lördag 14 januari 2012

Jag blir tokig!Undrar hur lång tid jag lagt på att försöka konvertera iPhonefilmfiler till något som Movie Maker kan hantera. Fick ett bra tips av Hanna, men tyvärr funkade det inte. Har testat att konvertera Quicktime filerna till AVIfiler med hjälp av "Free convert iPhone to AVI converter" men då larmar Movie Maker att jag inte har en codecfil installerad på datorn. Men jag får lägga in den konverterade filen direkt i Blogger, tyvärr blir det dålig kvalité. Blir väl att ta med min gamla vanliga kamera i stället, som jag trodde jag skulle slippa med nya mobilen. iPhonkameran är dessutom väldigt bra då det är dåligt ljus, vilket de ofta är i ridhus...

Nu till dagens Janneträning. Vi tog det lite försiktigt eftersom Disco dressyrvilat ett tag. Men Disco var fin o mjuk. Övergångarna var bra o han var ganska ok på att flytta undan baken. Måste dock jobba mycket med att han bibehåller mjuk h-sida då jag flyttar undan.
Janne red lite galopp. Disco såg fin ut, speciellt i h varv (dock lite hackig). I v varv har han lite jobbigare att galoppera in sig, men arbetsgaloppen är fin. Det jag var speciellt nöjd med var att han jobbade fint med ryggen hela tiden.

Drömmer mig tillbaka till solen o värmen på Teneriffa...

fredag 13 januari 2012

Statistik december


December blev lite blandad kompott. Blåst o regn, men farbara vägar. Disco har varit igång hyfsat o varit med på träningar o tömkörningar. Tycker att han är på rätt väg.LänkHan har blivit lite starkare!

Kul inslag var förstås att hälsa på Sandra o Cobben i Linköping. Han artar sig o hon skriver:
"cobben gick bra igår, malin sa att han fått kadens i steget vilket jag också känner. galoppen bättre också."

Gläder mig också att jag fått mitt lilla fadderbarn!

Statistik Dec med flest besökare:
1.
Tömkörning o kvick i fötterna
2. Tuff Janneträning
3. Träning för Janne med jordgubbssylt
4. Bra slut på 2011
5. Fadderbarn

Länder med flest besökare
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland

torsdag 12 januari 2012

Mera foto. La Gomera / Teneriffa
Här kommer lite fler foton från semestern.

Foto:
1. Solnedgång vid hotellet
2. Apelsinträd
3. San Sebastian på La Gomera
4. Lagerskogen på La Gomera
5,6 Blomma o bananplanta på La Gomera


onsdag 11 januari 2012

Hemma igen. Bilder från Teneriffa

Jaha, så var man hemma igen. Tänk vad en vecka går fort. Möttes på Landvetter av regn/snöblask. Lite skillnad... Men visst är det skönt att komma hem igen. Inte nyttigt att gå o dröna (dessutom stoppa i sig massor av mat o dryck i tid o otid).

Disco blev glad att se mig o hälsade med en gnäggning. De delar han inte ut hur som helst. Man ska ha förtjänat det tycker han. Lite varm i hjärtat blir man iaf då man får ett så varmt mottagande.
Han har haft dressyrvila o bara gått några dagar. Sandra har ridit ut honom o han har gått över lite bommar. Red en stund på ridbanan idag. Han var ganska stel, så jag red lätt o fick snart mjukat upp honom. Var förresten väldigt stel själv... Nya skor hade han fått dagen till ära o det känns alltid bra.

Bilder:
1,2,3 Hotellområdet
4. Häck av Bouganvilla
5. Solnedgång vid strandpromenaden (man kan skymta La Gomera till höger i bild)
6. Teide
7. Drakblodsträdet
8. Papegojblomma (Strelizia)

söndag 8 januari 2012

Soliga dagar

Vi har verkligen tur med vadret. Det ar varmare an normalt, underbart. Man har en trevlig tillvaro som mest gar ut pa att ata i olika former. Ingen risk att man svalter ihjal direkt.... Maten ar alldeles for god. Vinet ar inte als dumt det heller. Jag gillar alla goda farska gronsaker o frukter som fatt mogna i solen o blivit mkt sotare o godare an hemma. Fikon o dadlar ater jag varje dag. Det blir mycket kyckling, stekt i olivolja. Papas, den kanariska potatisen ar inte dum. De kokar dem i massor av havssalt med skalet pa, sa den blir skrynklig. Till detta passar det med kalla roror till, finns en gron o en rod. Den grona ar inte sa stark, med orter o koriander i, den roda ar med chili, stark o god.
Men vi har gatt pa langa promenader ocksa, upp o ner i raviner sa jag har fatt traningsvark i vaderna. Men bra for hullet o kroppen med lite motion.