När han får igång bakbenen vet han inte riktigt hur han ska göra, så det blir lite fort framåt i bland, men det kommer sig undan för undan. Han blev väldigt fin mot slutet. Mia tycker att han har musklat sig bra:)
Det gäller att träna innan clinicen...