söndag 5 februari 2012

Mitt hästliv 20. Jill kommer o Lavona åker.




Vi hade börjat titta lite efter ponny till Sandra. Hon var ju bara 4 år, så det var mest att ha en ponny att pyssla med eftersom hon ändå var med mig i stallet varje dag. På Skogmyrens stuteri hade de en söt liten shettis som var 1 år o hade en ovanlig färg, skimmelskäck. Hon var en underbar individ. Helt självständig men vänlig o lätt att hantera. Vi bestämde oss för henne, Skogmyrens Jill. Sandra var överlycklig!
Jill acklimatiserade sig direkt hos oss o vann våra hjärtan. En shettis vet sitt värde o är absolut ingen leksak. Detta fick Sandra lära sig o hon var väldigt duktig med Jill. Vi gick mycket promenader med henne i träns för att vänja henne med oss o för att hon skulle lära sig våra kommandon. En shettis behöver träning precis som alla hästar.

Jag visste ju att det nu var dags att sälja någon av avkommorna o hade bestämt mig för Lavona. Hon o Jill var ju lika gamla -89. Hittade en kanonbra köpare som köpte henne o gav henne ett livslångt hem. Där fick senare Lavona 2 avkommor, Laventa (Elit) o Wincent.
Läs mer om detta HÄR

På våren var det en utställning som vi anmälde Stafette till. Dels för att hon var fin, men mest för social tränings skull. Allt gick bra o hon uppförde sig galant. Det blev en 5 placering av 18 starter o 38p klass I! Hon var då 1 år.
Vi åkte iväg på utställning med Jill också. Även hon med fint uppförande. Poängen blev inte så höga, men det spelade ingen roll för oss. Bra som träning.

Ingresse blev tjockare o tjockare, men det var inte dags förrän i början på juni. Stafette o Jill fick gå ut på bete, en härlig jättestor skogshage där de hade det skönt hela sommaren. Vi besökte dem varje dag, borstade, visiterade o gav lite mineraler.
Ingresse fick vara hemma så vi kunde ha uppsikt över henne när hon skulle föla.
Inget är som väntans tider...

Översta fotot är Jill, Lavona o Stafette
mitten är Stafette o Jlll på utstälning
underst är Stafette o Jill på bete

4 kommentarer:

  1. Underbara Jill. Så liten och SÅÅÅ tuff! Kommer ihåg hur hon krumbockade av mig var och varannan dag och sedan sprang och ställde sig vid gödselstacken och hur hon bet mig i knävecken när man borstade under magen. Stor personlighet i en sån liten skrott!
    Underbart också att både Jill, Stafette och Lavona fått leva långa, friska liv hos underbara familjer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man längtar tillbaka till den tiden många gånger.

      Radera
  2. Vad kul att se en ung Stafette! Så vacker! Och vilken söt liten kompis hon hade! Också kul att se hennes fina släkt. Just nu går Stafette mest och äter mat och "sväller". Hon är jättetjock redan med sin stora fölmage. Beräknad nedkomst den 16 maj - då drömfölet ska komma, det är så spännande!(Tack Sandra för så gulliga ord.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så spännande med ett nytt litet Stafetteföl! Blir nog ett riktigt drömföl...

      Ja, så underbart då man hittar köpare som ger sin häst ett så fint liv. Guld värt Birgitta!
      Ska rota bland fotona o skriva mer om "Mitt hästliv"

      Radera