fredag 11 december 2009

Cobben tränar för Pernilla



Jippie!!! Nu har vi kört Cobben till Lysekil o det gick bra!! Ingen stod bak hos honom, men han var lugn hela vägen. Vi var däremot helt slut av anspänning... Han stod lika fint på hemvägen. Det enda man känner är när bilar kör om, då blir han lite svajig. Kan inte beskriva hur härligt det känns att det fungerar. En seger för oss. Kommer att köra bara korta sträckor nu på ett tag så vi ser att det håller i sig, o att han märker att det inte är farligt.
Träningen gick bra o Pernilla tyckte han var snäppet starkare än sist, trots vilan. Kul att höra. Lite spänd o pigg från början. Fick träna mkt övergångar skritt-halt o kvartsvändningar i skritt på liten 4-kant. Räta in framdelen i v varv där han fick vara rak. Slappnade av undan för undan. Red lätt o satt ner omväxlande i traven. Lite sidvärts på volten undan för innerskänkeln. Galoppen var fin o han gjorde kanonfina övergångar till trav, Disco skulle blivit avundsjuk om han sett dem...
Bra pass.

onsdag 9 december 2009

Janneträning



Filmade när jag red hos Kicki i söndags. Blev bedrövad när jag såg den. Jag sitter INTE bra. Måste räta upp mig. Skänklar fram. Ta längre fram på tygeln. Disco ser loj o trött ut o jag låter honom gå så. DETTA MÅSTE JAG ÄNDRA PÅ!
Inte så dumt att se sig själv ibland...
Janne var som dr Phil idag (ha,ha). Han sade också att jag bör köpa ny sadel(!). Min Albionsadel ligger o trycker för mkt bak o det gör att jag sitter ännu mer bakåtlutad. Tyvärr är ju sadlar inte billiga! Men det är ju jätteviktigt att ha en som passar både häst o ryttare.
Jag försökte allt jag kunde, -att sitta rätt, -att ställa krav på att Disco ska va aktiv, -att lösgöra h-sidan. Disco blev så aktiv att han taktade i skritten o galopperade i traven, men det är ju helt ok. Annars kändes han väldigt fin.
Tränade på lite öppnor, skänkelvik, tempoväxl i galopp, halter mm
Detta ska jag träna på sa Janne:
Aktiva fötter
Lätta av i tygeln efter varje förhållning
Disco får inte bli för kort i formen, ex vid skänkelvik
Placering av volterna vid X (10m 8-volt)

Nästa träning är på tisdag....

måndag 7 december 2009

Veckan som gått









Här är fullt upp som vanligt. Har hunnit med två träningar för Janne vilket varit väldigt nyttigt o VI HAR KÖRT COBBEN!! Tänk att vi vågade! O att det gick bra! På fre fyllde svärmor 80. Då var vi på Villa Bro och åt undebar mat, 3-rätters, där huvudrätten var marulk. Så gott! Efter det åkte vi ner till Jul på Liseberg. Vackert med alla lampor i träden. Rekomenderar ett besök i "Evert Taubes Hus" med vackra bilder o musik. Avslutningen på veckan var perfekt. Systerdotter Caroline var Lucia på julmarknaden. De var helt underbart fina o alla barnen sjöng jättebra. Hör själva. Tyvärr är bilden så mörk att man inte ser något..

Mån: Vila
Tis: Skrittade över bommar o tränade vändningar på hård ridbana.
Ons: Red i månsken på åkern. Magiskt.
Tors: Janneträning.
Fre:
Vila
Lör:
Red på ridbanan. Tränade sidvärts längs långsidan.
Sön: Tränade för Janne hos Kicki.



söndag 6 december 2009

Cobben tränar hos Kicki




VI HAR KÖRT COBBEN!!!!!!!!!
Nu är det gjort. Vi har kört Cobben "på riktigt" för första gången efter katastrofen. Det gick bra! Nu är det ju inte så långt (ca 4 km) o det var meningen, så att han skulle få en trevlig förstaresa. Vi var supernervösa. Sandra hade klätt in honom i allt tänkbart för att skydda honom. + bomull i öronen + flughuva + halsrem... Stort hönät o balja med godis. Vi bestämde att Sandra skulle stå inne hos honom o vi hade mobilerna på. Han stod lugnt hela tiden! Vilken lycka! Gick lika fint hem. Vi var båda helt slut när vi kom hem pga anspänningen (Huuuu).

Kicki hade burit ut massa godsaker till oss (mackor, kaffe, glögg, tomtar, pepparkakor, clementiner mm). Mysigt. Synd bara att hon inte kunde vara med själv.
Caroline skulle gå Lucia i Brastad (bilder kommer senare) men hon hann ändå rida ett pass för Janne på sin ponny Skatten.

Träningen gick bra. Cobben var superpigg o småbockade när Sandra red fram. Kul. Nyttigt för honom att komma till ny plats. Han såg väldigt fräsch o fin ut. Gillade att jobba igen. Sandra fick lossa h-sidan några gånger, annars var han fin. Behöver nu bara få upp kondisen o styrkan igen.
Nu kanske vi vågar oss på att köra till Lysekil o träna nästa vecka!

Disco tränar hos Kicki




Tränade hos på Kickis ridbana idag. Tyvärr hade Kicki ryggskott, så hon kunde inte träna själv.
Janne tyckte Disco så bra ut från början. Fick jobba mkt med övergångar skritt-trav o senare trav-halt. Han vill gärna ställa upp ojämt bak o lägga sig i handen på mig när jag skall göra halt. Han blev jättetrött efter alla halter, så det märktes att han tog i... Men fin blev han!
Galopparbetet var mkt träning på att komma tillbaka-fram-komma tillbaka. Nyttigt. Vi fick jobba! Kändes som ett bra pass!