lördag 10 juli 2010

2-dagars träning för Pernilla






Man är väl galen som i stället för att bege sig till stranden o ha det gott åker till ett stekhett ridhus o pinar livet ur sig (o hästen), betalar för det hela gör man dessutom. "Vanliga" folk måste tro att vi hästfolk är helknäppa...

Red iaf för Pernilla två dagar i rad. Det gick jättebra! Efter en tids "riddepression" gick det helt plötsligt som en dans o man fick hoppet tillbaka!

Fick träna mkt på övergångar. Hon tyckte att Disco satte sig fint tillbaka i både galopp o trav, men jag måste tänka på att han ska upp med fronten när han går igång. I v varv måste jag vara noga med att få in bogen o driva in v bak under honom. När jag travar ska jag tänka mkt halvhalter så att han bär upp framdelen mer.
En annan sak som jag måste träna är sidvärts. Jag fick rida längs långsidan med korta sekvenser av skänkelvikning längs spåret, med hans huvud mot väggen. Mellan dessa rätar jag ut o rider på friskare framåt. Han blev helt som gummi i kroppen efter detta o kändes väldigt fin. Bra träning för oss båda. Roligt att höra att Pernilla tyckte det gått framåt med både traven o galoppen!

Sandra o Cobben var med ena dagen. Pernilla var noga med att inte Cobben skulle "älga iväg" med långa kliv, utan ta något kvickare o kortare steg. Gick lättare i galoppen, men han ville inte fatta till v utan att Sandra fick jobba. Blev många övergångar även för honom. Sandra kände ändå att det var ett nyttigt pass.

Filmerna är Disco till v och Cobben till h.


torsdag 8 juli 2010

Falsterbo Horse Show!








Har varit ett par dagar i Falsterbo. Helt underbart att vara där igen. Strålande sol, vilken tur! Att bara gå o strosa o kolla på alla fina hästsaker o ridkläder, titta på fina hästar, träffa massa trevligt folk mm. Riktig semester.

Vi blev solbrända på ena sidan kroppen (solen sken från sidan) när vi satt på dressyrläktaren. Tommy tyckte jag såg ut som en polkagris när jag kom hem... Var lyx att efter en lång dag gå o äta god mat, dricka gott vin o sen lägga sig o sussa i en mjuk säng på hotellet! Kan inte bättre bli.

På tisdag såg vi 5-års dressyren. Väldigt imponerad av hur sansade o duktiga hästarna var. Nästan alla gjorde mkt bra ifrån sig. Danskarna var outstanding o knep åt sig 1,2,3 och delade 5:e platserna. Minna Telde kom in på en 4:e plats däremellan. Andreas Helgstand vann med Törveslettens Damina 77,4%

Onsdagen var höjdpunkten för oss med 6-årsdressyren. Båda våra hästar är ju 6 år, så det är ju kul att jämföra. Men naturligtvis var ingen lika fina som Disco o Cobben:) Det märktes att det var svårare program för 6-åringarna. Såg nog ingen som inte hade någon miss. Bytena blir väldigt utslagsgivande. Flera hästar var på tårna o svåra att hålla på mattan. Men det fanns mååååååååååånga fina hästar! Vann gjorde åter igen Andreas Helgstrand, nu på Uno Donna Unique, 72,6%. En otroligt rörlig häst som nog inte var så lättriden för en vanlig dödlig. Tvåa kom min favvis, Sandra Sternstorps Greetings. Han är så härlig att se. En häst jag gillade mycket var Deja (Silvano-Don Schufro). Anna Svanberg red. Mjuk o harmonisk med utstrålning. Hon kom 6:a.

Blev ganska mkt shopping också....
Bla: Läderarmband från LUC
Schabrak, blått med vinröd kant
Vit väst från Horze.

Svart väst i funktionsmaterial från Pikeur
Mörkblå topp från Pikeur
Strumpor

Sandra köpte ett kanonfint träns till Cobben från Schockemöhle
Dressyrspö med blingbling på
Luvtröja, blårandig, Equis Word Dressage Masters
Schabrak, vitt med blågul kant mm

Bilder:
1. Falsterbo Horse Show
2. Sandra Sterntorp Greetings
3. Sandra blickar ut över hoppbanan
4. Framhoppning
5. Hoppning för 5-åringar (hu vad högt!)
6,7 God mat


måndag 5 juli 2010

Filmer från tävlingen


Här kommer filmer från tävlingen.
Förresten, skrev att sadeln var en Style, fel, det är en SLK.

I morgon åker vi till FALSTERBO!!!!!

Filmen till v är LB:1 o till h är LA:1

söndag 4 juli 2010

Tävling på Tjörn.




Eftersom jag inte tävlat något på hela våren, tänkte jag starta ett par klasser på Tjörn, trots att han inte gått så bra det sista. Det är inte så långt dit o det brukar vara trevliga tävlingar. Sofie åkte med mig, hon är en klippa!

Åskade o ösregnade hela natten, men det slutade när vi varit där en stund som tur var. Disco uppförde sig väldigt bra i transporten, bara några dunkar ett par gånger. Fick stå inne hos honom när vi åkte färjan. Det blev heller ingen svans på ryggen + dans o det var väldigt skönt! Hade laddat upp med grimskaft runt nosen, men det behövdes ej.

Tävlingen var ute o framridningen i ridhuset. Skulle starta en LB:1 o en LA:1
Hade min nya sadel (kändes som om jag satt högt uppe på). Inte på något sätt optimalt att tävla i en icke insutten sadel, men min var ju lämnad i inbyte o Sandras sadel tog honom i manken. Disco verkade iaf nöjd med sin nya sadel o det var huvudsaken.
I LB:1 kändes han lite frånvarande (ingen hemma). Lite ringrostig. Dessutom satsade han på staketet hela tiden, han trodde väl det var hopptävling... men han fick 65,5% o det blev en 5:e placering. (7 pris)

På framridningen till LA:1 kändes han kanonfin. Kändes mkt bättre inne på banan också. Tyvärr höll jag på att glömma av vägen, så det blev ingen skänkelvik till v. Ryggningen var också ovillig tyvärr. Men det blev ändå 65,2% o jag var jättenöjd med honom! Kom 8, precis utanför placering...

Visst är det vackert med havet intill!