lördag 28 april 2012

Skolor


Båda fotona är på Cobben är tagna av Emelie Strand

Tränat för Pernilla idag. Blev ett bra pass med en snutt av "jordgubbssylt".

Nu tyckte P det var dags för att börja träna på skolorna lite mer. Vi började i skritt på 4-kanten. Öppna. jag måste få honom mer böjd i bålen, inte meningen han ska gå skänkelvikning. Så nu måste jag jobba mer med ytterskänkeln som böjer honom.
Fick göra en övning då jag börjar i sluta diagonalt några steg, för att sedan gå skänkelvikning tillbaka till spåret. Det gör man flera ggr på varje långsida.
En annan övning var att växla mellan öppna o sluta, fortfarande i skritt. Sedan trav. Gjorde öppna mot väggen, ur det sluta. OCH det viktigaste av allt, att han är aktiv o MED. Låter knepigt men både jag o Disco var helt slut efter dessa övningar som faktiskt var mest i skritt. Men detta har vi aldrig tränat på , så det var nytt för oss båda.
De man vill uppnå med detta var att skåla ur insidan utan att bara böja halsen + att få mig börja använda ytterskänkeln mer. Disco blev väldigt fin i traven efteråt o frustade.


Galoppen. Fattningar från skritt gjorde han bra. Måste vara noga med att han är aktiv då jag samlar honom. Han dyker ibland för mig, då måste jag vara på honom mer så att han blir kvickare bak. V-galoppen var nästan bättre än h idag. Den har kommit sig. Jag fick också testa att rida med tagen bakdel på volten i galopp.

Förvänd galopp på volten. Han tycker det är fruktansvärt jobbigt, men nu kan jag tom reglera honom o ta tillbaka så jag får en fin skrittövergång. Även fattningarna till förvänd är bättre. Jag kände hur fint han jobbade i v varv h galopp, hade inget i handen o han pumpade på. Jordgubbssylt!!! Härligt, även om det bara är några steg!!!!

Pernilla var jättenöjd o tyckte att han går framåt varje gång. Underbart. Det är så roligt att rida!

torsdag 26 april 2012

Fler bilder på Cobben

Här är lite fler bilder på Cobben från tävlingen.
Fotograf är Emelie Strand som var snäll o hjälpte Sandra under tävlingen.

Idag blev det att rida i regnet för mig. Inte så kul, men bra att träna på att rida genom vattensamlingar.... Har hänt mig att banorna på tävling varit "under vatten". Disco klafsar på ganska obehindrat. Han var ganska fokuserad o arbetsvillig idag. Checkade av lite galoppövningar o han jobbade villigt så gott han kunde. Så vad gör det väl att det regnar? 
Men förstås, allt blev nerskvätt o smutsigt. Fick ta in sadel, träns, skydd o mina stövlar för rengöring. Men det var nog ändå dags att tvätta o smörja, så kvällen var räddad....

måndag 23 april 2012

Lussans galoppövning nr 4. Serpentiner med enkelt byte


Jag håller på att traggla med dessa galoppövningar för att stärka Disco. Tycker att det har hjälpt mig, speciellt övning 1 och 2. (fattningar o räkna språng). Den förra övningen (3) med rakriktning (öppna) är svår, jag får ingen bra rytm o vill tvära för mkt så han tappar tempot. Men jag ska fortsätta jobba med den.

Idag testade jag nästa övning. Lussans galoppövning nr 4. Serpentiner med enkelt byte i bågarna o ny galopp. Underlättar att vara på stor bana, men man kan förstås göra det även på en 8-volt. Konstigt nog gick avbrotten bättre än fattningarna, han lade av efter avbrottet o nya fattningen blev inte "på baken". Detta är en nyttig övning som jag måste träna mer på. Enligt Lussan är det en jättebra övning som förberedelse för byten. 

Annars var jag nöjd idag. Tränade på framdelsvändningar som är svårt att få "ärtiga", men flytta undan på volten gick fint. Det var ju så jobbigt för ett tag sedan. Traven kändes jättebra.
Han är lydig i galoppen, men skulle vilja ha lite mer "stuns" o energi. Han har egentligen en bra galopp. 

Nu han lärt sig att äta ur de finmaskiga hönäten. Fungerar verkligen jättebra. Han får mkt längre ättid o är sysselsatt länge. Har köpt en ordentlig krok som jag satt upp på boxväggen ganska högt upp o hänger nätet i, så att det blir en bra ätställning för honom. Han sliter o drar i det, så det måste sitta fast ordentligt!

söndag 22 april 2012

Heja Cobben!

www.skogslotten.com

Nu har Cobben tävlat igen. Denna tävlingen uppförde han sig jättebra. Inga skenturer....

Sandra startade Cobben på Skogslottens Ryttarförenings tävlingar i Norrköping. Fin tävlingsplats med bra tävlingsbana, men lite trångt på framridningen. Tävlingen var på lång bana, vilket passar Cobben bra.
Första klassen var en LB:3 med 32 starter. Domare var Lena Adolfsson.

Sandra var så nervös så hon skakade i flera dagar innan tävlingen. Hon skulle hyra transport, skulle Cobben vilja åka i den? Tänk om han skulle hoppa över bommen igen! Skulle han skena på banan som förra gången? Många frågetecken. men som tur var hade hon en duktig medhjälpare med sig (som visserligen hade ryggskott, stackaren...)
Det blev lite sparkar i transporten första km, sedan gick det bra. Puhh.

Cobben kändes jättefin på framridningen o även inne på banan. Och när poängen kom trodde hon inte sina ögon, 76,061%!!! Det var rekord för dem. Tre 9:or! Inte illa. Den kritiklappen får hon nog rama in:)
Blev seger o ärevarv med segertäcke. Kul!

Nästa klass var LA:3 (debut) med 29 starter. Domare var Marie Denitton. Cobben var nu mycket bättre i formen, men började bli lite trött. Blev en galoppfattning i skänkelvikningen, annars gick det bra. Poängen blev 62,903%, vilket gav en 7:e placering!

På hemvägen hade det inte rört sig alls i transporten, Cobben var nog väldigt trött. Vilken duktig pålle!