lördag 26 februari 2011

Göteborg Horse Show fredag






Fotot på Patrik Kittel o Scandic är hämtat från hans blogg på Ridsports hemsida:


Kul o läsvärd blogg.

Igår var vi på Göteborg Horse Show. Alltid lika trevligt! Har blivit en tradition att åka ner på fredagen med goda vänner. Då är det är oftast en bra dressyrklass o dessutom är det inte så mycket folk på mässan, så man kan handla i lugn o ro... För man har ju alltid med sig något hem, vare sig man behöver det eller ej... Jag köpte en härlig fleecejacka, nyinkommen från Pikeur o en blå vårjacka som var regntät. Har en känsla av att det kommer att behövas. Sen blev det förstås lite småsaker som pälsglans, grimma mm. Disco har ju en jättetjock svans, så det går åt massor av Foxfire. Sandra köpte ett underbart Horseware fleecetäcke åt Cobben. Grå-vit randigt, mjukt o skönt.

Dressyrklassen var spännande. Patrik Kittel o Scandic gjorde en härlig ritt. Scandic var så mjuk, avspänd o lydig, samtidigt som han var energisk. Vilken häst! Jag fick tårar i ögonen. Han kom 2:a efter Parzival. Se artikel i Ridsport:
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=588200

Disco jobbar på som vanligt. Eftersom Sandra var hemma på besök fick hon hoppa honom. Kul att se. Traven var väl inte fantastisk, men galoppen, speciellt i h varv såg jättefin ut! Hindren var inga problem, han tycker det är kul.
Han har nu blivit starkare i samling på töm, hoppas att det snart skall visa sig även i ridningen. Efter det att han fått minisemester tycker jag att det känns ganska bra. Men snart ska han åka hem till vårt stall igen, det är blandade känslor. Kommer förstås att sakna ridhuset. Vi får bara vara kvar feb månad ut. Men jag är väldigt glad över att jag fick stallplatsen över den värsta perioden.

söndag 20 februari 2011

Tripp till Stockholm








Hemkommen efter en härlig helg i huvudstaden. Kom dit fre em. 20 grader kallt, så man var inte så lusten på några längre promenader. Men efter lite fest på rummet med goda vänner gav vi oss ut på stan för att äta en god middag.

Lördag. Kallt, men strålande sol. Åkte till Stockholms Medeltidsmuseum. Vi var med på en guidad tur som var väldigt bra. Man fick veta mycket om Stockholm o hur de levde på medeltiden. Efter det begav vi oss till Medelhavsmuseet som ligger nära. En fantastisk imponerande byggnad som förr varit Svea hovrätt o senare bank i två våningar innan det blev museum. Vi tittade på många vackra, mycket gamla föremål som hittats bla på Cypern. Fanns en avd som kallades Egyptiska museet, där det fanns mycket av det vi nyss sett på plats i Egypten.

På kvällen var det dags för Romeo o Julia på Göta Lejon. Den var riktigt bra! Massor av bra sång, musik o dans. Loa Falkman var förstås bra, men även Lisette Pagler + Måns Zelmerlöw o Marianne Mörck. Synd bara att den slutar olyckligt, men det visste man ju...
Undrar vad Shakespeare gillat detta spektakel? Men för oss var det bra underhållning.

Söndag. Lååång hotellfrukost innan hemresan. Resan tar ca 7 tim inkl stopp. När vi kom hem igen körde vi upp Disco till Smedberg, så att han kom på plats efter några dagars vila. Eftersom jag bara får ha honom där feb ut, så gäller det att passa på...
Sofie var snäll o tog hand om honom.

Som vanligt är det kul att komma bort några dagar, men skönt att vara hemma igen!