lördag 11 juli 2015

Falsterbo, Torsdag


Jan Brink och RayMore 1284 i 5-åringarnas final (5a)

Stefan Jansson och Locatelli i 6-åringarnas final (4a)

Jag o Sandra åkte tidigt hemifrån torsdag morgon efter att vi fixat hästarna.
Tyvärr var inte vädret så bra. När vi kom fram öste regnet ner o det blåste storm... Termometern i bilen visade 10 grader....
Vi hade paltat på oss massor av kläder o det behövdes verkligen. Stackars ryttare o hästar. Blåsten var nog det värsta.

Vi började att se på Gina Tricot Future Elite. Duktiga ryttare o hästar. Vann gjorde Emelie Aldenfalk på Winton.
Sedan var det 5-åringarnas final. Jättekul att se. Inte lätt för dessa unga hästar i det vädret!
Vann gjorde Malin Nilsson - Foreign Affair.
Även 6-åringarnas final gick på torsdagen. Vi bänkade oss trots att vi skakade av köld. Vann gjorde Karin Öljemark på Samson. Jag är verkligen imponerad av dessa unga hästar.

I 5-årsfinalen var det en dansk häst som kom 2a. Den hade en helt makalös mekanik o utstrålning. Det som gjorde mig lite konfunderad var att den reds väldigt samlad hela tiden, som en vuxen dressyrhäst. Skall man premiera det?

Eftersom det blåste så var det en del utställare som stängde sina tält. Sandra lyckades iaf att köpa ett par supergoa Ariat stövlar i mjukt skinn, linne o byxor på Gina Tricot, HV Polo piké (supersnygg) och en varm North 66 tröja som hon tog på sig direkt.

När vi kom till hotellet åt vi en jättegod buffe´. Värmde oss med varm soppa o ett glas gott rött vin. Härlig dag trots iskyla. Hästfolk är ett tåligt släkte!

 
 

måndag 6 juli 2015

Besök på Skaftö / Grundsund
En utav dessa fina varma dagar gick vi en tur på nya strandpromenaden i Grundsund. De hade gjort jättefint så det var perfekt att gå där. Vägen var kantad av kaprifol och vildrosor, det luktade underbart. Jättefin utsikt. Bohuslän är vackert på sommaren!!