fredag 24 juni 2011

Janneträning + sillsalladMidsommarafton inleddes med Janneträning på Hoga.
Disco kändes fin o uppmärksam på uppvärmningen. Inga spänningar i h-sidan.
Började lite på volten med övergångar. Rätta in framdelen i v varv, kolla ställning o böjning i h. Disco jobbade på fint från början. Tränade lite tempoväxlingar i både trav o galopp på volten. Han svarade fint, men ville gärna bli lite väl låg i formen i galoppen.
Efter lite paus fick vi göra öppna längs långsidan i trav o sedan även i galopp. Gäller att behålla aktiviteten o gärna även ändra tempot i öppnan. Lättast i v varv. I traven kan jag gärna tvära lite mer, men i galoppen lite mindre.
Arbete på volten. Jag måste tänka på min sits, den skall vara stadig hela tiden, inte luta mig framåt då jag kortar honom i galoppen. Måste också tänka på att när jag tar en halvhalt måste jag direkt igen driva på fram så att han inte lägger av.
När passet var slut travade jag av honom "med spänst" ganska länge under lättridning. Han kändes jättefin! Så himla skönt, hade en härlig ridkänsla hela passet. Janne var också nöjd o tyckte att han jobbade på fint!
Sådana här dagar får man lagra i minnet...

Träffade Discos fina lillasyster Dionice i ridhuset. Kul att se henne igen.

När jag hämtade dem i hagen i morse hade kläggen vaknat. Hur vet de att det är midsommar?? Det slår aldrig fel, de invaderar ALLTID efter midsommarafton de små äcklen. Både Disco o Cobben hade massa bulor på halsen som kliade. Jag tog in dem o Cobben damp ner i en hög direkt o började snarka. Disco fick gå på promenad först. Vi gick upp i skogen o klättrade lite. Underbart väder, vi njöt. När Disco kom tillbaka till stallet låg Cobben fortfarande som en död. Disco lade sig ner han med o stönade. De var mätta o belåtna, kopplar helt av när de kommer in. Skönt för dem.

I går gjorde jag en jättegod sillsallad. Den kan jag verkligen rekommendera. Passar jättebra att ha på "midsommarbordet" tillsammans med andra smårätter. Här kommer receptet:

Sillsallad till Midsommar ca 4 pers
2 ägg
i burk matjessill
1 liten rödlök
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
hackad dill
½ burk ishavsrom
citronpeppar
Till garnering: 1 ägg + dill

Hårdkoka äggen. Skala o hacka dem. Låt sillen rinna av. Skär den i bitar. Hacka löken.
Blanda gräddfil + majonnäs. Ha i ägg, sill, lök, rom, dill o lite peppar.
Garnera med ett ägg o lite dill.
Klart!

Anonyma citat: grönsaker är sånt som barn använder för att balansera tallriken till o från middagsbordet.

tisdag 21 juni 2011

Tömkörning CobbenCobben blev också tömkörd igår av Mia. Det var första gången hon tömkörde honom. Tog inte lång tid förrän hon hittat de rätta knapparna. Cobben vill gärna glänsa med sin fina gång o vill lätt bli lite väl taktmässig. Det gäller att rubba honom där samtidigt som han får kvickare fötter. Mia jobbade honom mest på volten. I v varv där han haft väldigt svårt började hon med att stretcha ut halsen på honom genom att låta honom få lång yttersida o samtidigt ställa igenom till v i lite lägre form. Detta medan han jobbade på i energisk trav med fin rygg o bakdel. Cobben som är van att vi rätar upp honom på ytter tygel tyckte detta var skönt att få töja ut sig, så han började frusta o fräsa. Jisses vilken gång han fick! Efter hand plockade hon upp honom o han bibehöll sin lösgjorda kropp! Verkligen härligt att se en sån förändring!
Mia tyckte Cobben var en mycket trevlig häst som var kul att jobba med o med bra gångarter. Det blev vi ju glada av att höra.

Idag red jag o Sandra på banan. Båda hästarna var väldigt lösa o fina, helt utan spänningar! Tänk vad en duktig tömkörerska kan göra!!!

Tyvärr fungerade det inte att lägga upp en video.


måndag 20 juni 2011

Tömkörning Disco
Nu har vi varit ute i Lysekil med båda hästarna. Tömkörning stod på schemat. Mia Söderberg hjälpte oss. Mia är fantastisk o jobbade båda hästarna jättebra.
Jag börjar att rapportera Disco.

Jag ville att Mia skulle fortsätta arbetet hon startade i vintras med att samla honom, omväxlande med arbete framåt o kvicka fötter.
Det var jättekul att höra att Mia tyckte han gått framåt sen sist. Mer luft under fötterna. Han tar halvhalter bättre o svarade snabbare. Det blev lite "trampjobb" o Disco var med på noterna. Lite samling i galopp på volten, gick bra, även i trav, där är det lite jobbigare. Mia tyckte att han var bättre i v-sidan. Detta arbetet är jättebra för honom!
Liten filmsnutt:
http://www.youtube.com/user/cobben1#p/a/u/0/GaQCIsh0zQg

Anonyma citat: Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det.

söndag 19 juni 2011

Cobbens första hopptävling. Film

Igår var det en klubbhoppning på en bana som ligger nära oss. Sandra hade hade jobbat natt men ville ändå vara med på Cobben. Tyvärr skulle jag också jobba, så det blev ingen start för Disco.

Cobben har fått hoppa lite småhinder en gång i veckan som omväxling o han tycker det är kul. Sandra anmälde honom i Clear Round 60 cm.
Han var jätteduktig o hoppade utan problem! Som ni kan se på filmen bytte han galopp lätt som en plätt!
Grattis även till Sofie o Nicke som också var jätteduktiga.
Här är filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=Fodda16npwchttp://www.youtube.com/watch?v=Fodda16npwc