lördag 1 november 2014

Oktober med statistikOktober har för mig varit ytterligare en sorglig månad. Discos mugg o hälta har tendensen att överskugga allt annat. Man kan ju inte låta bli att fundera över framtiden. Kommer han alls att bli bra och i så fall, hur bra blir han? Vad gör man då? Dumma tankar som snurrar.
Cobben är frisk som en nötkärna o Sandra har tränat flitigt, vilket gett resultat. Det är ju väldigt positivt.

Mest visade sidor:
1.
Åkte med en diagnos, kom hem med 

2. Besvärlig mugg
3.
Forts. klinikbesök
4.
Ny taktik med muggen
5.
Börjar vänja mig att inte rida
 
 


De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Frankrike

torsdag 30 oktober 2014

FörsäkringMåste säga att det är tur att man har hästen bra försäkrad när det händer något. Har fått snabb o bra hjälp av Agria, inga problem med något. Som ni förstår är detta en kostsam historia... Som sagt, har ju inte behövt ta ut något från försäkringen på 7 år eftersom Disco varit kärnfrisk, så jag ska verkligen inte klaga.

Fick frågan om varför jag började med Hippolyts foder. Det kom sig av att Disco vann foder vid 2 olika tillfällen. Det var smakligt o Disco älskade det. Så vi fortsatte. Ett plus är också att vi får det levererat hem till dörren...

Idag hjälpte jag Sandra med Cobben.
Han hade träningsvärk, så det var nog bra att han fick "jobba ur" sig lite i lina.
Märkte i skritten att han var lite stram i ryggen. Han fick skritta i båda varven ganska länge för att leda upp sig. Självklart är han inte inspänd när han skrittar!!
Traven var jättefin i båda varven.
Galoppen lite oengagerad till v, men fin till h.
Cavalettin gjorde han ganska ok. Han kom igång bra. Efter detta blev skritten mycket bättre.       

tisdag 28 oktober 2014

Börjar vänja mig att inte ridaNu har det gått 3 mån sedan Disco blev halt. Efter att ha klättrat på väggarna över att inte kunna rida, börjar jag nu sakta vänja mig. Jag pysslar mkt med honom, mugg ska tvättas o smörjas, han ska ledas i skritt, av o på med Back-on-trackskydd, + förstås alla andra vardagssysslor som mockning, fodring, strö o så. 
Om jag ska rida igen kommer jag att vara stel som en pinne...
Nu är iaf Metacamen slut. Gott att slippa ha den söta lukten i näsan. Kväljande, men Disco tar den utan prut.
Har förresten varit ganska snål med hans mat. han måste banta så att han inte belastar sina onda ben mer än nödvändigt.

Jag som i grunden är motståndare till alla sorters extra foder o tillsatser, ramlar på än det ena än det andra. För utom nypon och Hyaluronsyra har jag nu köpt medel som ska förbättra hovkvalitén (Ungulat). Köpte av Hippolyt. Har deras foder o det fungerar bra, så nu ska jag testa detta.


Cobben sköter sig o Sandra är väldigt nöjd med honom. Det funkar väldigt bra på träningarna.
Nu är det snart dags för sista tävlingen för året. Bara att hoppas att han inte tappar energin. Tror Sandra vill över 62% i MsvC denna gång. Blir även en start i LA3 eftersom det är på hemmaplan.