lördag 7 maj 2011

Cobben har fått ett syskon!





Cobbens mamma Minette (e.Kaliber) har fått ett nytt litet föl, denna gången efter Sir Oldenburg (Sion-Contender). Så fin! Det var hennes 10:e föl. Uppf. Inga-Lena Asplund Svanbäck. Sandra har fått de fina fotona från ägarna.
http://www.youtube.com/watch?v=B3eJGLn4yqQ&feature=related

Idag kändes Disco riktigt fin. Längningarna var ok i både trav o galopp. Långsidesskänkelvik gick bra, men diagonalt mindre bra... Men jag är nöjd för jag hade en bra ridkänsla idag o han gjorde sitt bästa.

Har varit en helt underbar majdag, ska försöka bevara den i mitt minne. Man önskar man kunde stoppa tiden.

Anonyma citat:
Du ljuger mest när du ljuger för dig själv.

fredag 6 maj 2011

Att tränsa. Filmsnutt


Jag har aldrig haft en häst som varit ovillig att ta bettet när jag tränsar. I stället söker de bettet o försöker ta in det i munnen själv. Vet att det finns många som har jätteproblem med detta.
Det är inte svårt alls att lära dem bli vän med tränset. Jag håller alltid en sockerbit i handen (kan lika gärna vara något annat ex en äpplebit) som hästen får tillsammans med bettet. Då blir det hela till något positivt för hästen o den börjar tugga på bettet nöjd o belåten. Enkelt!

Dagens ridpass gick väl så där. Red fram på åkern, då var han lite seg. Kom igång bättre på ridbanan. Tränade övergångar i alla gångarter, men han var inte speciellt alert. Hade velat ha lite mer, speciellt från trav till halt. När jag drev på framåt i galoppen började han bocka... Fick jobba på volten med tempoväxlingar i galoppen, då blev det bättre. Red en övning som Sandra tipsat mig som hon fått göra för Malin. Aktiv galopp på volten, minska volten o tänk bakdelsvändning, bryt av till skritt fortsätt vända, fatta galopp. Gick bra o han gjorde jättefina fattningar! Sen blev det avskrittning på åkern o det tyckte nog Disco var det bästa med hela passet!

måndag 2 maj 2011

April







April bara försvann! Hur kan en månad gå så fort? Svisch borta. Denna fina underbara månad. En av årets bästa! Isen försvann o värmen kom. Gräs o blommor började sticka o ridbanan torkade. Solen värmde både kropp o själ på oss o hästarna. Jag har verkligen njutit.
På tävlingsfronten under april: Cobben debuterade i LA:1 med den äran, Disco startade ingen tävling. Däremot var det väldigt kul att se Discos pappa gå Grand Prix i Lidköping. Och förstås kul o lärorikt att se de övriga ekipagen.
Påskhelgen var underbar o Sandra hälsade på så vi passade på att hoppa med Disco. Senare hälsade jag på hos Sandra o Cobben, så kul att se hur han utvecklats!
Disco har blivit något starkare i övergångarna, så äntligen börjar det gå framåt (om än med myrsteg), men jag är ändå mkt nöjd. Han har uppfört sig bra även när man sätter press på honom.

Anonyma citat:
Så länge vi har en hemlighet för oss själva, är den vår fånge, men när vi avslöjar den, blir vi dess fånge.

söndag 1 maj 2011

Hälsade på hos Cobben. Filmer



Åkte upp ett par dagar till Linköping o hälsade på Cobben o Sandra. Underbart väder även där.
Cobben hade det väldigt fint i nybyggt mysigt stall. Han verkade trivas utmärkt. Massor av härlig vetehalm att stå på. Lite rund om magen var han allt...
Sandra red ett pass i ridhuset o jag passade på att filma lite. Han hade utvecklats sen jag såg honom sist. Bar upp sig bättre. Starkare i traven, kvickare i skritten. Det viktigaste nu för Sandra är att jobba med rakriktningen, speciellt i v varv.
Ska bli kul att få hem honom i slutet av maj. Tyvärr kör inte det lastbilsföretaget längre som körde upp honom, men Sandra har nu fått tag i ett annat företag som har lovat att köra iaf till Trollhättan. Hon har inte fått definitivt besked ännu. Eftersom Cobben hoppade över bommen en gång vill vi inte köra allt för långa sträckor i vår transport. Drömmen vore en B-körkortslastbil om vi blir rika någon gång!
Hoppas att Cobben kan starta några tävlingar i sommar.