lördag 7 november 2009

Stefanträning


Tränade för Stefan idag med Disco. Hade en fin ridkänsla hela passet. Härligt.
Fick jobba på volterna i trav med öppnatanke för att han ska använda bakbenen aktivare.
Det mesta jobbet var i galopp. Fick träna fattningar från skritt. Gjorde han bra, men han har svårare för att gå ner i skritt igen från galoppen. Här behöver han stärkas. Fick jobba på ganska små galoppvolter. Ut på spåret o länga på långsidorna, sen korta upp. Serpentin med 3 bågar i galopp. Den förvända bågen blev dock inte så bra i något varv. Detta kan han egentligen, troligen slarvade jag med understödet.
Stefan var nöjd så vi slutade. Janne satt på läktaren o var expertkommentator o han tyckte också det såg bra ut. Han var lika trött som mig för han red lika mkt på läktaren som jag gjorde på hästen. Ni hör diverse ljud o smackningar på filmerna...

I eftermiddag tog vi mod till oss o lastade Cobben. Han gick rakt på. Fick bara stå o äta godsaker en stund. Han är iaf inte rädd för själva transporten. Skönt. Märkte dock att han blev lite orolig när det kom en bil o körde förbi. Vi har en lång väg tillbaka...

onsdag 4 november 2009

Janneträning


Disco stod helt still i transporten idag med! Har stängt ventilationsfönstren de sista gångerna, undrar om det är det som gör att han står still. Kanske väsnas det inte lika mkt från trafiken, kanske tjuter det när fönstret står på glänt, inte vet jag. Men mina transportnerver kunde slappna av idag tack o lov.

Började på volten med övergångar trav-skritt. Kändes ganska ok men kom inte riktigt igång med baken. Gjorde några fattningar från skritt, det gjorde han bra, men avbrotten fuskade han lite med. Fuskade även lite när jag tog tillbaka.
Janne hoppade upp o kände på honom. Han blev väldigt fin i traven o v-galoppen. H-galoppen föll lite isär, men var ok. Kul att se att traven blivit så bärig. Jag hoppade upp igen o vi tränade lite på volterna o även på skänkelvik in till medellinjen, så som det är i LA:2. Gick över förväntan, men det var nog för att Janne suttit på honom... Galoppen kändes fin i båda varven men jag måste tänka på att ställa mer krav när jag tar tillbaka.
I traven ville han springa fortare o fortare, så jag fick sitta still o stämma av. Fick ha honom i lite lägre form. Janne tyckte han blev fin o jobbade på bra. Måste tänka på att jag inte höjer mina händer!

Disco blev svett! Han börjar bli lurvig! Sandra kommer hem till helgen o hon får hjälpa mig att hålla honom så jag kan klippa halsen på honom.

söndag 1 november 2009

Veckoschema v 44.


Händer inte så mkt med Cobbens sår. Det är ett köttsår o svullet, men ser fint ut. Spolar med koksalt varje dag o han är gudasnäll. Han springer gärna i hagen o går gärna med ut på promenad, så det verkar inte som om han har så ont.
Hästarna går nu inte längre i sommarhagarna för det blir för lerigt. Blir att gå på ridbanan. Mycket att mocka varje dag. Vi har sågat ner småträd som de gnager på o Disco bär omkring med dem...
Disco har känts otroligt fin när jag ridit. Fick ett väldigt bra träningspass förra ons som gjorde susen.
Beställt biljetter till fredag 26 feb på Göteborg Horse Show. Ska bli kul.
Inget har hänt på transportfronten, seeeegt på företaget.

Mån: Dressyrpass på ridbanan. Fin o mjuk. Lydig i fattningarna.

Tis: Longerade. Busig o vild, sprang ifrån jobbet. Ville inte länga "bakifrån".

Ons: Vila.

Tors: Red på ridbanan. Kändes luftig o fin. Testade lite framdelsvändn.

Fre:
Pernillaträning.

Lör:
Vila.

Sön: Cavaletti i tömmar. Travade upphöjda cavaletti på böjt spår. Fint. Avslutade med att hoppa några språng med matta över bommen. Runda fina språng med fin balans.