torsdag 14 februari 2013

Vill jag detta?

Foto: Birgitta Brorsson

Dessa svenska vintrar tar knäcken på mig. De tar aldrig slut o börjar allt tidigare för varje år.... Man blir expert på väderleksprognoser (som inte stämmer)
Idag red jag i skogen o Disco halkade hela tiden trots broddar. Marken är knagglig o frusen, glaserad med is o på toppen några cm snö. Detta gör att man inte kan rida ens på åkern utan risk att gå omkull. 
Måste erkänna att jag denna vintern funderat på vad jag egentligen håller på med. Uppe kvart i 5 o sent i säng, lång väg till heltids arbete, jobb i stallet varje dag, kostar massor av pengar, vad får man ut? Naturligtvis jättemycket, men jag kan nog inte ha det så här en vinter till. Får fundera o kanske testa en plats i något annat stall till nästa år. 

tisdag 12 februari 2013

Pass i ridhuset


Janne kikade lite på mig när jag red Disco en stund i ridhuset. För att vara riden så lite det sista kändes han förvånansvärt bra.
Viktigt att han kommer igång o bär upp sig utan att slarva. Jag får leta efter det, gärna i galopp. Han kändes väldigt fin i galoppen utan att "gunga" som en gunghäst som han gör ibland. I h galoppen får jag vara noga att hålla linjen på volten o kräva att han ska hålla sin h-ställning utan att tappa formen. Han blir gärna lite hackig. 
Kondisen är inte så bra än (pga av att jag bara kan skritta hemma) så det blir ofta skrittpauser.
Gjorde några vändningar i skritt o de gjorde han riktigt bra. Underbart att rida i ridhus med fast mark! 

söndag 10 februari 2013

Mello i Göteborg


Förstås åkte vi till Melodifestivalen i Göteborg som vi brukar. Men först var vi på stan o intog god mat o dryck. Detta avbrott i vardagen är så kul!
Startfältet var kanonbra, allt låter mkt bättre när man är på plats. Även timmen innan TV-sändningen var kanonbra i år, med duktiga artister.
Min favorit var Felicia Olsson med "Make Me No 1" jag gillade både artist o låt. En duktig tjej vi nog får höra mer från.

Tack tjejer för kul dag!