lördag 26 december 2009

Massor av snö!










Vet inte om man ska skratta eller gråta. Snö. snö. snö. Överallt. Jag är glad att jag inte skulle åka till jobbet i morse, för jag hade INTE kommit ut. Men att va ledig o ut o rida i detta vinterlandskap var härligt. Jag o Sandra paltade på oss o red ut över fälten. Vackert. Träden är helt fantastiskt vackra. Disco galopperade lydigt o snällt medan Cobben småbockade vid sidan om... Men vi skrittade mest för det var väldigt tungt för dem i snön. Vi har broddar runt om, men tyvärr ej snösulor. Hovis kommer på tis o då blir det sulor på. Tycker det funkar jättebra o de slipper stora klackar på hovarna. Har inte någon gång haft problem med att de tappar skorna eller att det lägger sig grus mellan sula o hov.
I morgon har vi bokat tid för Pernilla i Lysekil. Stort frågetecken om det går att åka... I dessa tider är det en stor nackdel att ha 1,5 mil till närmsta ridhus...

fredag 25 december 2009

Några foton










God fortsättning!
Lite foton från i höst när Janne red Cobben o Disco. Överst lite vinterbilder då det var KALLT.
Sitter o längtar efter våren.. Ute är det regnblandad snö o blåst. Hu.

måndag 21 december 2009

Kall vecka!




Ovanligt kall vecka för att vara dec. Ridbanan stenhård, men lite snö på gör att man kan rida små korta pass iaf vissa dagar. Alla hästar har broddar som sitter i dygnet runt. Skönt, man behöver inte vara orolig att de ska halka i hagen. Nu när det är fruset går de i stora hagen o det är populärt!
Nackdelen med detta vädret är att det är halt på vägen, så man kör inte iväg med transport om man inte måste.
Sandra har nu kommit hem på ett långt jullov. Skönt för henne, Cobben o mig!
Nedan en videosnutt från Lucia o en från Pernillaträning med Cobben.

Mån: Skritt på åkern
Tis: Skulle åkt o tränat för Janne, men inställt pga is. Kunde rida ett pass på ridbanan. Jobbade mkt med h-ställningen i båda varven. Lite bakdelsvändn. han måste marschera igenom dem. 8-volt med mjuka omställningar. Galoppfattn o rida in i avbrotten. Kändes fin, väldigt nöjd.
Ons: Vila
Tors: Vila
Fre:
Pernillaträning i Lysekil.
Lör:
Skritt på åkern.
Sön: Skogspromenad med klättring.